Материалдар / Ашық сабақ: ТІСКЕБАСАР ТҮРЛЕРІ МЕН ДАЙЫНДАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

Ашық сабақ: ТІСКЕБАСАР ТҮРЛЕРІ МЕН ДАЙЫНДАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ

Материал туралы қысқаша түсінік
Жас мамандарға пайдасы зор
Материал тегін
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

ШЫМКЕНТ ҚАЛАСЫ БІЛІМ БАСҚАРМАСЫНЫҢ


«ШЫМКЕНТ АГРАРЛЫҚ-ТЕХНИКАЛЫҚ КОЛЛЕДЖІ» мемлекеттік коммуналдық қазыналық кәсіпорны

БЕКІТЕМІН

Директордың ОӨІЖ орынбасары:

____________ Ерғазы Н




«Фермер шаруашылығы» және «Жол-құрылыс машиналарын техникалық пайдалану» әдістемелік бірлестігі

ОНКҮНДІГІ


АШЫҚ САБАҚ ЖОСПАРЫ


Тақырыбы:

ТІСКЕБАСАР ТҮРЛЕРІ МЕН ДАЙЫНДАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ


Picture 3

Әдіскер: Д. Шардарбеков


Әдіскер: Д. Хаджиназарова


Оқытушы: М. Мирхашимов



ШЫМКЕНТ-2022



АШЫҚ САБАҚ ЖОСПАРЫ


Курс:

2

Топ:

Ас 9-20-1Р

Сабақтың номері


Мамандық-біліктілік:

1504000 ФЕРМЕР ШАРУАШЫЛЫҒЫ


1504042 АСПАЗШЫ


Модульдің атауы:

БМ ТАҒАМ ДАЙЫНДАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ


Сабақтың

тақырыбы:

Тіскебасар түрлері мен дайындау технологиясы

Күні:

15 қазан 2022 жыл

Ұзақтығы:

1 сағат

(45 мин)

Өткізу орны:

3.6-кабинет.


Сабақтың

мақсаты:

Тіскебасар түрлері мен дайындау жолы бойынша студенттерге толық таныстырып, олардың теориялық білімдерін арттыру


Сабақтың

міндеттері:

А)білімдік: Студенттерның өткен тараудан алған мәліметтерін тереңдету. ЖҚЕсін студенттерге толық таныстырып, олардың теориялық білімдерін арттыру.

Б)дамытушы: бағыттық, ойды, және білімді асыру жолдары

В)тәрбиелілік: қарым-қатынас және адамгершілік рухында тәрбиелеу.


Күтілетін нәтижелер:

Тіскебасар дайындау жолын үйренеды

Сабақтың

түрі:

Жаңа білім, билингвал, аралас.

Оқыту әдістері, әдістемелік тәсілдер, педагогикалық технологиялар:


Қажетті жабдықтар мен аспаптар:

Дидактикалық материалдар,кітаптар, компьютер, мультимедиялық проектор, бейнежазбалар т.б

Әдебиеттер:

Г.Е.Бесімбаева Е.Б.Бесімбаев – Аспаздық – Оқулық; Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для ПОП – 2011; Н.А.Анфимова Т.И.Захарова Л.Л.Татарская – Пазандачилик; Н.Г.Бутейкис А.А.Жукова – Ундан қандолат махсулотлари; Т.У.Чоймбекова Л.А.Песин Н.А.Сатинова – Дастан о дастархане – Учебное пособие


Оқытушы туралы ақпарат:


Ф.И.О.:

Мирхашимов Мирабдипаттах Миркадирович

Тел.: 8 747 016 18 50

E-mail:Mirabdipattax@mail.ru












САБАҚТЫҢ ЖОСПАР-КОНСПЕКТІСІ


Сабақ барысы

Уақыт (мин)

Оқытушы әрекеті

Білім алушының әрекеті

Оқыту ресурстары мен материалдар

1

2

3

4

5

1. Ұйымдастыру кезеңі





Топтарға бөлу

3

- Тәртіп секторының баяндамасын қабылдау;

-Оқушылардың сырт көрінісіне назар аудару, құрал-жабдықтарын тексеру;


Студенттерді 3 топтарға бөледі



Құрал- жабдықтарын даярлайды



Студенттерді суреттер арқылы топтарға бөлінеді Топтар топ басшысын анықтайды


Оқулықтар






Интер актив тақтадағы бойынша


Психологиялық кезең (студенттердың назарларын жынақтау)


1-2


Сүретте не көрсетілген?

