Төрт түлік/ Түйе мен Жылқы
Тақырып бойынша 11 материал табылды
Төрт түлік/ Түйе мен Жылқы
Материал туралы қысқаша түсінік
Қазақ төрт түлікті ерекше құрметтеген төрт түліктің жайымен жазда жайлауға, қыста қыстауға көшкен. Малдың еті, сүті тамақ болған, терісінен, жүнінен арқан жіптер, киіз үй жабдықтары, киім - кешек, алаша, кілем тоқып т. б. әр түрлі бұйымдар жасаған. Төрт түлік малдың сүтін және одан жасалған айран, қымыз, шұбат сияқты сусындарды халқымыз «ағарған» немесе «ақ» деп атаған. Ашық сабақтың мақсаты оқушылардың қазақ халқының берекелі түліктерін білуі
Материалдың қысқаша нұсқасы
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
docx
13.08.2025
111
ЖИ арқылы жасау
Жариялаған:
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
шағым қалдыра аласыз















