Дұрыс тамақтану

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Дұрыс тамақтану

Материал туралы қысқаша түсінік
Сынып жетекшілер, тәрбиешілер, директордың орынбасарларына арналған
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
Шараның тақырыбы: ДҰРЫС ТАМАҚТАНУ – ДЕНСАУЛЫҚ КЕПІЛІ Мақсаты: Оқушылар арасында дұрыс тамақтану ережесін насихаттай отырып,

#1 слайд
Шараның тақырыбы: ДҰРЫС ТАМАҚТАНУ – ДЕНСАУЛЫҚ КЕПІЛІ Мақсаты: Оқушылар арасында дұрыс тамақтану ережесін насихаттай отырып, дамыту, ата-аналар мен оқушылардың эстетикалық және кулинарлық талғамдарын шыңдау, ұлттық тағамдар мен салауатты өмір салтына деген оқушы қызығушылығын арттыру.

1 слайд

Шараның тақырыбы: ДҰРЫС ТАМАҚТАНУ – ДЕНСАУЛЫҚ КЕПІЛІ Мақсаты: Оқушылар арасында дұрыс тамақтану ережесін насихаттай отырып, дамыту, ата-аналар мен оқушылардың эстетикалық және кулинарлық талғамдарын шыңдау, ұлттық тағамдар мен салауатты өмір салтына деген оқушы қызығушылығын арттыру.

Шараның жүру барысы: 1.Командалық таныстыру 2.Таныстырылым 3.Сурет салу 4.Пайдалы ас блогы 5.Сұрақ – бізден, жауап – сізден

#2 слайд
Шараның жүру барысы: 1.Командалық таныстыру 2.Таныстырылым 3.Сурет салу 4.Пайдалы ас блогы 5.Сұрақ – бізден, жауап – сізден

2 слайд

Шараның жүру барысы: 1.Командалық таныстыру 2.Таныстырылым 3.Сурет салу 4.Пайдалы ас блогы 5.Сұрақ – бізден, жауап – сізден

Денсаулыққа оң әсер ететін факторлар 1.Дұрыс тамақтану 2.Қоршаған орта тазалығы 3.Дене шынықтыру 4.Денсаулық сақтау, медициналық

#3 слайд
Денсаулыққа оң әсер ететін факторлар 1.Дұрыс тамақтану 2.Қоршаған орта тазалығы 3.Дене шынықтыру 4.Денсаулық сақтау, медициналық көмектің сапалы болуы 5.Зиянды заттардан аулақ болу 6.Жеке бас тазалығының сақталуы 7.Қоршаған орта 8.Эмоциялардың оң болуы 9.Өзіңді қоршаған адамдармен дұрыс қарым- қатынаста болу

3 слайд

Денсаулыққа оң әсер ететін факторлар 1.Дұрыс тамақтану 2.Қоршаған орта тазалығы 3.Дене шынықтыру 4.Денсаулық сақтау, медициналық көмектің сапалы болуы 5.Зиянды заттардан аулақ болу 6.Жеке бас тазалығының сақталуы 7.Қоршаған орта 8.Эмоциялардың оң болуы 9.Өзіңді қоршаған адамдармен дұрыс қарым- қатынаста болу

Дұрыс тамақтану ережесі Ас ішер алдында қолыңды жуу керек 1Өз уақытында тамақтануды әдетке айналдыру қажет 2Ас мөлшерін сақтау к

#4 слайд
Дұрыс тамақтану ережесі Ас ішер алдында қолыңды жуу керек 1Өз уақытында тамақтануды әдетке айналдыру қажет 2Ас мөлшерін сақтау керек 3Тамақтанудың белгілі тәртібін сақтау 4Тамақты уақытымен ішу 5Қолайлы температураның сақталуын қадағалау 6Төрт мезгілден кем тамақтанбау 7Тағамды асықпай жеу қажет 8Тамақтану кезінде теледидер, ұялы телефон қарауға, кітап оқуға болмайды

4 слайд

Дұрыс тамақтану ережесі Ас ішер алдында қолыңды жуу керек 1Өз уақытында тамақтануды әдетке айналдыру қажет 2Ас мөлшерін сақтау керек 3Тамақтанудың белгілі тәртібін сақтау 4Тамақты уақытымен ішу 5Қолайлы температураның сақталуын қадағалау 6Төрт мезгілден кем тамақтанбау 7Тағамды асықпай жеу қажет 8Тамақтану кезінде теледидер, ұялы телефон қарауға, кітап оқуға болмайды

#5 слайд

5 слайд

ФАСТ – ФУД өнімдеріне тиым салуға тырысыңыз!

#6 слайд
ФАСТ – ФУД өнімдеріне тиым салуға тырысыңыз!

6 слайд

ФАСТ – ФУД өнімдеріне тиым салуға тырысыңыз!

