Материалдар / Дәрумендер
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

Дәрумендер

Материал туралы қысқаша түсінік
Дәрумендер тақырыбына презентация
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
01 Қараша 2020
417
0 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материалдың қысқаша түсінігі
Дәрумендердің ерігіштігін зерттеп жіктеңіз А дәрумені Сдәрумені

1 слайд
Дәрумендердің ерігіштігін зерттеп жіктеңіз А дәрумені Сдәрумені

1 слайд

Дәрумендердің ерігіштігін зерттеп жіктеңіз А дәрумені Сдәрумені

Сабақтың тақырыбы Дәрумендер Сабақтың мақсаттары  Дәрумен дер ге сипаттама беру;  Дәрумендердің мөлшеріне байланысты түрлері

2 слайд
Сабақтың тақырыбы Дәрумендер Сабақтың мақсаттары  Дәрумен дер ге сипаттама беру;  Дәрумендердің мөлшеріне байланысты түрлерін атау. Бағалау критерийлері  Дәрумендердің маңыздылығын сипаттайды  Құрамында дәрумендердің қажетті мөлшері бар азық-түліктердің тізімін жасайды  Ағзадағы дәрумендердің жетіспеушілігінен туындайтын ауруларды сипаттайды. https://www.youtube.com/watch?v=nyuuTn4giWc

2 слайд

Сабақтың тақырыбы Дәрумендер Сабақтың мақсаттары  Дәрумен дер ге сипаттама беру;  Дәрумендердің мөлшеріне байланысты түрлерін атау. Бағалау критерийлері  Дәрумендердің маңыздылығын сипаттайды  Құрамында дәрумендердің қажетті мөлшері бар азық-түліктердің тізімін жасайды  Ағзадағы дәрумендердің жетіспеушілігінен туындайтын ауруларды сипаттайды. https://www.youtube.com/watch?v=nyuuTn4giWc

Жарнамаға қойылатын критерийлер: 1. Жарнаманың сапасы сурет бойынша көрсетілімі құрамы, бағалық категориясы бойынша 3 аспектіде

3 слайд
Жарнамаға қойылатын критерийлер: 1. Жарнаманың сапасы сурет бойынша көрсетілімі құрамы, бағалық категориясы бойынша 3 аспектіден кем болмау керек; 1. Тағам өнімінің этикеткалары қолданылады. 2. Дәруменнің барлық түрлері (А, В, К, Е, С, D ) қамтылған. Жарнаманың мазмұны: 1.Аурудың туындау себептері (ағзада қандай процесстер бұзылатынын) 2. Аурудың белгілері (кем дегенде 2) 3. Дәруменнің адам ағзасындағы маңызы 4. Тәуліктік мөлшері, ерігіштігі 5. Мөлшері көп азық-түліктердің тізімі (кем дегенде 3) 6. Авитоминоздың алдын алу жолдарын қамтиды.

3 слайд

Жарнамаға қойылатын критерийлер: 1. Жарнаманың сапасы сурет бойынша көрсетілімі құрамы, бағалық категориясы бойынша 3 аспектіден кем болмау керек; 1. Тағам өнімінің этикеткалары қолданылады. 2. Дәруменнің барлық түрлері (А, В, К, Е, С, D ) қамтылған. Жарнаманың мазмұны: 1.Аурудың туындау себептері (ағзада қандай процесстер бұзылатынын) 2. Аурудың белгілері (кем дегенде 2) 3. Дәруменнің адам ағзасындағы маңызы 4. Тәуліктік мөлшері, ерігіштігі 5. Мөлшері көп азық-түліктердің тізімі (кем дегенде 3) 6. Авитоминоздың алдын алу жолдарын қамтиды.

С дәрумені ( аскорбин қышқылы ) 75 мг

4 слайд
С дәрумені ( аскорбин қышқылы ) 75 мг

4 слайд

С дәрумені ( аскорбин қышқылы ) 75 мг

Цинга Қан кету Қызыиектің қанауы Қан кету

5 слайд
Цинга Қан кету Қызыиектің қанауы Қан кету

5 слайд

Цинга Қан кету Қызыиектің қанауы Қан кету

D дәрумені ( кальциферол) 2,5 мг

6 слайд
D дәрумені ( кальциферол) 2,5 мг

6 слайд

D дәрумені ( кальциферол) 2,5 мг

Рахит

7 слайд
Рахит

7 слайд

Рахит

А дәрумені ( ретинол) 0,9 мг

8 слайд
А дәрумені ( ретинол) 0,9 мг

8 слайд

А дәрумені ( ретинол) 0,9 мг

А дәрумені ( ретинол) Жетіспеушілігі ақшам соқырлыққа әкеледі

9 слайд
А дәрумені ( ретинол) Жетіспеушілігі ақшам соқырлыққа әкеледі

9 слайд

А дәрумені ( ретинол) Жетіспеушілігі ақшам соқырлыққа әкеледі

В тобының дәрумендері 1 – 3,5 мг

10 слайд
В тобының дәрумендері 1 – 3,5 мг

10 слайд

В тобының дәрумендері 1 – 3,5 мг

Бери-бери

11 слайд
Бери-бери

11 слайд

Бери-бери

Үй тапсырмасы: Тағамды дайындау, сақтау кезінде оның құрамындағы дәруменнің мөлшерін сақтау жолдары туралы ақпараттар жинап ке

12 слайд
Үй тапсырмасы: Тағамды дайындау, сақтау кезінде оның құрамындағы дәруменнің мөлшерін сақтау жолдары туралы ақпараттар жинап келу.

12 слайд

Үй тапсырмасы: Тағамды дайындау, сақтау кезінде оның құрамындағы дәруменнің мөлшерін сақтау жолдары туралы ақпараттар жинап келу.