Материалдар / Презентация "Құрт- сүттен жасалған ұлттық тағам"
«Ustaz tilegi» - Республикалық кәсіби педагогтар қауымдастығына қосылып, сайттағы 381 569 материалды тегін жүктеп алу мүмкіндігіне ие болыңыз
Толығырақ

Презентация "Құрт- сүттен жасалған ұлттық тағам"

Материал туралы қысқаша түсінік
Презентация "Құрт- сүттен жасалған ұлттық тағам".
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
24 Желтоқсан 2018
1737
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материалдың қысқаша түсінігі
Солтүстік Қазақстан облысы Жамбыл ауданы «Украин жалпы орта білім беру мектебі» КММ Жоба тақырыбы: «Құрт – сүттен жасалған ұ

1 слайд
Солтүстік Қазақстан облысы Жамбыл ауданы «Украин жалпы орта білім беру мектебі» КММ Жоба тақырыбы: «Құрт – сүттен жасалған ұлттық тағам» Орындаушы: Ботабек Айнаш Бахтиярқызы 2 сынып оқушысы Жетекшісі: Султанова Сауле Алпыспаевна бастауыш сынып мұғалімі

1 слайд

Солтүстік Қазақстан облысы Жамбыл ауданы «Украин жалпы орта білім беру мектебі» КММ Жоба тақырыбы: «Құрт – сүттен жасалған ұлттық тағам» Орындаушы: Ботабек Айнаш Бахтиярқызы 2 сынып оқушысы Жетекшісі: Султанова Сауле Алпыспаевна бастауыш сынып мұғалімі

«Құрттың пайдасы» Құрт – сүттен жасалған ұлттық тағам. Құрт – сөзі құрғатылған, кептірілген деген мағынаны береді. Құрт

2 слайд
«Құрттың пайдасы» Құрт – сүттен жасалған ұлттық тағам. Құрт – сөзі құрғатылған, кептірілген деген мағынаны береді. Құртты сан жылдар бойы сақтауға болады.

2 слайд

«Құрттың пайдасы» Құрт – сүттен жасалған ұлттық тағам. Құрт – сөзі құрғатылған, кептірілген деген мағынаны береді. Құртты сан жылдар бойы сақтауға болады.

Құрттың жасалу жолы Сиырды сауып алған соң, сүтті жылы күйінде сүт машинасына құйып тартады.

3 слайд
Құрттың жасалу жолы Сиырды сауып алған соң, сүтті жылы күйінде сүт машинасына құйып тартады.

3 слайд

Құрттың жасалу жолы Сиырды сауып алған соң, сүтті жылы күйінде сүт машинасына құйып тартады.

Тартылған сүтті ағаш бөшкеге құйып, кешке дейін күн көзіне қояды.

4 слайд
Тартылған   сүтті ағаш бөшкеге құйып, кешке дейін күн көзіне қояды.

4 слайд

Тартылған   сүтті ағаш бөшкеге құйып, кешке дейін күн көзіне қояды.

Сонан соң құртты қапқа құйып керегеге іліп қояды

5 слайд
Сонан соң құртты қапқа құйып керегеге іліп қояды

5 слайд

Сонан соң құртты қапқа құйып керегеге іліп қояды

Суы сарқылған құртты ыдысқа тұз салып араластырып , қолмен сығып жасайды.

6 слайд
Суы сарқылған құртты ыдысқа тұз салып араластырып , қолмен сығып жасайды.

6 слайд

Суы сарқылған құртты ыдысқа тұз салып араластырып , қолмен сығып жасайды.

Құрттың түрлері Майлы құрт ыстық құрт Жас құрт Езген құрт Құрттың түрлері Тұзды құрт Сықпа құрт

7 слайд
Құрттың түрлері Майлы құрт ыстық құрт Жас құрт Езген құрт Құрттың түрлері Тұзды құрт Сықпа құрт

7 слайд

Құрттың түрлері Майлы құрт ыстық құрт Жас құрт Езген құрт Құрттың түрлері Тұзды құрт Сықпа құрт

Езген құрт. Сорпаға, тұздыққа, көжеге және басқа тағамдарға қосу немесе сұйық күйінде ішу үшін кепкен құрт астауға салып ұнтал

8 слайд
Езген құрт. Сорпаға, тұздыққа, көжеге және басқа тағамдарға қосу немесе сұйық күйінде ішу үшін кепкен құрт астауға салып ұнталады, келіге түйіледі немесе қол тиірменге тартылады. Езген құрт — ұлттық тамақтардың ең бір сүйкімдісі және кенеулісі.

8 слайд

Езген құрт. Сорпаға, тұздыққа, көжеге және басқа тағамдарға қосу немесе сұйық күйінде ішу үшін кепкен құрт астауға салып ұнталады, келіге түйіледі немесе қол тиірменге тартылады. Езген құрт — ұлттық тамақтардың ең бір сүйкімдісі және кенеулісі.

Сықпа құрт. Мұның қайнатқан құрттан айырмашылығы сол ашыған айран қапқа кұйып сүзіледі де тұздалып, әр түрлі үлгімен бөлшектел

9 слайд
Сықпа құрт. Мұның қайнатқан құрттан айырмашылығы сол ашыған айран қапқа кұйып сүзіледі де тұздалып, әр түрлі үлгімен бөлшектеліп тақшаға кептіріледі. Сықпа құрт та бастырма ретінде пайдаланылған. Мұндай құрт жайған әйел ауыл балаларына арнап дөңгелек жасап, жіпке тізіп мойындарына іліп қуанту салты болған.

9 слайд

Сықпа құрт. Мұның қайнатқан құрттан айырмашылығы сол ашыған айран қапқа кұйып сүзіледі де тұздалып, әр түрлі үлгімен бөлшектеліп тақшаға кептіріледі. Сықпа құрт та бастырма ретінде пайдаланылған. Мұндай құрт жайған әйел ауыл балаларына арнап дөңгелек жасап, жіпке тізіп мойындарына іліп қуанту салты болған.

10 слайд

10 слайд

Министірлікпен келісілген курстар тізімі