І тур Командалық таныстыру ШАРТЫ: Әр топ өз командаларын ерікті формада таныстырады. Ұзақтығы – 3 минут

#7 слайд
І тур Командалық таныстыру ШАРТЫ: Әр топ өз командаларын ерікті формада таныстырады. Ұзақтығы – 3 минут

7 слайд

І тур Командалық таныстыру ШАРТЫ: Әр топ өз командаларын ерікті формада таныстырады. Ұзақтығы – 3 минут

Каллориясы өте жоғары; Құрамында май, тұз мөлшері өте жоғары; Дәрумендер жоқ; Биоқоспалар мен консерванттар шектен тыс көп; Ті

#8 слайд
Каллориясы өте жоғары; Құрамында май, тұз мөлшері өте жоғары; Дәрумендер жоқ; Биоқоспалар мен консерванттар шектен тыс көп; Тіл үйіретін дәмі үшін химиялық дәмдеуіштер қосылады ІІ тур ТАНЫСТЫРЫЛЫМ

8 слайд

Каллориясы өте жоғары; Құрамында май, тұз мөлшері өте жоғары; Дәрумендер жоқ; Биоқоспалар мен консерванттар шектен тыс көп; Тіл үйіретін дәмі үшін химиялық дәмдеуіштер қосылады ІІ тур ТАНЫСТЫРЫЛЫМ

7 сынып – Дұрыс тамақтану режимі

#9 слайд
7 сынып – Дұрыс тамақтану режимі

9 слайд

7 сынып – Дұрыс тамақтану режимі

Каллориясы өте жоғары; Құрамында май, тұз мөлшері өте жоғары; Дәрумендер жоқ; Биоқоспалар мен консерванттар шектен тыс көп; Ті

#10 слайд
Каллориясы өте жоғары; Құрамында май, тұз мөлшері өте жоғары; Дәрумендер жоқ; Биоқоспалар мен консерванттар шектен тыс көп; Тіл үйіретін дәмі үшін химиялық дәмдеуіштер қосылады 8 сынып – Фаст фуд өнімдерінің зияны

10 слайд

Каллориясы өте жоғары; Құрамында май, тұз мөлшері өте жоғары; Дәрумендер жоқ; Биоқоспалар мен консерванттар шектен тыс көп; Тіл үйіретін дәмі үшін химиялық дәмдеуіштер қосылады 8 сынып – Фаст фуд өнімдерінің зияны

9 сынып – Пайдалы ас рационы

#11 слайд
9 сынып – Пайдалы ас рационы

11 слайд

9 сынып – Пайдалы ас рационы

Қазақ дастарханы Мал төресі – жылқы, сусын төресі – қымыз БАЙҒОЗИНА ГҮЛСІМ

#12 слайд
Қазақ дастарханы Мал төресі – жылқы, сусын төресі – қымыз БАЙҒОЗИНА ГҮЛСІМ

12 слайд

Қазақ дастарханы Мал төресі – жылқы, сусын төресі – қымыз БАЙҒОЗИНА ГҮЛСІМ

ІІІ тур Сурет салу 1 2 3

#13 слайд
ІІІ тур Сурет салу 1 2 3

13 слайд

ІІІ тур Сурет салу 1 2 3

1 – Қазақ дастарханы 2 – Күз өнімі 3- Біздің мектеп асханасы

#14 слайд
1 – Қазақ дастарханы 2 – Күз өнімі 3- Біздің мектеп асханасы

14 слайд

1 – Қазақ дастарханы 2 – Күз өнімі 3- Біздің мектеп асханасы

ІУ тур – Пайдалы ас блогы

#15 слайд
ІУ тур – Пайдалы ас блогы

15 слайд

ІУ тур – Пайдалы ас блогы

7 сынып – Ең пайдалы сусындар 8 сынып – Ең пайдалы ыстық ас 9 сынып – Ең үнемді ас мәзірі ШАРТЫ: Қатысушы ата-ана жарнама жасауы

#16 слайд
7 сынып – Ең пайдалы сусындар 8 сынып – Ең пайдалы ыстық ас 9 сынып – Ең үнемді ас мәзірі ШАРТЫ: Қатысушы ата-ана жарнама жасауы қажет

16 слайд

7 сынып – Ең пайдалы сусындар 8 сынып – Ең пайдалы ыстық ас 9 сынып – Ең үнемді ас мәзірі ШАРТЫ: Қатысушы ата-ана жарнама жасауы қажет

Қазақ дастарханы Қазақтың сүт өнімдері ИБРАЕВА ЖАЗИРА

#17 слайд
Қазақ дастарханы Қазақтың сүт өнімдері ИБРАЕВА ЖАЗИРА

17 слайд

Қазақ дастарханы Қазақтың сүт өнімдері ИБРАЕВА ЖАЗИРА

Сұрақ – бізден, жауап - сізден У бөлім

#18 слайд
Сұрақ – бізден, жауап - сізден У бөлім

18 слайд

Сұрақ – бізден, жауап - сізден У бөлім

№ Қойылған сұрақ 1 Қазыбек би: «Түйенің қомында, аттың бауырында өмір сүрген әр қазақ міндетті ішуге тиісті асы не?» 2 Француз

#19 слайд
№ Қойылған сұрақ 1 Қазыбек би: «Түйенің қомында, аттың бауырында өмір сүрген әр қазақ міндетті ішуге тиісті асы не?» 2 Француз асханасынан шыққан ең көп таралған ас мәзірі не? 3 Ең атақты қазақстандық бизнесмен, есімі фаст буд мейрамханаларымен байланысты? 4 Ресей мемлекетіне ең алғашқы «ШАНЫШҚЫ ҚОЮ» үлгісін ұсынған патша кім? 5 Қазақ ас үйінде болуы қажетті қымбат металл? 6 Тәрбиеде «Ошақтың үш аяғындай» деген ұғым кіммен байланысты? 7 Тазалық туралы ғылым 8 Ғалымдар күніне қанша рет тамақтанғандығы дұрыс деп санайды, ұзақтығы қанша болу керек? 9 Капустада қай витамин басым? 10 Зерен деген не?

19 слайд

№ Қойылған сұрақ 1 Қазыбек би: «Түйенің қомында, аттың бауырында өмір сүрген әр қазақ міндетті ішуге тиісті асы не?» 2 Француз асханасынан шыққан ең көп таралған ас мәзірі не? 3 Ең атақты қазақстандық бизнесмен, есімі фаст буд мейрамханаларымен байланысты? 4 Ресей мемлекетіне ең алғашқы «ШАНЫШҚЫ ҚОЮ» үлгісін ұсынған патша кім? 5 Қазақ ас үйінде болуы қажетті қымбат металл? 6 Тәрбиеде «Ошақтың үш аяғындай» деген ұғым кіммен байланысты? 7 Тазалық туралы ғылым 8 Ғалымдар күніне қанша рет тамақтанғандығы дұрыс деп санайды, ұзақтығы қанша болу керек? 9 Капустада қай витамин басым? 10 Зерен деген не?

№ Қойылған сұрақ Жауабы 1 Қазыбек би: «Түйенің қомында, аттың бауырында өмір сүрген әр қазақ міндетті ішуге тиісті асы не?» Құр

#20 слайд
№ Қойылған сұрақ Жауабы 1 Қазыбек би: «Түйенің қомында, аттың бауырында өмір сүрген әр қазақ міндетті ішуге тиісті асы не?» Құрт 2 Француз асханасынан шыққан ең көп таралған ас мәзірі не? Омлет 3 Ең атақты қазақстандық бизнесмен, есімі фаст буд мейрамханаларымен байланысты? Болат Өтемұратов 4 Ресей мемлекетіне ең алғашқы «ШАНЫШҚЫ ҚОЮ» үлгісін ұсынған патша кім? І Петр 5 Қазақ ас үйінде болуы қажетті қымбат металл? Күміс 6 Тәрбиеде «Ошақтың үш аяғындай» деген ұғым кіммен байланысты? Аиа-ана-мектеп - бала 7 Тазалық туралы ғылым Гигиена 8 Ғалымдар күніне қанша рет тамақтанғандығы дұрыс деп санайды, ұзақтығы қанша болу керек? 5 рет, ұзақтығы 2-3 сағат 9 Капустада қай витамин басым? С 10Зерен деген не? Қымыз құюға арналған ыдыс

20 слайд

№ Қойылған сұрақ Жауабы 1 Қазыбек би: «Түйенің қомында, аттың бауырында өмір сүрген әр қазақ міндетті ішуге тиісті асы не?» Құрт 2 Француз асханасынан шыққан ең көп таралған ас мәзірі не? Омлет 3 Ең атақты қазақстандық бизнесмен, есімі фаст буд мейрамханаларымен байланысты? Болат Өтемұратов 4 Ресей мемлекетіне ең алғашқы «ШАНЫШҚЫ ҚОЮ» үлгісін ұсынған патша кім? І Петр 5 Қазақ ас үйінде болуы қажетті қымбат металл? Күміс 6 Тәрбиеде «Ошақтың үш аяғындай» деген ұғым кіммен байланысты? Аиа-ана-мектеп - бала 7 Тазалық туралы ғылым Гигиена 8 Ғалымдар күніне қанша рет тамақтанғандығы дұрыс деп санайды, ұзақтығы қанша болу керек? 5 рет, ұзақтығы 2-3 сағат 9 Капустада қай витамин басым? С 10Зерен деген не? Қымыз құюға арналған ыдыс

Файл форматы:
pptx
04.12.2018
549
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі