Ашық ұйымдастырылған оқу қызметі тақырыбы: Нан дастарханға қалай келеді?

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Ашық ұйымдастырылған оқу қызметі тақырыбы: Нан дастарханға қалай келеді?

Материал туралы қысқаша түсінік
балабақша тәрбиешілеріңе арналған ашық оқу қызметі.
Материалдың қысқаша нұсқасы

35 «Шұғыла» бөбекжайы




















Ұйымдастырылған ашық оқу қызметі

Тақырыбы: «Нан дастарқанға қалай келеді?»

«Балбұлақ» ортанғы тобы














Тәрбиеші:  Д.С Габбасова












Орал 2020



Ашық ұйымдастырылған оқу қызметі.


Күні 17.11.2020

«Балбұлақ» ортанғы тобы

Білім беру саласы: Таным / Жаратылыстану

Тақырыбы: Нан дастарқанға қалай келеді?

Мақсаты: Нан- бұл адам өміріндегі ең басты тағамның бірі екендігі және оны өсірудің өте қиын екендігі жайлы түсіндіру.Нанның дастарқанға қалай келетіні туралы түсінік беру.Балалардың ұн тағамдары туралы білімдерін толықтыру.Балалардың ойлау қабілеттерін, тілдерін дамыту. Нанды қастерлеп ұстау керектігін ұғындыру. Адам еңбегіне және нанға деген құрметке тәрбиелеу.

Алдын ала жұмыс: бидайдың қалай өсірілетіні жайлы видео көрсету, түсіндіру, тоқаш жасауға қажетті заттарды дайындау, балаларға егін туралы түсінік беру, суреттермен жұмыс жасау.

Қолданылатын әдіс-тәсілдер: ойын, сөздік, көрнекіліктер, интерактивті тақта

Сөздік жұмыс: диірмен, ұн тағамдары, ору, комбайн

Билингвальды компонент: бидай- зерно, тоқаш- булочка, ұн- мука, ұн тағамдары- мучные изделия.

Ұйымдастырушылық кезеңі.

Қане, бәріміз амандасайық!

Енді жарты шеңбер құрып тұрайықшы,

Үлкенге де сіз,

Кішіге де сіз!

Баршаңызды құрметтеп

Бас иеміз біз!

-Сәлеметсіздерме!

-Балалар кәзір жылдың қай мезгілі?

-Күз мезгілі

-Күзде мол өнім жиналып, егін орылып, астықтар қамбаға жиналады.

-Қолымда ненің суретін көріп тұрсыңдар? Дұрыс айтасыңдар!

/Нанның суретін көрсету/.

-Балалар қандай нан өнімдерін білесіңдер?

/Нан өнімдерін таныстыру: астық, қара нан,тоқаш, бөлке нан т.б /


-Ал біздің дастарханымызға нан өнімдері қайдан келеді? Олар неден жасалынатыны туралы білемізбе? бейне таспа қарайық!

  ( Видеоролликтер қарау.)

Нан біздің дастарханымызға үлкен еңбекпен келетінің білдік.


Д/О «Жеуге жарамды ма, жарамсызба?»

мақсаты: Балалардың суретке қарап , суреттегі заттардың жеуге жарамды ма, жарамсызба екенің ажыратып , атай біледі.

Ойлау, есте сақтау қабілеттерін дамыту.


Сөздік пен жұмыс:

Билингвальды компонент: бидай- зерно, тоқаш- булочка, ұн- мука, ұн тағамдары- мучные изделия.


Шығармашылық жұмыс :

  • Балалр үстел үстінде тәтті бөлке, нан тоқаштары тұр.

  • Кәзір бәріміз сол тәтті тоқаштарды, әдемілеп, безендірейік

  • Ол үшін мен сендерге , жұмыс барысын түсіндіріп көрсетемін.

  • Сендер алдымен , алжапқыштарынды киіп , жұмыс барысына бірге кірісеміз.

/Өте жақсы! /

/Балаларды мадақтау, бағалау/


Сергіту сәті. (музыка)


-Қане нан туралы тақпақ айтайықшы?

Нан қоқымын шашпаңдар,
Жерде жатса баспаңдар.
Теріп алып қастерлеп,
Торғайларға тастаңдар.

  • Балалар сендер қандай мақал-мәтел, қандай тиым сөздер білесіңдер?


Мақал – мәтелдер айту.
"Ас атасы — нан".
"Нан бар жерде ән бар".
"Нан — тіршілік көзі".
Нан туралы тыйым сөздер

Нанды бір қолмен үзбе.
Нанды жерге тастама.

Нанды аяқ пен баспа!


Қорытындылау.

- Балалар біз бүгін не туралы әңгімеледік ?

- Нан қалай дастарханға келеді?

- Нанды қайдан аламыз?

- Дүкеннен- наубайханадан- диірменнен-егістіктен-дәннен!

- Өте жақсы!

Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
docx
21.04.2021
491
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі