Ғылыми жоба: "Авокадо " жемісі

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Ғылыми жоба: "Авокадо " жемісі

Материал туралы қысқаша түсінік
Бұл ғылыми жобада Авокадо жемісінің құрамы,пайдасы,өсетін жері туралы оқушылар мен мұғалімдерге арналған мәліметтер бар
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
Ғылыми жоба тақырыбы : Орындаған : Жұмабек Ақнұр Жұманқызы Сынып : 3 вАвокадо Мұғалімі : Жумабекова Айжан Сламжан овн

#1 слайд
Ғылыми жоба тақырыбы : Орындаған : Жұмабек Ақнұр Жұманқызы Сынып : 3 вАвокадо Мұғалімі : Жумабекова Айжан Сламжан овна

1 слайд

Ғылыми жоба тақырыбы : Орындаған : Жұмабек Ақнұр Жұманқызы Сынып : 3 вАвокадо Мұғалімі : Жумабекова Айжан Сламжан овна

Авокадо - мәңгі жасыл тәжі бар лавр отбасының жеміс беретін ағаштары. Оның аттарының бірі - аллигатор алмұрты, авокадо жеміс

#2 слайд
Авокадо - мәңгі жасыл тәжі бар лавр отбасының жеміс беретін ағаштары. Оның аттарының бірі - аллигатор алмұрты, авокадо жеміс терісінің арқасында пайда болды, ол аллигатордың терісіне ұқсайды. Авокадо тарихы IV-III ғасырларда басталады. BC Мексикада. «Авокадо» атауы кейінірек пайда болды, оны 1669 жылы сэр Генри Слоан ойлап тапты, ал атау 1697 жылдан бастап американдық баспа сөзде шыға бастады. Мексиканы аралап жүрген испандық саяхатшылар бұл таңғажайып жемісті жеген ацтектерді тапты. Алайда, оны сынап көргеннен кейін, авокадо дәмсіз тағамға жатқызылды. Алайда, авокадо туралы ақпараттың ресми пайда болу күні даулы болып табылады, өйткені 1518 жылы испан конкистадоры Мартин Фернандес де Энцисо (1470-1528 жж.) Өзінің ашылған кітабында жарияланған, авокадо ағашының дәл сипаттамасы. Біраз уақыттан кейін, 1519 жылы испандық Эрнан Кортес (1485-1547) қонды.Авокадо тарихы

2 слайд

Авокадо - мәңгі жасыл тәжі бар лавр отбасының жеміс беретін ағаштары. Оның аттарының бірі - аллигатор алмұрты, авокадо жеміс терісінің арқасында пайда болды, ол аллигатордың терісіне ұқсайды. Авокадо тарихы IV-III ғасырларда басталады. BC Мексикада. «Авокадо» атауы кейінірек пайда болды, оны 1669 жылы сэр Генри Слоан ойлап тапты, ал атау 1697 жылдан бастап американдық баспа сөзде шыға бастады. Мексиканы аралап жүрген испандық саяхатшылар бұл таңғажайып жемісті жеген ацтектерді тапты. Алайда, оны сынап көргеннен кейін, авокадо дәмсіз тағамға жатқызылды. Алайда, авокадо туралы ақпараттың ресми пайда болу күні даулы болып табылады, өйткені 1518 жылы испан конкистадоры Мартин Фернандес де Энцисо (1470-1528 жж.) Өзінің ашылған кітабында жарияланған, авокадо ағашының дәл сипаттамасы. Біраз уақыттан кейін, 1519 жылы испандық Эрнан Кортес (1485-1547) қонды.Авокадо тарихы

100 г тағамдық құндылығы Калория мөлшері Ақуыз Майлар Көмірсулар Тағамдық талшық Су

#3 слайд
100 г тағамдық құндылығы Калория мөлшері Ақуыз Майлар Көмірсулар Тағамдық талшық Су

3 слайд

100 г тағамдық құндылығы Калория мөлшері Ақуыз Майлар Көмірсулар Тағамдық талшық Су

Витаминдер мен минералдар

#4 слайд
Витаминдер мен минералдар

4 слайд

Витаминдер мен минералдар

Авокадоның пайдасы Авокадо – пайдалы әсері мол америкалық жаңғақ. Оның бетімізді ылғалдап, жұмсартатын қасиеті бар. Ол

#5 слайд
Авокадоның пайдасы Авокадо – пайдалы әсері мол америкалық жаңғақ. Оның бетімізді ылғалдап, жұмсартатын қасиеті бар. Олар Е, В, А, К дәруменіне және фолий қышқылына бай осы жемісте целлюлоза жейді. Авокадо минералдарға бай - кальций, фосфор, калий, темір, мыс, күкірт, йод, хлор, кобальт және марганец. Авокадода көп мөлшерде қанықпаған майлар бар, олар организмге жақсы сіңеді.

5 слайд

Авокадоның пайдасы Авокадо – пайдалы әсері мол америкалық жаңғақ. Оның бетімізді ылғалдап, жұмсартатын қасиеті бар. Олар Е, В, А, К дәруменіне және фолий қышқылына бай осы жемісте целлюлоза жейді. Авокадо минералдарға бай - кальций, фосфор, калий, темір, мыс, күкірт, йод, хлор, кобальт және марганец. Авокадода көп мөлшерде қанықпаған майлар бар, олар организмге жақсы сіңеді.

Бір жемістің құрамында: 1. калий - 10% 2. магний - 7,5 % 3. мырыш - 5% 4. темір - 4,5% 5. кальций - 1%.

#6 слайд
Бір жемістің құрамында: 1. калий - 10% 2. магний - 7,5 % 3. мырыш - 5% 4. темір - 4,5% 5. кальций - 1%.

6 слайд

Бір жемістің құрамында: 1. калий - 10% 2. магний - 7,5 % 3. мырыш - 5% 4. темір - 4,5% 5. кальций - 1%.

Авокадоның медицинаға пайдасы Авокадо дәстүрлі медицинада белсенді қолданылады. Мысалы, шығыс елдерінде тек целлюлоза ған

#7 слайд
Авокадоның медицинаға пайдасы Авокадо дәстүрлі медицинада белсенді қолданылады. Мысалы, шығыс елдерінде тек целлюлоза ғана емес, сонымен қатар тамыр, бұтақтар, жапырақтары мен қабығы қолданылады. Олар асқазан, ішек, тырысқақ инфекциясын емдейді. Инфузия экзема, артроз, пародонт аурулары үшін пайдалы. Бірақ өзін-өзі емдеуге болмайды.

7 слайд

Авокадоның медицинаға пайдасы Авокадо дәстүрлі медицинада белсенді қолданылады. Мысалы, шығыс елдерінде тек целлюлоза ғана емес, сонымен қатар тамыр, бұтақтар, жапырақтары мен қабығы қолданылады. Олар асқазан, ішек, тырысқақ инфекциясын емдейді. Инфузия экзема, артроз, пародонт аурулары үшін пайдалы. Бірақ өзін-өзі емдеуге болмайды.

Авокадо қажет болатын аурулардың тізімі 1. атеросклероз 2. ұйқысыздық 3. іш қату 4. үнемі шаршау сезімі 5. есте сақтау қабілетін

#8 слайд
Авокадо қажет болатын аурулардың тізімі 1. атеросклероз 2. ұйқысыздық 3. іш қату 4. үнемі шаршау сезімі 5. есте сақтау қабілетінің бұзылуы 6. жоғары қан қысымы 7. анемия 8. тұмау 9. анемия 10. ашуланшақтық.

8 слайд

Авокадо қажет болатын аурулардың тізімі 1. атеросклероз 2. ұйқысыздық 3. іш қату 4. үнемі шаршау сезімі 5. есте сақтау қабілетінің бұзылуы 6. жоғары қан қысымы 7. анемия 8. тұмау 9. анемия 10. ашуланшақтық.

Авокадо: денсаулыққа пайдасы Бұл жемісті өсімдік майымен қанықтыру ерекше құндылық болып табылады. Тағамдық құндылығы жоғары б

#9 слайд
Авокадо: денсаулыққа пайдасы Бұл жемісті өсімдік майымен қанықтыру ерекше құндылық болып табылады. Тағамдық құндылығы жоғары болғанына қарамастан, ұрық ауыр тамақ емес және дене салмағының қалыпты тепе- теңдігін бұзбайды. Бұл майлы жемісте әсерлі дәрумендер мен минералдар бар: С дәрумені - 10 мг Е дәрумені - 2,65 мг, К дәрумені - 22 мкг, А дәрумені - 146 IU, В1 дәрумені (тиамин) - 7% дейін, В5 дәрумені (пантотен қышқылы) - 28%.

9 слайд

Авокадо: денсаулыққа пайдасы Бұл жемісті өсімдік майымен қанықтыру ерекше құндылық болып табылады. Тағамдық құндылығы жоғары болғанына қарамастан, ұрық ауыр тамақ емес және дене салмағының қалыпты тепе- теңдігін бұзбайды. Бұл майлы жемісте әсерлі дәрумендер мен минералдар бар: С дәрумені - 10 мг Е дәрумені - 2,65 мг, К дәрумені - 22 мкг, А дәрумені - 146 IU, В1 дәрумені (тиамин) - 7% дейін, В5 дәрумені (пантотен қышқылы) - 28%.

Авокадо денсаулыққа зиян Авокадоның зақымдануы көбінесе жеке төзбеушілікпен ғана шектеледі. Алайда, егер бәрі тәртіппен болса

#10 слайд
Авокадо денсаулыққа зиян Авокадоның зақымдануы көбінесе жеке төзбеушілікпен ғана шектеледі. Алайда, егер бәрі тәртіппен болса және сіз бұл жемісті жей алсаңыз, оны асыра алмаңыз. Бұл жемісте көптеген минералдар мен микроэлементтер бар. Сондықтан олардың бір тамағы ағзаға авокадо әсер етуі мүмкін. Бұл шараппен бірдей. Аз мөлшерде пайдалы болуы мүмкін. МАҢЫЗДЫ: Авокадо сүйегі мен қабығы құрамында улы элементтер бар, сондықтан қолданар алдында сүйекті бөліп алып, қабығын алып тастау керек

10 слайд

Авокадо денсаулыққа зиян Авокадоның зақымдануы көбінесе жеке төзбеушілікпен ғана шектеледі. Алайда, егер бәрі тәртіппен болса және сіз бұл жемісті жей алсаңыз, оны асыра алмаңыз. Бұл жемісте көптеген минералдар мен микроэлементтер бар. Сондықтан олардың бір тамағы ағзаға авокадо әсер етуі мүмкін. Бұл шараппен бірдей. Аз мөлшерде пайдалы болуы мүмкін. МАҢЫЗДЫ: Авокадо сүйегі мен қабығы құрамында улы элементтер бар, сондықтан қолданар алдында сүйекті бөліп алып, қабығын алып тастау керек

#11 слайд

11 слайд

Файл форматы:
pptx
01.12.2021
1024
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі