Материалдар / Ашық сабақ. тамақтану мәдегиеті 7 сынып
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

Ашық сабақ. тамақтану мәдегиеті 7 сынып

Материал туралы қысқаша түсінік
көркем еңбек (қыздар) ұстаздарына арналған
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
12 Сәуір 2021
372
0 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Пәні:

Көркем еңбек

ШҚО, Өскемен қ, Оралхан Бөкей атындағы №44 лицей

Күні:

Мұғалім: Мухамедьярова Карлыгаш

Сынып: 7

Қатысқаны:

Қатыспағаны:

Сабақ тақырыбы:

Тамақтану мәдениеті. Қазақтың ұлттық тағамдары

Сабақ мақсаты:

Дұрыс және тиімді тамақтанудың ережелерін сипаттау және зерделеу

Ұлттық тағамдар, оның пайдасы, қасиеті туралы түсінік беру

Ұлттық тағамдардың жасалу технологияларын зерделеу және қолдану

Тілдік мақсат:

Диалог құруға арналған пайдалы тіркестер.

Ас мәзірі, сұйық тағам, дұрыс тамақтану, рационалды тамақтану, дастархан этикеті, денсаулық кепілі.

Не себепті деп ойлайсыз?

Денсаулықтың кепілі - дұрыс тамақтану.


Тамақтану мәдениеті-культура питания- food culture

Көмірсулар-углеводы- carbohydrates

Майлар-жиры-fat

Ақуыздар-белок- protein

Витаминдер-витамины- vitamins

Минералдар-минералы- minerals

Ұлттық тағамдар-национальные блюда- National dishes

Құндылықтарды

дарыту

* Халықтың салт-дәстүрі мен тамақтану мәдениетін құрметтеуге тәрбиелеу;

* Халық тағамдарына сүйіспеншілік ояту;

* Ұлттық ас мәдениетін зерттеуге қызығушылығын дамыту;

* Салауатты өмір салтын ұстану

Пәнәралық байланыс

биология

Жоспар

Жоспарланған уақыт

Жоспарланған жаттығулар

Ресурстар

Басталуы


3 минут


  1. Оқушылармен амандасу

  2. Жоқ оқушыларды түгендеу

  3. Онлайн форматта жұмыс жасау ережелерін еске түсіру

Сабақ бойы камераларын қосып отыру, кедергі келтірмес үшін микрофонды тек жауап бергенде ғана қосу

Мақсатым: Оқушыларға ахуалды ұйымдастыру:

Күтілетін нәтиже: барлығы жақсы көңіл- күймен сабаққа кіріседі. Ережелерді ұмытпай, сақтайды.







Ортасы


10 минут








10 минут









2 мин.








8 мин.

4 мин видое+4 мин талқылау

Жеке жұмыс.

1-тапсырма. Тамақтану, қоректену – барлық тірі ағзаларға тән қасиеттердің бірі. «Ас адамның арқауы», «асты көрсең қадыр тұт» деген сөздер тағамның қасиетін айқындап тұр. Ағзаға қажетті тағамдық заттар күнделікті пайдаланатын тағамнан алынады. Ағза қабылдаған тағам алдымен түрлі өзгерістерге ұшырап, денеге сіңіріледі.

Сұрақ: дұрыс тамақтану дегеніміз не?

Тамақтану мәдениеті дегеніміз не?

2- тапсырма. Қазақ халқы ежелден адам бойына күш-қуат беретін, дәруменге толы тағамдарды тұтынған. «Ет етке, сорпа бетке» деп құнарлы тағамның адам тәніне зор пайдасы барында айтып өткен. Жалпы, қазақтың әрбір ұлттық тағамы таңдай қақтырары сөзсіз. Әсіресе, қазіргі күні ұмыт бола бастаған ұлттық тағам түрлері ерекше. Ал бұл ерекше тағамдар көбіне халықтың жағдайына қарай, тұрмыс-тіршілігіне қарай пайда болған.


Пайдалы кенес

Қойшының қызы атты инстанграмдағы фут блогер. Актобеде тұратын, 3 баланың анасы Онгарбаева Лайля қазіргі кезде ұмытылып бара жатқан осы барлық тағамдарды өз блогында дайындап көрсетеді және заказға да жасайды екен. Қазақстан ұлттық телеарнасына Таң шолпан бағдарламасына да шыққан ханым


Мастер класс









5-16 слайд








17-22 слайд









23 слайд

https://youtu.be/4GC-a9cfTiM





видео

Соңы

5 минут




2 минут

Рефлексия. Сөйлемді аяқта

  1. ..... қызықты болды

  2. Енді мен..........



Үй тапсырмасы: бауырсақ пісіру


25 слайд






26 слайд



Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!