Материалдар / ТАҚЫРЫБЫ: "ЖҮННІҢ АДАМЗАТ ҮШІН МАҢЫЗЫ, ПАЙДАСЫ" ПРЕЗЕНТАЦИЯ

ТАҚЫРЫБЫ: "ЖҮННІҢ АДАМЗАТ ҮШІН МАҢЫЗЫ, ПАЙДАСЫ" ПРЕЗЕНТАЦИЯ

Материал туралы қысқаша түсінік
слайд барлық пән мұғалімдеріне арналған
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
26 Шілде 2019
643
0 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материалдың қысқаша түсінігі
Батыс Қазақстан облысы Ақжайық ауданы Болдырев ауылы Болдырев негізгі жалпы білім беретін мектебі Т А Қ Ы Р Ы Б Ы: “ Фаст-фуд та

1 слайд
Батыс Қазақстан облысы Ақжайық ауданы Болдырев ауылы Болдырев негізгі жалпы білім беретін мектебі Т А Қ Ы Р Ы Б Ы: “ Фаст-фуд тағамдарының адам ағзасына зияны ” Орындаған: 8 класс оқушысы Жасқайратова Ақжүніс Жетекшісі: Биология пәні мұғалімі Р.С.Тлекқабылова

1 слайд

Батыс Қазақстан облысы Ақжайық ауданы Болдырев ауылы Болдырев негізгі жалпы білім беретін мектебі Т А Қ Ы Р Ы Б Ы: “ Фаст-фуд тағамдарының адам ағзасына зияны ” Орындаған: 8 класс оқушысы Жасқайратова Ақжүніс Жетекшісі: Биология пәні мұғалімі Р.С.Тлекқабылова

М А З М Ұ Н Ы Кіріспе ------------------------------------ Негізгі бөлім: --------------------------------- 1.1. Фаст-фуд

2 слайд
М А З М Ұ Н Ы Кіріспе ------------------------------------ Негізгі бөлім: --------------------------------- 1.1. Фаст-фуд түсінігі және оның шығу тарихы 1.2. Фаст-фудтың халық денсаулығына әсері 1.3 Фаст-фуд өнімдерінің біз білмейтін құпиялары. ІІІ. Практикалық бөлімі: 3.1 Мектеп оқушыларына жүргізілген сауалнама қорытындысы 3.2 Кириешки және Чипсы өнімдеріне және “коко-кола” сусынына сапалық құрамы Қорытындылау бөлімі: ---------------------------------- Қолданылған әдебиеттер тізімі--------------------------

2 слайд

М А З М Ұ Н Ы Кіріспе ------------------------------------ Негізгі бөлім: --------------------------------- 1.1. Фаст-фуд түсінігі және оның шығу тарихы 1.2. Фаст-фудтың халық денсаулығына әсері 1.3 Фаст-фуд өнімдерінің біз білмейтін құпиялары. ІІІ. Практикалық бөлімі: 3.1 Мектеп оқушыларына жүргізілген сауалнама қорытындысы 3.2 Кириешки және Чипсы өнімдеріне және “коко-кола” сусынына сапалық құрамы Қорытындылау бөлімі: ---------------------------------- Қолданылған әдебиеттер тізімі--------------------------

Менің зерттеген тақырыбым: Фаст-фуд өнімдерінің адам ағзасына әсері. Менің бұл зертеушілік тақырыбымның мақсаты: 1. Денс

3 слайд
Менің зерттеген тақырыбым: Фаст-фуд өнімдерінің адам ағзасына әсері. Менің бұл зертеушілік тақырыбымның мақсаты: 1. Денсаулықтың адам өміріндегі маңызын түсіндіру; 2. Фаст - фуд тағамдарының адам ағзасына қаншалықты зиян келтіретіндігін ұғындыру; 3. Фаст-фуд тағамдарының түрлері туралы мәлімет беру; Менің бұл зерттеушілік тақырыбының міндеті: Фаст-фуд тағамдарының адамзат денсаулығы үшін, балалар денсаулығы үшін өте қауіпті екенін дәлелдей отырып, организмнің зат алмасуын бұзылмауын, түрлі ауруларға шалдықпауын осы бастан қолға алу керектігін жеткізу; Менің бұл тақырыбымның зерттеушілік болжамым: Егер адамдар фаст-фуд тағамдарының зиянын және әр түрлі аурулар туғызатынын ертерек білсе, онда салауатты өмір сүру деңгейі жоғары болар еді; Менің бұл тақырыбымның күтілетін нәтижесі: 1. Фаст -фуд тағамдарының құрамын, зиянын білу үшін көптеген әдебиеттерді, журналдарды, газеттерді қарау; 2. Танымдық деңгейді арттыру; 3. Аурудың алдын-алу жолдарын қарастыру; 4. Ауырып ем іздегенше, ауырмайтын жол іздеу; 5. Теориялық білімді өмірде іске асыру;

3 слайд

Менің зерттеген тақырыбым: Фаст-фуд өнімдерінің адам ағзасына әсері. Менің бұл зертеушілік тақырыбымның мақсаты: 1. Денсаулықтың адам өміріндегі маңызын түсіндіру; 2. Фаст - фуд тағамдарының адам ағзасына қаншалықты зиян келтіретіндігін ұғындыру; 3. Фаст-фуд тағамдарының түрлері туралы мәлімет беру; Менің бұл зерттеушілік тақырыбының міндеті: Фаст-фуд тағамдарының адамзат денсаулығы үшін, балалар денсаулығы үшін өте қауіпті екенін дәлелдей отырып, организмнің зат алмасуын бұзылмауын, түрлі ауруларға шалдықпауын осы бастан қолға алу керектігін жеткізу; Менің бұл тақырыбымның зерттеушілік болжамым: Егер адамдар фаст-фуд тағамдарының зиянын және әр түрлі аурулар туғызатынын ертерек білсе, онда салауатты өмір сүру деңгейі жоғары болар еді; Менің бұл тақырыбымның күтілетін нәтижесі: 1. Фаст -фуд тағамдарының құрамын, зиянын білу үшін көптеген әдебиеттерді, журналдарды, газеттерді қарау; 2. Танымдық деңгейді арттыру; 3. Аурудың алдын-алу жолдарын қарастыру; 4. Ауырып ем іздегенше, ауырмайтын жол іздеу; 5. Теориялық білімді өмірде іске асыру;

Фастфуд /англ fast food-тез тамақтану / өте тез әзірленетін тамақтар. Фастфуд термені ең алғаш рет 1951 ж Merriam-Webs

4 слайд
Фастфуд /англ  fast food-тез тамақтану / өте тез әзірленетін тамақтар. Фастфуд термені ең алғаш рет 1951 ж Merriam-Webster сөздігіне енгізілген.

4 слайд

Фастфуд /англ  fast food-тез тамақтану / өте тез әзірленетін тамақтар. Фастфуд термені ең алғаш рет 1951 ж Merriam-Webster сөздігіне енгізілген.

5 слайд

5 слайд

Фаст фут өнімдері Адамның есте сақтау қабілеттерін нашарлатады . Фаст фуд өнімдері тез тоғызады. Оның әсерінне

6 слайд
Фаст фут өнімдері Адамның есте сақтау қабілеттерін нашарлатады . Фаст фуд өнімдері тез тоғызады. Оның әсеріннен денеге безеулер түсіп, тері кеуіп және шаштар әлсіздене береді. Фастфуд өнімдерінің құрамында холестериннің көп болуынан тамырларда таяқшалар пайда болуды Фаст-фудқа үйір жандардың асқазан, жүрек аурулары, қан қысымы, қант диабеті аурулары күн өткен сайын үдей түседі. медициналық зерттеулердің нәтижесі фаст- фуд өнімдерін күнделікті қолдану семіздікке әкеледі. Ғылыми зерттеулері бойынша чипсыны күнделікті жеу темекіге немесе алкогольдей тәуелділіке акеледі.

6 слайд

Фаст фут өнімдері Адамның есте сақтау қабілеттерін нашарлатады . Фаст фуд өнімдері тез тоғызады. Оның әсеріннен денеге безеулер түсіп, тері кеуіп және шаштар әлсіздене береді. Фастфуд өнімдерінің құрамында холестериннің көп болуынан тамырларда таяқшалар пайда болуды Фаст-фудқа үйір жандардың асқазан, жүрек аурулары, қан қысымы, қант диабеті аурулары күн өткен сайын үдей түседі. медициналық зерттеулердің нәтижесі фаст- фуд өнімдерін күнделікті қолдану семіздікке әкеледі. Ғылыми зерттеулері бойынша чипсыны күнделікті жеу темекіге немесе алкогольдей тәуелділіке акеледі.

