1-
тапсырма «Салыстыр» әдісі арқылы жүзеге
асады.
Оқулықтың 70-бетіндегі суреттерге
қараңдар.
-Ежелгі адамдар мен
қазіргі адамдардың тамақтану ерекшеліктері туралы әңгімелеңдер. Мәтінді оқыңдар.
Саралау «Дереккөз» тәсілімен
жүргізіледі.
Кейбір оқушыларға ашық сұрақтар
қойылады:
- Ұлттық
сусындарды ата. Олардың пайдасын
әңгімеле.
Көмек қажет
ететін оқушыларға қолдау
көрсетіледі
Сергіту сәтінде «Аспаздар» әніне сәйкес қимылдар
жасайды.
2 –
тапсырма: «Таңдап ал» әдісі арқылы іске
асады.
-Суреттен тағам мен сусындарды
анықтаңдар.
-Сендер
таңертең қандай тамақ жейсіңдер, қандай сусын ішесіңдер? Суреттерін
таңдап алып, әңгімелеңдер. Оқулықтағы мәтінмен танысып, қорытынды
жасаңдар.
Саралауда
«Қарқын» тәсілі
қолданылады.
Кейбір
оқушы:
-Түскі ас мәзірін дайында.
Олардың пайдасы /зиянды/ тұстарын
әңгімеле.
Қарқыны баяу оқушыларға қолдау
көрсетіледі.
|