Материалдар / Ашық сабақ Ыдырау үдерістері. Ас қорыту ферменттерінің әсері. Ас қорытудағы ферменттердің маңызы. Сіңіру және бөліп шығару. 9 сыны
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Ашық сабақ Ыдырау үдерістері. Ас қорыту ферменттерінің әсері. Ас қорытудағы ферменттердің маңызы. Сіңіру және бөліп шығару. 9 сыны

Материал туралы қысқаша түсінік
Ашық сабақ:9сынып Ас қорту ферменттерінің әсері.Асқорту кезіндегі ферменттердің маңызы.Адам денсацлығын күту.Денсаулығының қадірін түсіну мақсатында.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
03 Қараша 2022
399
3 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Қысқамерзімді жоспар №7-сабақ Сабақтың тақырыбы: Ыдырау үдерістері. Ас қорыту ферменттерінің әсері. Ас қорытудағы ферменттердің маңызы. Сіңіру және бөліп шығару.

Бөлім:

Қоректену

Педагогтің аты-жөні:

Ақберді Ақниет Жарқынбекқызы

Күні:

06.10.2022

Сыныбы:9

Қатысушылар саны: Қатыспағандар саны:

Сабақтың тақырыбы:

Ыдырау үдерістері. Ас қорыту ферменттерінің әсері. Ас қорытудағы ферменттердің маңызы. Сіңіру және бөліп шығару.

Оқу бағдарламасына сәйкес оқу мақсаты

9.1.2.1 - адамның ас қорыту жолдарындағы үдерістерді сипаттау.

9.1.2.2 - ас қорыту үдерісіндегі органикалық заттар мен сәйкесі ферменттердің арасындағы байланысты орнату

Бағалау критериі:

адамның ас қорыту жолдарындағы үдерістерді сипаттайды;

ас қорыту үдерісіндегі органикалық заттар мен сәйкесі ферменттердің арасындағы байланысты орнатады;

Сабақ кезеңі

Педагогтің іс-әрекеті

Оқушының іс-әрекеті

Бағалау

Ресурстар

Сабақтың басы

Қызығушылықты ояту

1.Ұйымдастыру кезеңі: Оқушылармен амандасу, түгендеу. Сынып реттілігін қадағалау.

2.Үй тапсырмасы:

Үй тапсырмасын «Сұраққа толы конверт» әдісімен сұрақтарға жауап беру арқылы сұраймын. Осы тәсіл арқылы оқушылар өткен тақырыптардың ережелерін қайталайды.

3.Оқушыларды топтарға біріктіру.

Оқушыларды топқа бөлу үшін «Суреттер сөйлесін» әдісін қолданамын. Оқушыларға конверт таратылады. 1 топ «Амилаза» 2 топ «Липаза» 3 топ «Асқазан» 4 топ «Аш ішек»

Мақсаты: Оқушылар бір-бірінің пікірін тыңдайды.




Оқушылар бір – біріне доп лақтыру арқылы өтілген оқу мақсаты бойынша сұрақтар қояды, ережелерді қайталайды.




Оқушылар өз топтарын атауларына мағлұматтар береді.

Тиімділігі: Оқушылар бір-бірінің пікірін тыңдауға үйреніседі.. Үй тапсырмасын орындауға дағдыланады.

Саралау: Бұл жерде саралаудың «Жіктеу» тәсілі көрінеді. Оқушылардың оқуға деген қызығушылығын арттыру мақсатында мүмкіндігінше оларға таңдау еркіндігі беріледі.


















Жаңа сабаққа кіріспе


) «Миға шабуыл» әдісі арқылы өткен тақырыппен жаңа сабақты байланыстыру мақсатында ой қозғау сұрақтарын ұжымдық талқылау. Бір-біріне сұрақтар қояды. Сыныптастырының пікірін толықтырады.Өз ойымен бөліседі.

1 Қоректік заттардың адам ағзасы үшін маңызын түсіндіріңіз? 2 Қоректік заттар дегеніміз не? 3 Тағамдардың ыдырауында ферменттердің рөлі қандай? 4. Ферменттер дегеніміз не? 5. Тамақ және қоректік заттардың бір бірімен байланысын түсіндіріңіз?

Мақсаты: Жылдам әрі функционалды түрде сыни ойлануды дамыту.

Тиімділігі: оқушының танымдық дағдысы артады.

Оқулық, Презентация

Сабақтың ортасы Мағынаны ашу.



1-тапсырма: 1-топ


Дескриптор: Жалпы - 3 балл. - ойларын айтады

Оқулық, жұмыс дәптерлері, ДК, т.б..

2-топ: «Ойлан-жұптас-бөліс»әдісі.Кестемен жұмыс.

Асқорыту мүшелері

Асқорыту ферменттері

Ферменттер үдерісі







Дескриптор: Жалпы - 3 балл. - кестені толықтырады

Оқулық, жұмыс дәптерлері, ДК, т.б..

3-топ: Ақпаратты сәйкестендіріңіз:


Дескриптор: Жалпы - 3 балл. - толықтырады



Оқулық, жұмыс дәптерлері, ДК, т.б..

4-топ Амилаза мен липаза ферменттерін салыстырыңыз: Венн диаграммасы

Дескриптор: Жалпы - 3 балл. - ойларын айтады

Оқулық, жұмыс дәптерлері, ДК, т.б..



2-тапсырма: Plickers программасы арқылы оқушылар қолдарына берген QR код арқылы тақтаға шыққан сұрақтарға жауап береді.

-сұрақтарға жауап береді

-талдайды

Дескриптор: Жалпы-4балл.











Интерактивный тақта

Сабақты қортындылау мақсатында Word Wall программасынан ұяшықтарға сұрақтар беріледі

Оқушылар ұяшықтағы сұрақтарға жауап береді.





https://wordwall.net/ru/resource/31529698/9-%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%81#

Сабақтың соңы



Ой толғаныс.

Рефлексия

«Бір ауыз сөз» әдісі. Мұғалім сабақты қорытындылау мақсатында оқушылардың сабаққа деген көзқарасын, рефлексиясын тыңдайды.

Мақсаты: Оқушы алған білімін саралай білуге дағдыланады.

Тиімділігі: Тақырып бойынша оқушылардың пікірін анықтайды. Жинақталған деректердің құнды болуын қадағалайды.

Саралау: Бұл кезеңде саралаудың «Қорытынды» тәсілі көрінеді.

Жеке жұмыс: Оқушылар бір ауыз сөзбен сабақ туралы өз ойларын түсіндіріп береді. Бір ауыз сөздеріне сабақты бағалайтын келесі сөздерді айтуға болады ұнады, пайдалы, қажет, білдім, үйрендім, қызықтым, ұмтылдым, есте сақтадым, жасай аламын. т.б.

Мұғалім оқушылардың сабаққа қатысқан белсенілігіне қарай 1-10 баллдық жүйе бойынша әр оқушының өзіне тиісті баллын қойып бағалайды. Сонымен қатар, оқушыларды ынталандыру үшін

«Қошеметтеу» әдісі арқылы бағалайды.







Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!