Материалдар / Презентация "Құрт- сүттен жасалған ұлттық тағам"

Презентация "Құрт- сүттен жасалған ұлттық тағам"

Материал туралы қысқаша түсінік
Презентация "Құрт- сүттен жасалған ұлттық тағам".
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
24 Желтоқсан 2018
1594
2 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материалдың қысқаша түсінігі
Солтүстік Қазақстан облысы Жамбыл ауданы «Украин жалпы орта білім беру мектебі» КММ Жоба тақырыбы: «Құрт – сүттен жасалған

1 слайд
Солтүстік Қазақстан облысы Жамбыл ауданы «Украин жалпы орта білім беру мектебі» КММ Жоба тақырыбы: «Құрт – сүттен жасалған ұлттық тағам» Орындаушы: Ботабек Айнаш Бахтиярқызы 2 сынып оқушысы Жетекшісі: Султанова Сауле Алпыспаевна бастауыш сынып мұғалімі

1 слайд

Солтүстік Қазақстан облысы Жамбыл ауданы «Украин жалпы орта білім беру мектебі» КММ Жоба тақырыбы: «Құрт – сүттен жасалған ұлттық тағам» Орындаушы: Ботабек Айнаш Бахтиярқызы 2 сынып оқушысы Жетекшісі: Султанова Сауле Алпыспаевна бастауыш сынып мұғалімі

«Құрттың пайдасы» Құрт – сүттен жасалған ұлттық тағам. Құрт – сөзі құрғатылған, кептірілген деген мағынаны береді. Құр

2 слайд
«Құрттың пайдасы» Құрт – сүттен жасалған ұлттық тағам. Құрт – сөзі құрғатылған, кептірілген деген мағынаны береді. Құртты сан жылдар бойы сақтауға болады.

2 слайд

«Құрттың пайдасы» Құрт – сүттен жасалған ұлттық тағам. Құрт – сөзі құрғатылған, кептірілген деген мағынаны береді. Құртты сан жылдар бойы сақтауға болады.

Құрттың жасалу жолы Сиырды сауып алған соң, сүтті жылы күйінде сүт машинасына құйып тартады.

3 слайд
Құрттың жасалу жолы Сиырды сауып алған соң, сүтті жылы күйінде сүт машинасына құйып тартады.

3 слайд

Құрттың жасалу жолы Сиырды сауып алған соң, сүтті жылы күйінде сүт машинасына құйып тартады.

Тартылған сүтті ағаш бөшкеге құйып, кешке дейін күн көзіне қояды.

4 слайд
Тартылған   сүтті ағаш бөшкеге құйып, кешке дейін күн көзіне қояды.

4 слайд

Тартылған   сүтті ағаш бөшкеге құйып, кешке дейін күн көзіне қояды.

Сонан соң құртты қапқа құйып керегеге іліп қояды

5 слайд
Сонан соң құртты қапқа құйып керегеге іліп қояды

5 слайд

Сонан соң құртты қапқа құйып керегеге іліп қояды

Суы сарқылған құртты ыдысқа тұз салып араластырып , қолмен сығып жасайды.

6 слайд
Суы сарқылған құртты ыдысқа тұз салып араластырып , қолмен сығып жасайды.

6 слайд

Суы сарқылған құртты ыдысқа тұз салып араластырып , қолмен сығып жасайды.

Құрттың түрлеріМайлы құрт ыстық құрт Жас құртЕзген құрт Құрттың түрлері Тұзды құрт Сықпа құрт

7 слайд
Құрттың түрлеріМайлы құрт ыстық құрт Жас құртЕзген құрт Құрттың түрлері Тұзды құрт Сықпа құрт

7 слайд

Құрттың түрлеріМайлы құрт ыстық құрт Жас құртЕзген құрт Құрттың түрлері Тұзды құрт Сықпа құрт

Езген құрт . Сорпаға, тұздыққа, көжеге және басқа тағамдарға қосу немесе сұйық күйінде ішу үшін кепкен құрт астауға салып ұнта

8 слайд
Езген құрт . Сорпаға, тұздыққа, көжеге және басқа тағамдарға қосу немесе сұйық күйінде ішу үшін кепкен құрт астауға салып ұнталады, келіге түйіледі немесе қол тиірменге тартылады. Езген құрт — ұлттық тамақтардың ең бір сүйкімдісі және кенеулісі.

8 слайд

Езген құрт . Сорпаға, тұздыққа, көжеге және басқа тағамдарға қосу немесе сұйық күйінде ішу үшін кепкен құрт астауға салып ұнталады, келіге түйіледі немесе қол тиірменге тартылады. Езген құрт — ұлттық тамақтардың ең бір сүйкімдісі және кенеулісі.

Сықпа құрт. Мұның қайнатқан құрттан айырмашылығы сол ашыған айран қапқа кұйып сүзіледі де тұздалып, әр түрлі үлгімен бөлшекте

9 слайд
Сықпа құрт.  Мұның қайнатқан құрттан айырмашылығы сол ашыған айран қапқа кұйып сүзіледі де тұздалып, әр түрлі үлгімен бөлшектеліп тақшаға кептіріледі. Сықпа құрт та бастырма ретінде пайдаланылған. Мұндай құрт жайған әйел ауыл балаларына арнап дөңгелек жасап, жіпке тізіп мойындарына іліп қуанту салты болған.

9 слайд

Сықпа құрт.  Мұның қайнатқан құрттан айырмашылығы сол ашыған айран қапқа кұйып сүзіледі де тұздалып, әр түрлі үлгімен бөлшектеліп тақшаға кептіріледі. Сықпа құрт та бастырма ретінде пайдаланылған. Мұндай құрт жайған әйел ауыл балаларына арнап дөңгелек жасап, жіпке тізіп мойындарына іліп қуанту салты болған.

10 слайд

10 слайд

Осы аптаның ең үздік материалдары
Педагогтардың біліктілігін арттыру курстары
Аттестацияда (ПББ) 100% келетін
тақырыптармен дайындаймыз
Аттестацияда (ПББ) келетін тақырыптар бойынша жасалған тесттермен дайындалып, бізбен бірге тестілеуден оңай өтесіз
Өткен жылы бізбен дайындалған ұстаздар 50/50 жинап рекорд жасады
Толығырақ