Дәрумендер
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
1 слайд
Дәрумендердің ерігіштігін зерттеп жіктеңіз
А дәрумені
Сдәрумені
1 слайд
Дәрумендердің ерігіштігін зерттеп жіктеңіз А дәрумені Сдәрумені
2 слайд
Сабақтың тақырыбы Дәрумендер
Сабақтың
мақсаттары
Дәрумен дер ге сипаттама беру;
Дәрумендердің мөлшеріне байланысты
түрлерін атау.
Бағалау
критерийлері
Дәрумендердің маңыздылығын
сипаттайды
Құрамында дәрумендердің қажетті
мөлшері бар азық-түліктердің тізімін
жасайды
Ағзадағы дәрумендердің
жетіспеушілігінен туындайтын
ауруларды сипаттайды.
https://www.youtube.com/watch?v=nyuuTn4giWc
2 слайд
Сабақтың тақырыбы Дәрумендер Сабақтың мақсаттары Дәрумен дер ге сипаттама беру; Дәрумендердің мөлшеріне байланысты түрлерін атау. Бағалау критерийлері Дәрумендердің маңыздылығын сипаттайды Құрамында дәрумендердің қажетті мөлшері бар азық-түліктердің тізімін жасайды Ағзадағы дәрумендердің жетіспеушілігінен туындайтын ауруларды сипаттайды. https://www.youtube.com/watch?v=nyuuTn4giWc
3 слайд
Жарнамаға қойылатын критерийлер:
1. Жарнаманың сапасы сурет бойынша көрсетілімі құрамы,
бағалық категориясы бойынша 3 аспектіден кем болмау керек;
1. Тағам өнімінің этикеткалары қолданылады.
2. Дәруменнің барлық түрлері (А, В, К, Е, С, D ) қамтылған.
Жарнаманың мазмұны:
1.Аурудың туындау себептері (ағзада қандай процесстер бұзылатынын)
2. Аурудың белгілері (кем дегенде 2)
3. Дәруменнің адам ағзасындағы маңызы
4. Тәуліктік мөлшері, ерігіштігі
5. Мөлшері көп азық-түліктердің тізімі (кем дегенде 3)
6. Авитоминоздың алдын алу жолдарын қамтиды.
3 слайд
Жарнамаға қойылатын критерийлер: 1. Жарнаманың сапасы сурет бойынша көрсетілімі құрамы, бағалық категориясы бойынша 3 аспектіден кем болмау керек; 1. Тағам өнімінің этикеткалары қолданылады. 2. Дәруменнің барлық түрлері (А, В, К, Е, С, D ) қамтылған. Жарнаманың мазмұны: 1.Аурудың туындау себептері (ағзада қандай процесстер бұзылатынын) 2. Аурудың белгілері (кем дегенде 2) 3. Дәруменнің адам ағзасындағы маңызы 4. Тәуліктік мөлшері, ерігіштігі 5. Мөлшері көп азық-түліктердің тізімі (кем дегенде 3) 6. Авитоминоздың алдын алу жолдарын қамтиды.
4 слайд
С дәрумені ( аскорбин
қышқылы )
75 мг
4 слайд
С дәрумені ( аскорбин қышқылы ) 75 мг
5 слайд
Цинга
Қан кету Қызыиектің қанауы Қан кету
5 слайд
Цинга Қан кету Қызыиектің қанауы Қан кету
6 слайд
D дәрумені ( кальциферол)
2,5
мг
6 слайд
D дәрумені ( кальциферол) 2,5 мг
7 слайд
Рахит
7 слайд
Рахит
8 слайд
А дәрумені ( ретинол)
0,9 мг
8 слайд
А дәрумені ( ретинол) 0,9 мг
9 слайд
А дәрумені ( ретинол)
Жетіспеушілігі ақшам соқырлыққа әкеледі
9 слайд
А дәрумені ( ретинол) Жетіспеушілігі ақшам соқырлыққа әкеледі
10 слайд
В тобының дәрумендері
1 – 3,5 мг
10 слайд
В тобының дәрумендері 1 – 3,5 мг
11 слайд
Бери-бери
11 слайд
Бери-бери
12 слайд
Үй тапсырмасы:
Тағамды дайындау, сақтау кезінде оның
құрамындағы дәруменнің мөлшерін сақтау
жолдары туралы ақпараттар жинап келу.
12 слайд
Үй тапсырмасы: Тағамды дайындау, сақтау кезінде оның құрамындағы дәруменнің мөлшерін сақтау жолдары туралы ақпараттар жинап келу.