Материалдар / 5 СЫНЫП ТАМАҚТАНУ МӘДЕНИЕТІ

5 СЫНЫП ТАМАҚТАНУ МӘДЕНИЕТІ

Материал туралы қысқаша түсінік
САБАҚ ЖОСПАРЫ
ЖИ арқылы жасау
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
ЖИ арқылы жасау
Материалдың қысқаша түсінігі
Сіздің дұрыс тамақтану ережеңіз қандай?

1 слайд
Сіздің дұрыс тамақтану ережеңіз қандай?

1 слайд

Сіздің дұрыс тамақтану ережеңіз қандай?

 Қандай азық –түлік пайдалы?  Қандай азық-түлік зиянды?  Қуырылған тағамдардан, газдалған сусындар мен жылдам дайын

2 слайд
 Қандай азық –түлік пайдалы?  Қандай азық-түлік зиянды?  Қуырылған тағамдардан, газдалған сусындар мен жылдам дайындалатын тағам өнімдерін пайдаланғаннан қандай аурулар туындауы мүмкін?

2 слайд

 Қандай азық –түлік пайдалы?  Қандай азық-түлік зиянды?  Қуырылған тағамдардан, газдалған сусындар мен жылдам дайындалатын тағам өнімдерін пайдаланғаннан қандай аурулар туындауы мүмкін?

Сабақ тақырыбы Дұрыс және тиімді тамақтану мәзірі.

3 слайд
Сабақ тақырыбы Дұрыс және тиімді тамақтану мәзірі.

3 слайд

Сабақ тақырыбы Дұрыс және тиімді тамақтану мәзірі.

Сабақ мақсаттары • Әр түрлі тағамдардың пайдасы мен зиянын талқылау • Әр түрлі тағамдардың артықшылықтары мен кемшіліктерін т

4 слайд
Сабақ мақсаттары • Әр түрлі тағамдардың пайдасы мен зиянын талқылау • Әр түрлі тағамдардың артықшылықтары мен кемшіліктерін талдау • Тәуліктік дұрыс және тиімді ас мәзірін жасау.

4 слайд

Сабақ мақсаттары • Әр түрлі тағамдардың пайдасы мен зиянын талқылау • Әр түрлі тағамдардың артықшылықтары мен кемшіліктерін талдау • Тәуліктік дұрыс және тиімді ас мәзірін жасау.

Жетістік критерийлері 1. Әрбір тағамның артықшылықтары мен кемшіліктерін ажырата алады 2. Адам ағзасына зиянды және пайдалы

5 слайд
Жетістік критерийлері 1. Әрбір тағамның артықшылықтары мен кемшіліктерін ажырата алады 2. Адам ағзасына зиянды және пайдалы тағамдарды ажыратады 3. Бір тәулік жеген тағамының тиімділігін анықтайды 4. Дұрыс және тиімді ас мәзірін дайындайды

5 слайд

Жетістік критерийлері 1. Әрбір тағамның артықшылықтары мен кемшіліктерін ажырата алады 2. Адам ағзасына зиянды және пайдалы тағамдарды ажыратады 3. Бір тәулік жеген тағамының тиімділігін анықтайды 4. Дұрыс және тиімді ас мәзірін дайындайды

Сіздің аз мәзіріңіз қандай....

6 слайд
Сіздің аз мәзіріңіз қандай....

6 слайд

Сіздің аз мәзіріңіз қандай....

Дұрыс және тиімді ас мәзірі Таңғы, түскі, кешкі асқа қандай ас мәзірі ұсынылады? Таңғы, түскі, кешкі ас мәзіріне қанда

7 слайд
Дұрыс және тиімді ас мәзірі Таңғы, түскі, кешкі асқа қандай ас мәзірі ұсынылады? Таңғы, түскі, кешкі ас мәзіріне қандай талаптар қойылады?

7 слайд

Дұрыс және тиімді ас мәзірі Таңғы, түскі, кешкі асқа қандай ас мәзірі ұсынылады? Таңғы, түскі, кешкі ас мәзіріне қандай талаптар қойылады?