Фаст-фуд өнімдерінің біз білмейтін кейбір құпиялары.

7 слайд
Фаст-фуд өнімдерінің біз білмейтін кейбір құпиялары.

7 слайд

Фаст-фуд өнімдерінің біз білмейтін кейбір құпиялары.

1 Т Ә Ж І Р И Б Е: Біз чипсидің үлкен бөлігін алып ақ қағазға үйкеледік. Нәтижесінде қағаз бетінде сары дақ және

8 слайд
1 Т Ә Ж І Р И Б Е: Біз чипсидің үлкен бөлігін алып ақ қағазға үйкеледік. Нәтижесінде қағаз бетінде сары дақ және май іздері қалды. Бұл дегеніміз өнімнің өте майлы және қағаз бетіндегі сары дақ бояу қосылғанын білдік.

8 слайд

1 Т Ә Ж І Р И Б Е: Біз чипсидің үлкен бөлігін алып ақ қағазға үйкеледік. Нәтижесінде қағаз бетінде сары дақ және май іздері қалды. Бұл дегеніміз өнімнің өте майлы және қағаз бетіндегі сары дақ бояу қосылғанын білдік.

2 Т Ә Ж І Р И Б Е: Чипсыны жағып көрейік. Әп сәттен ақ жалындай жөнеледі. Ол дегеніміз қытырлақ картоп құрамында: май

9 слайд
2 Т Ә Ж І Р И Б Е: Чипсыны жағып көрейік. Әп сәттен ақ жалындай жөнеледі. Ол дегеніміз қытырлақ картоп құрамында: майдың өте көп мөлшерде екенін көрсетеді.

9 слайд

2 Т Ә Ж І Р И Б Е: Чипсыны жағып көрейік. Әп сәттен ақ жалындай жөнеледі. Ол дегеніміз қытырлақ картоп құрамында: майдың өте көп мөлшерде екенін көрсетеді.

1 С А У А Л Н А М А кока кола шырынды сусын таза су 0 10 20 30 40 50 60 70 Қандай сусындарды қолданасыз? Ряд 1

10 слайд
1 С А У А Л Н А М А кока кола шырынды сусын таза су 0 10 20 30 40 50 60 70 Қандай сусындарды қолданасыз? Ряд 1

10 слайд

1 С А У А Л Н А М А кока кола шырынды сусын таза су 0 10 20 30 40 50 60 70 Қандай сусындарды қолданасыз? Ряд 1

2 С А У А Л Н А М А Денсаулыққа пайдалы денсаулыққа зиян білмеймін 0 10 20 30 40 50 60 Фаст-фуд тағамдарының денсаулы

11 слайд
2 С А У А Л Н А М А Денсаулыққа пайдалы денсаулыққа зиян білмеймін 0 10 20 30 40 50 60 Фаст-фуд тағамдарының денсаулыққа қандай пайдасы бар? Столбец1

11 слайд

2 С А У А Л Н А М А Денсаулыққа пайдалы денсаулыққа зиян білмеймін 0 10 20 30 40 50 60 Фаст-фуд тағамдарының денсаулыққа қандай пайдасы бар? Столбец1

«Фаст-фуд тағамдарының адам ағзасына зияны» 7,8,9 кластарда өткізілген тәрбие сағаты

12 слайд
«Фаст-фуд тағамдарының адам ағзасына зияны» 7,8,9 кластарда өткізілген тәрбие сағаты

12 слайд

«Фаст-фуд тағамдарының адам ағзасына зияны» 7,8,9 кластарда өткізілген тәрбие сағаты

Қортындылау бөлімі: Дұрыс-тамақтана білу өте маңызды. Тиімді тамақтану дегеніміз -құрамында түрлі қоректік заттардың то

13 слайд
Қортындылау бөлімі: Дұрыс-тамақтана білу өте маңызды. Тиімді тамақтану дегеніміз -құрамында түрлі қоректік заттардың толық мөлшері бар тамақпен ағзаны дұрыс, уақтылы қамтамасыз ету. Жақында американдық ғалымдар зерттеулер жүргізіп, өте жоғары температурада дайындалатын тағамдардың құрамынан адамның денсаулығына өте зиянды «акриламид» деген затты тапқан. Жоғарыда айтылған шаурма, донер-кебабтарға қоса гамбургер, хот-дог, гриль, поп-корн, чипсы, кириешки, картошка фри, қақталған шұжық секілді тағамдар өте жоғары температурада дайындалады. Дәл осы тағамдарды ұзақ  күнделікті пайдалану салдарынан асқазан жарасы, созылмалы гастрит, өттің толуы, ұйқы безінің қабынуы, жүрек-қан тамыр аурулары, семіздік пайда болатыны, әсіресе ас қорыту жолдарына өте зиян екені анықталған. Сондықтан мен қалың көпшілікке көшеде даярланатын тағамдарды өте абайлап жеген дұрыс екенін айтар едім. «Ауру – астан…» деген дана қазақтың сөзі бекер айтылмаған сияқты! Барлығы да жеңіл әрі тез әзірленетін тағамдардың пайдасы мен үнемділігін ғана алға тартады. Ал оның орасан зияны жайлы айтатын ешкім жоқ. Тіпті тұмаумен ауырып, артритке шалдығып, үлкен күйзеліске ұшырап жатса да оны өзі тұтынған аспен байланыстыруды ойламайды да. Бекер, себебі «ауру – астан» немесе «өз ауруыңды табағыңның түбінен ізде» деп бекер айтылмаса керек.

13 слайд

Қортындылау бөлімі: Дұрыс-тамақтана білу өте маңызды. Тиімді тамақтану дегеніміз -құрамында түрлі қоректік заттардың толық мөлшері бар тамақпен ағзаны дұрыс, уақтылы қамтамасыз ету. Жақында американдық ғалымдар зерттеулер жүргізіп, өте жоғары температурада дайындалатын тағамдардың құрамынан адамның денсаулығына өте зиянды «акриламид» деген затты тапқан. Жоғарыда айтылған шаурма, донер-кебабтарға қоса гамбургер, хот-дог, гриль, поп-корн, чипсы, кириешки, картошка фри, қақталған шұжық секілді тағамдар өте жоғары температурада дайындалады. Дәл осы тағамдарды ұзақ  күнделікті пайдалану салдарынан асқазан жарасы, созылмалы гастрит, өттің толуы, ұйқы безінің қабынуы, жүрек-қан тамыр аурулары, семіздік пайда болатыны, әсіресе ас қорыту жолдарына өте зиян екені анықталған. Сондықтан мен қалың көпшілікке көшеде даярланатын тағамдарды өте абайлап жеген дұрыс екенін айтар едім. «Ауру – астан…» деген дана қазақтың сөзі бекер айтылмаған сияқты! Барлығы да жеңіл әрі тез әзірленетін тағамдардың пайдасы мен үнемділігін ғана алға тартады. Ал оның орасан зияны жайлы айтатын ешкім жоқ. Тіпті тұмаумен ауырып, артритке шалдығып, үлкен күйзеліске ұшырап жатса да оны өзі тұтынған аспен байланыстыруды ойламайды да. Бекер, себебі «ауру – астан» немесе «өз ауруыңды табағыңның түбінен ізде» деп бекер айтылмаса керек.

14 слайд

14 слайд

Пайдаланған әдебиеттер: • «Биология анықтамалығы» ғылыми-педагогикалық журнал. № 5,6 2011жыл • «Әйел денсаулығы» № 2 /87/ 20

15 слайд
Пайдаланған әдебиеттер: • «Биология анықтамалығы» ғылыми-педагогикалық журнал. № 5,6 2011жыл • «Әйел денсаулығы» № 2 /87/ 2016 жыл • «Биология және салауаттылық негіздері» • Пайдалы кеңестер • Ғаламтордан алынған мәліметтер

15 слайд

Пайдаланған әдебиеттер: • «Биология анықтамалығы» ғылыми-педагогикалық журнал. № 5,6 2011жыл • «Әйел денсаулығы» № 2 /87/ 2016 жыл • «Биология және салауаттылық негіздері» • Пайдалы кеңестер • Ғаламтордан алынған мәліметтер

Осы аптаның ең үздік материалдары
Педагогтардың біліктілігін арттыру курстары
Аттестацияда (ПББ) 100% келетін
тақырыптармен дайындаймыз
Аттестацияда (ПББ) келетін тақырыптар бойынша жасалған тесттермен дайындалып, бізбен бірге тестілеуден оңай өтесіз
Өткен жылы бізбен дайындалған ұстаздар 50/50 жинап рекорд жасады
Толығырақ