Суденттер ой-пікірін айтады

Слайд

2. Үй тапсырмасын тексеру кезеңі

8-10

1.Топ студенттеріне сұрақтар қойылады:

А) Бутерброд туралы не білдіңіз?

Б) Бутерброд дайындау технологиясының айырмашылығы неде?

В) Салаттар түралы айтыңыз?

Г) Салат дайындау технологиясы

2. Техникалық диктант жазу:

Азық-түліктердің 700 дан жоғары температурада қызуы .............. процесі деп аталады.


Сұрақтарға жауап беру











Дәптерге жазады

Оқулықтар, проектор, интер актив тақта









Интер актив тақта

3. Жаңа материалды түсіндіруге дайындық кезеңі


Практикалық

1-2

Ашық сабақ тақырыбын тақтаға жазу:

«Тіскебасар түрлері мен дайындау технологиясы» жаңа сабақ тақырыбын откен сабактармен баулау


-жаңа тақырыпты дәптерге жазу


-Оқушылар ой- пікірлерін айтады.


Проектор

Интер актив тақта

4. Жаңа материалды түсіндіру кезеңі

/Практикалық /зертханалық жұмысты орындау кезеңі

15-20

1.Жаңа тақырыпты тұсынтыру.

Істелуіне аз уақыт, минимум еңбек жұмсалатын әрі тез дайын болатын ауқатқа зәруміз делік. Тоңазытқышта тіскебасар провианттан қызыл балық бар деп қиялдайық. Төменгі сөрелерінде гарнирге лайықты кәкір-шүкір. Болды, енді турау-отқа қоюға ыңғайласамыз. Аздап қыздырылған табаққа майдалап туралған пияз, ол қызғылт түске ауыса берген тұста орташалау туралған картопты үйеміз үстіне. Қалауымызша тұздаймыз. Ортадан жоғары отта 20 минуттай уақыт ішінде пісуі керек. Түбі қатып қалмауы үшін араластырып тұрыңыз. Майға қуырылған картоп, печенье, балмұздақ, шоколад, крекер және қысқа толқынды пеште жасалған попкорн – көптеген адамдар үйге бара жатқанда жолшыбай не үзілісте, кейде тіпті киносеанс бойы шайнап жегенді ұнататын ең танымал тіскебасарлар. Бірақ, олар көбіне май мен көмірсуға толы және құнарлығы аз болады. Ал олардың құрамындағы калорий мөлшері алты рет толық тамақ ішкенмен тең екен.

Күрделі бейтаныс сөздерден шошымаңыз, біз осы ережеге сай, оңай дайындалатын ең он үздік тіскебасар тізімін жинадық:

1. Ірімшік пен түйетауықтан жасалған ролдар. Кесілген ірімшіктен жасалған ролдар (майлы емес қатты сортын алыңыз немесе моцарелла таяқшаларын ұзынынан және көлденең кесіңіз) мен түйетауықтың қуырылған төс етінің 30 грамнан кесілген пластинкалары.

2. Пісірілген жұмыртқа мен авокадодан жасалған салат.Бір түйін көк салатқа (30-40 г) пісірілген жұмыртқа немесе ¼-ге кесілген авокадоны қосыңыз. Салаттың үстінен 1 шай қасық зәйтүн майын немесе 1-2 шай қасық бальзам иісті сірке суын құйыңыз.


2. Бейнеролик қарау.

Түйінді  сөздерді(анықтамаларды) дәптерге жазу





Оқулықтар

Слайд











































































Бейне көрініс

Психологиялық кезең (студенттердың назарларын жынақтау)

1-2


Сүретте не көрсетілген?

Суденттер ой-пікірін айтады

Слайд

5. Жаңа материалды бекіту кезеңі

/ Практикалық /зертханалық жұмысты тапсыру кезеңі

5-10

1. Топтарға сұрақ қойу:

А) Тіскебасар туралы не білдіңіз?

Б)Тіскебасар дайындау технологиясы қандай?

В) Тіскебасар нормасы қанша?

Г) Тіскебасарды сақтау мерзімі?


2.Филворд толдыру.

Ет шалафабрикаттары мен пайдаланылатын заттар және қолдану жерлері


о

т

л

е

е

ф

т

е


н

т

р

е

к

о


а

з


Материалды жүктеу
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!