Дұрыс және тиімді тамақтану анықтамалары 1. Тәулік бойы энергия жұмсауына және жас ерекшелігіне және тағам каллориясына байла

8 слайд
Дұрыс және тиімді тамақтану анықтамалары 1. Тәулік бойы энергия жұмсауына және жас ерекшелігіне және тағам каллориясына байланысты тамақтану 2. Бір-бірімен үйлесімді тағамдардың каллориясын біліп, жиі, аз мөлшерде арнаулы уақытта тамақтану

8 слайд

Дұрыс және тиімді тамақтану анықтамалары 1. Тәулік бойы энергия жұмсауына және жас ерекшелігіне және тағам каллориясына байланысты тамақтану 2. Бір-бірімен үйлесімді тағамдардың каллориясын біліп, жиі, аз мөлшерде арнаулы уақытта тамақтану

Дұрыс және тиімді тағамдар мәзірінде..... Өте көп:  Жемістер  Жидектер  Көкөністер  Майсыз балық, ет және сүт өнімдері  К

9 слайд
Дұрыс және тиімді тағамдар мәзірінде..... Өте көп:  Жемістер  Жидектер  Көкөністер  Майсыз балық, ет және сүт өнімдері  Кептірілген жемістер  Жаңғақтар болуы қажет...  Әрбір тағам каллориясын алдын ала анықтау қажет...

9 слайд

Дұрыс және тиімді тағамдар мәзірінде..... Өте көп:  Жемістер  Жидектер  Көкөністер  Майсыз балық, ет және сүт өнімдері  Кептірілген жемістер  Жаңғақтар болуы қажет...  Әрбір тағам каллориясын алдын ала анықтау қажет...

10 слайд

10 слайд

11 слайд

11 слайд

Бір тәуліктік дұрыс және тиімді ас мәзірінің мысалы Таңғы асқа дейін 1 стақан таза минералды газсыз су ішу (ас қорытуды жақсарт

12 слайд
Бір тәуліктік дұрыс және тиімді ас мәзірінің мысалы Таңғы асқа дейін 1 стақан таза минералды газсыз су ішу (ас қорытуды жақсартады) Таңғы ас:  Сұлы ботқасы, кез келген жеміс (алма, апельсин, грейпфрут немесе киви) және қанты аз шай Түскі ас:  Сулы көже (орамжапырақ сорпасы, көже немесе балық сорпасы) немесе…  Пісірілген, бұқтырылған балық, сиыр еті және көкіністер  Жеміс шырыны Түстен кейінгі тамақ:  Кептірілген жеміс пен шай немесе…  Айран  Йогурт  Жемістерден жасалған салат  Ірімшіктен жасалған қуырма Кешкі ас: Ұйықтауға 3 сағат қалғанға дейін тамақтану қажет…. Құлмақ ботқасы мен бұқтырылған көкөністер мен минералды газсыз су Дұрыс тамақтануды бірден емес біртіндеп қолданған жөн! Осыдан басқа әртүрлі тағамдарды қолдану қажет!

12 слайд

Бір тәуліктік дұрыс және тиімді ас мәзірінің мысалы Таңғы асқа дейін 1 стақан таза минералды газсыз су ішу (ас қорытуды жақсартады) Таңғы ас:  Сұлы ботқасы, кез келген жеміс (алма, апельсин, грейпфрут немесе киви) және қанты аз шай Түскі ас:  Сулы көже (орамжапырақ сорпасы, көже немесе балық сорпасы) немесе…  Пісірілген, бұқтырылған балық, сиыр еті және көкіністер  Жеміс шырыны Түстен кейінгі тамақ:  Кептірілген жеміс пен шай немесе…  Айран  Йогурт  Жемістерден жасалған салат  Ірімшіктен жасалған қуырма Кешкі ас: Ұйықтауға 3 сағат қалғанға дейін тамақтану қажет…. Құлмақ ботқасы мен бұқтырылған көкөністер мен минералды газсыз су Дұрыс тамақтануды бірден емес біртіндеп қолданған жөн! Осыдан басқа әртүрлі тағамдарды қолдану қажет!

13 слайд

13 слайд

07 Қазан 2020
804
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі