1 слайд
Ақуыз молекулаларының
қасиеттері. Полипептидтер
құрылымын анықтау
2 слайд
Ақуыз (судағы
ерігіштігі
бойынша)
Глобулалы
Суда, қышқылдар мен
сілтілердің сулы
ерітінділерінде ериді.
Мысалы, альбумин Талшықты
Суда ерімейді. Мысалы,
кератин
3 слайд
Физикалық қасиеттері
Ақуыздардың белгілі қайнау және балқу
температуралары болмайды, өйткені, олардың
көпшілігі қыздырғанда ұйып қалады
Жоғары температурада барлық ақуыздар жанады
Ақуыздар қатты, сұйық, жартылай сұйық болады
4 слайд
Химиялық қасиеттері
5 слайд
6 слайд
7 слайд
Тапсырмалар
84-беттегі №8, 9 тапсырмалар
Қосымша тапсырмалар
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз