Мақала
« Соустар»
Бүгін Алматы облысы, Ұйғыр ауданы, Шонжы ауылындағы «Шонжы политехникалык колледжі»МКҚК Хамитова Альбина Аблекимовна
”Соус”тақырыбында ашық сабақ өтті.
Өткен уақыты:19.02.2024ж
Бүгінгі сабаққа мен өз тәжірбиемді дамыту және тәжірбие алмасу,кәсіби өсу және іздену мақсатында қатыстым.
Сабақтың мақсаты оқыту нәтижесіне сәйкес қойылған. Ұйымдастыру кезеңі бойынша қызығушылықты ояту мақсатында топтар бір-бірімен амандасып,оқытушы білімалушыларды 4 топқа бөлді.
I-топ «Тартар
II-топ «Ірімшік»
III-топ «Әскөк»
IV «Халва»
Оның ішінде әр топтың білімалушылары бір-біріне сәттілік тіледі.
Сабақ басталғанда сергіту сәті жүзеге асырылып, үйге берілген тапсырмалар талқыланды. Жаңа сабақты бастамас бұрын «көкеністер мен жемістер» туралы білімдерін тексеру мақсатына сұрақтар қойылды. Бүгінгі сабаққа қатысты 4 түрлі соустың жасалу жолдары туралы түсінік беріліп, соустың жасалу жолдары көрсетілді. Жұмыс барысында ас бөлмесіндегі қауіпсіздік ережесін сақтау бойынша нұсқаулар берілді. Әр топ басшылары соус жасау туралы түсініктеме беріп,соустың дайындалу жолына көшті. Ең алдымен әр топтың топ басшылары блендрмен соустың дәмдеуіштерін рет -ретімен сала отырып араластырды. Араластыра отырып әр топтын білім алушылары бірнеше соустардың жасалу жолдарын айтты.Әр тапсырма орындалған сайын олар дискриптор арқылы өздерін 100 балдық шкала бойынша бағалады. «swot» әдісі арқылы кері байланыс жасап сабақты қорытындылады.
Өтілген сабақ бойынша қорытындылай кететін болсам, бүгінгі сабақ өз деңгейінде өткізілді.Білімалушылардың сабаққа қатысу деңгейі орташа. Сабақта білімалушылар өз асханасында жүргендей сезініп, қызығушылықпен қатысты. Мен бүгінгі ашық сабаққа қатыса отырып, өзімнің ұстаздық кеңістігімді кеңейте отырып тәжірибе алмастым.Атап айтатын болсам,балаларға деңгейлеп саралап беру барысында ерекшеліктерте болашақтада мән беру. Сабақтан түйгенім, біз заманауи оқытушылар ретінде жаңа әдіс-тәсілдерді пайдалану мейлінше қолайлы, әрі білімалушылардың білімдерін жетілдіруге көп көмегін тигізеді. Жаңа әдіс-тәсілдерді күнделікті қолданысқа алсақ, біздің болашақ жастарымыз бәсекеге қабілетті, ұлт жанды ,терең ойлы білімгерлер болып шығуына кепілдік бере аламыз.
жүктеу мүмкіндігіне ие боласыз
Бұл материал сайт қолданушысы жариялаған. Материалдың ішінде жазылған барлық ақпаратқа жауапкершілікті жариялаған қолданушы жауап береді. Ұстаз тілегі тек ақпаратты таратуға қолдау көрсетеді. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзған болса немесе басқа да себептермен сайттан өшіру керек деп ойласаңыз осында жазыңыз
Автомобильдің шығу тарихы
Автомобильдің шығу тарихы
Мақала
« Соустар»
Бүгін Алматы облысы, Ұйғыр ауданы, Шонжы ауылындағы «Шонжы политехникалык колледжі»МКҚК Хамитова Альбина Аблекимовна
”Соус”тақырыбында ашық сабақ өтті.
Өткен уақыты:19.02.2024ж
Бүгінгі сабаққа мен өз тәжірбиемді дамыту және тәжірбие алмасу,кәсіби өсу және іздену мақсатында қатыстым.
Сабақтың мақсаты оқыту нәтижесіне сәйкес қойылған. Ұйымдастыру кезеңі бойынша қызығушылықты ояту мақсатында топтар бір-бірімен амандасып,оқытушы білімалушыларды 4 топқа бөлді.
I-топ «Тартар
II-топ «Ірімшік»
III-топ «Әскөк»
IV «Халва»
Оның ішінде әр топтың білімалушылары бір-біріне сәттілік тіледі.
Сабақ басталғанда сергіту сәті жүзеге асырылып, үйге берілген тапсырмалар талқыланды. Жаңа сабақты бастамас бұрын «көкеністер мен жемістер» туралы білімдерін тексеру мақсатына сұрақтар қойылды. Бүгінгі сабаққа қатысты 4 түрлі соустың жасалу жолдары туралы түсінік беріліп, соустың жасалу жолдары көрсетілді. Жұмыс барысында ас бөлмесіндегі қауіпсіздік ережесін сақтау бойынша нұсқаулар берілді. Әр топ басшылары соус жасау туралы түсініктеме беріп,соустың дайындалу жолына көшті. Ең алдымен әр топтың топ басшылары блендрмен соустың дәмдеуіштерін рет -ретімен сала отырып араластырды. Араластыра отырып әр топтын білім алушылары бірнеше соустардың жасалу жолдарын айтты.Әр тапсырма орындалған сайын олар дискриптор арқылы өздерін 100 балдық шкала бойынша бағалады. «swot» әдісі арқылы кері байланыс жасап сабақты қорытындылады.
Өтілген сабақ бойынша қорытындылай кететін болсам, бүгінгі сабақ өз деңгейінде өткізілді.Білімалушылардың сабаққа қатысу деңгейі орташа. Сабақта білімалушылар өз асханасында жүргендей сезініп, қызығушылықпен қатысты. Мен бүгінгі ашық сабаққа қатыса отырып, өзімнің ұстаздық кеңістігімді кеңейте отырып тәжірибе алмастым.Атап айтатын болсам,балаларға деңгейлеп саралап беру барысында ерекшеліктерте болашақтада мән беру. Сабақтан түйгенім, біз заманауи оқытушылар ретінде жаңа әдіс-тәсілдерді пайдалану мейлінше қолайлы, әрі білімалушылардың білімдерін жетілдіруге көп көмегін тигізеді. Жаңа әдіс-тәсілдерді күнделікті қолданысқа алсақ, біздің болашақ жастарымыз бәсекеге қабілетті, ұлт жанды ,терең ойлы білімгерлер болып шығуына кепілдік бере аламыз.
шағым қалдыра аласыз













