Материалдар / Ғылыми жоба: "Авокадо " жемісі
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

Ғылыми жоба: "Авокадо " жемісі

Материал туралы қысқаша түсінік
Бұл ғылыми жобада Авокадо жемісінің құрамы,пайдасы,өсетін жері туралы оқушылар мен мұғалімдерге арналған мәліметтер бар
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
01 Желтоқсан 2021
742
4 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материалдың қысқаша түсінігі
Ғылыми жоба тақырыбы : Орындаған : Жұмабек Ақнұр Жұманқызы Сынып : 3 вАвокадо Мұғалімі : Жумабекова Айжан Сламжан овн

1 слайд
Ғылыми жоба тақырыбы : Орындаған : Жұмабек Ақнұр Жұманқызы Сынып : 3 вАвокадо Мұғалімі : Жумабекова Айжан Сламжан овна

1 слайд

Ғылыми жоба тақырыбы : Орындаған : Жұмабек Ақнұр Жұманқызы Сынып : 3 вАвокадо Мұғалімі : Жумабекова Айжан Сламжан овна

Авокадо - мәңгі жасыл тәжі бар лавр отбасының жеміс беретін ағаштары. Оның аттарының бірі - аллигатор алмұрты, авокадо жеміс

2 слайд
Авокадо - мәңгі жасыл тәжі бар лавр отбасының жеміс беретін ағаштары. Оның аттарының бірі - аллигатор алмұрты, авокадо жеміс терісінің арқасында пайда болды, ол аллигатордың терісіне ұқсайды. Авокадо тарихы IV-III ғасырларда басталады. BC Мексикада. «Авокадо» атауы кейінірек пайда болды, оны 1669 жылы сэр Генри Слоан ойлап тапты, ал атау 1697 жылдан бастап американдық баспа сөзде шыға бастады. Мексиканы аралап жүрген испандық саяхатшылар бұл таңғажайып жемісті жеген ацтектерді тапты. Алайда, оны сынап көргеннен кейін, авокадо дәмсіз тағамға жатқызылды. Алайда, авокадо туралы ақпараттың ресми пайда болу күні даулы болып табылады, өйткені 1518 жылы испан конкистадоры Мартин Фернандес де Энцисо (1470-1528 жж.) Өзінің ашылған кітабында жарияланған, авокадо ағашының дәл сипаттамасы. Біраз уақыттан кейін, 1519 жылы испандық Эрнан Кортес (1485-1547) қонды.Авокадо тарихы

2 слайд

Авокадо - мәңгі жасыл тәжі бар лавр отбасының жеміс беретін ағаштары. Оның аттарының бірі - аллигатор алмұрты, авокадо жеміс терісінің арқасында пайда болды, ол аллигатордың терісіне ұқсайды. Авокадо тарихы IV-III ғасырларда басталады. BC Мексикада. «Авокадо» атауы кейінірек пайда болды, оны 1669 жылы сэр Генри Слоан ойлап тапты, ал атау 1697 жылдан бастап американдық баспа сөзде шыға бастады. Мексиканы аралап жүрген испандық саяхатшылар бұл таңғажайып жемісті жеген ацтектерді тапты. Алайда, оны сынап көргеннен кейін, авокадо дәмсіз тағамға жатқызылды. Алайда, авокадо туралы ақпараттың ресми пайда болу күні даулы болып табылады, өйткені 1518 жылы испан конкистадоры Мартин Фернандес де Энцисо (1470-1528 жж.) Өзінің ашылған кітабында жарияланған, авокадо ағашының дәл сипаттамасы. Біраз уақыттан кейін, 1519 жылы испандық Эрнан Кортес (1485-1547) қонды.Авокадо тарихы

100 г тағамдық құндылығы Калория мөлшері Ақуыз Майлар Көмірсулар Тағамдық талшық Су

3 слайд
100 г тағамдық құндылығы Калория мөлшері Ақуыз Майлар Көмірсулар Тағамдық талшық Су

3 слайд

100 г тағамдық құндылығы Калория мөлшері Ақуыз Майлар Көмірсулар Тағамдық талшық Су

Витаминдер мен минералдар

4 слайд
Витаминдер мен минералдар

4 слайд

Витаминдер мен минералдар

Авокадоның пайдасы Авокадо – пайдалы әсері мол америкалық жаңғақ. Оның бетімізді ылғалдап, жұмсартатын қасиеті бар. Ол

5 слайд
Авокадоның пайдасы Авокадо – пайдалы әсері мол америкалық жаңғақ. Оның бетімізді ылғалдап, жұмсартатын қасиеті бар. Олар Е, В, А, К дәруменіне және фолий қышқылына бай осы жемісте целлюлоза жейді. Авокадо минералдарға бай - кальций, фосфор, калий, темір, мыс, күкірт, йод, хлор, кобальт және марганец. Авокадода көп мөлшерде қанықпаған майлар бар, олар организмге жақсы сіңеді.

5 слайд

Авокадоның пайдасы Авокадо – пайдалы әсері мол америкалық жаңғақ. Оның бетімізді ылғалдап, жұмсартатын қасиеті бар. Олар Е, В, А, К дәруменіне және фолий қышқылына бай осы жемісте целлюлоза жейді. Авокадо минералдарға бай - кальций, фосфор, калий, темір, мыс, күкірт, йод, хлор, кобальт және марганец. Авокадода көп мөлшерде қанықпаған майлар бар, олар организмге жақсы сіңеді.

Бір жемістің құрамында: 1. калий - 10% 2. магний - 7,5 % 3. мырыш - 5% 4. темір - 4,5% 5. кальций - 1%.

6 слайд
Бір жемістің құрамында: 1. калий - 10% 2. магний - 7,5 % 3. мырыш - 5% 4. темір - 4,5% 5. кальций - 1%.

6 слайд

Бір жемістің құрамында: 1. калий - 10% 2. магний - 7,5 % 3. мырыш - 5% 4. темір - 4,5% 5. кальций - 1%.

Авокадоның медицинаға пайдасы Авокадо дәстүрлі медицинада белсенді қолданылады. Мысалы, шығыс елдерінде тек целлюлоза ған

7 слайд
Авокадоның медицинаға пайдасы Авокадо дәстүрлі медицинада белсенді қолданылады. Мысалы, шығыс елдерінде тек целлюлоза ғана емес, сонымен қатар тамыр, бұтақтар, жапырақтары мен қабығы қолданылады. Олар асқазан, ішек, тырысқақ инфекциясын емдейді. Инфузия экзема, артроз, пародонт аурулары үшін пайдалы. Бірақ өзін-өзі емдеуге болмайды.

7 слайд

Авокадоның медицинаға пайдасы Авокадо дәстүрлі медицинада белсенді қолданылады. Мысалы, шығыс елдерінде тек целлюлоза ғана емес, сонымен қатар тамыр, бұтақтар, жапырақтары мен қабығы қолданылады. Олар асқазан, ішек, тырысқақ инфекциясын емдейді. Инфузия экзема, артроз, пародонт аурулары үшін пайдалы. Бірақ өзін-өзі емдеуге болмайды.

Авокадо қажет болатын аурулардың тізімі 1. атеросклероз 2. ұйқысыздық 3. іш қату 4. үнемі шаршау сезімі 5. есте сақтау қабілетін

8 слайд
Авокадо қажет болатын аурулардың тізімі 1. атеросклероз 2. ұйқысыздық 3. іш қату 4. үнемі шаршау сезімі 5. есте сақтау қабілетінің бұзылуы 6. жоғары қан қысымы 7. анемия 8. тұмау 9. анемия 10. ашуланшақтық.

8 слайд

Авокадо қажет болатын аурулардың тізімі 1. атеросклероз 2. ұйқысыздық 3. іш қату 4. үнемі шаршау сезімі 5. есте сақтау қабілетінің бұзылуы 6. жоғары қан қысымы 7. анемия 8. тұмау 9. анемия 10. ашуланшақтық.

Авокадо: денсаулыққа пайдасы Бұл жемісті өсімдік майымен қанықтыру ерекше құндылық болып табылады. Тағамдық құндылығы жоғары б

9 слайд
Авокадо: денсаулыққа пайдасы Бұл жемісті өсімдік майымен қанықтыру ерекше құндылық болып табылады. Тағамдық құндылығы жоғары болғанына қарамастан, ұрық ауыр тамақ емес және дене салмағының қалыпты тепе- теңдігін бұзбайды. Бұл майлы жемісте әсерлі дәрумендер мен минералдар бар: С дәрумені - 10 мг Е дәрумені - 2,65 мг, К дәрумені - 22 мкг, А дәрумені - 146 IU, В1 дәрумені (тиамин) - 7% дейін, В5 дәрумені (пантотен қышқылы) - 28%.

9 слайд

Авокадо: денсаулыққа пайдасы Бұл жемісті өсімдік майымен қанықтыру ерекше құндылық болып табылады. Тағамдық құндылығы жоғары болғанына қарамастан, ұрық ауыр тамақ емес және дене салмағының қалыпты тепе- теңдігін бұзбайды. Бұл майлы жемісте әсерлі дәрумендер мен минералдар бар: С дәрумені - 10 мг Е дәрумені - 2,65 мг, К дәрумені - 22 мкг, А дәрумені - 146 IU, В1 дәрумені (тиамин) - 7% дейін, В5 дәрумені (пантотен қышқылы) - 28%.

Авокадо денсаулыққа зиян Авокадоның зақымдануы көбінесе жеке төзбеушілікпен ғана шектеледі. Алайда, егер бәрі тәртіппен болса

10 слайд
Авокадо денсаулыққа зиян Авокадоның зақымдануы көбінесе жеке төзбеушілікпен ғана шектеледі. Алайда, егер бәрі тәртіппен болса және сіз бұл жемісті жей алсаңыз, оны асыра алмаңыз. Бұл жемісте көптеген минералдар мен микроэлементтер бар. Сондықтан олардың бір тамағы ағзаға авокадо әсер етуі мүмкін. Бұл шараппен бірдей. Аз мөлшерде пайдалы болуы мүмкін. МАҢЫЗДЫ: Авокадо сүйегі мен қабығы құрамында улы элементтер бар, сондықтан қолданар алдында сүйекті бөліп алып, қабығын алып тастау керек

10 слайд

Авокадо денсаулыққа зиян Авокадоның зақымдануы көбінесе жеке төзбеушілікпен ғана шектеледі. Алайда, егер бәрі тәртіппен болса және сіз бұл жемісті жей алсаңыз, оны асыра алмаңыз. Бұл жемісте көптеген минералдар мен микроэлементтер бар. Сондықтан олардың бір тамағы ағзаға авокадо әсер етуі мүмкін. Бұл шараппен бірдей. Аз мөлшерде пайдалы болуы мүмкін. МАҢЫЗДЫ: Авокадо сүйегі мен қабығы құрамында улы элементтер бар, сондықтан қолданар алдында сүйекті бөліп алып, қабығын алып тастау керек

11 слайд

11 слайд