___________________________________________________________________бойынша
Ыстық тамақтың ұйымдастыруын бақылауға бракеражды комиссия және
тамақтанудың сапасын тексеру
Актісі
№
Мектеп асханасы және
блогы тексеру акт құрылған күн:____________
Оқушыларды тамақтандыруды
ұйымдастыру үшін жағдайларды қамтамасыз ету мақсатында,
сондай-ақ "Білім беру объектілеріне
қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық
қағидаларын бекіту туралы Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау
министрінің 2021 жылғы 5 тамыздағы № ҚР ДСМ-76 бұйрығын іске асыру
мақсатында төмендегі комиссия
мүшелері
Төменде бракераж
комиссия мүшелерінің аты-жөні:
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Жалпы
мақсаты: жас ерекшелігіне
байланысты граммға шаққандағы ұсынылатын массасын,асхананың және
аспаздардың санитарлық жағдайда өнімдердің сақталуын.дайын астың
сапасын және уақытылы берілуін қағалау.
Тексеру барысында
мыналар анықталды:
Ас
мәзірі:
Атауы
|
Мөлшері (
гр)
|
Бағасы
|
|
1-4
|
5-11
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Асхана, ас блогына келесі
параметрлар бойынша тексеріс жүргізді:
№
|
Көрсеткіш
|
Сәйкес келеді
(бар)
|
Сәйкес келмейді
(жоқ)
|
Талап
етіледі
|
Ескерту
|
1
|
Тамақ өнімдерінің сапасын
бақылау
|
|
|
|
|
2
|
Тағамдардың дайындау
технологиясын, тағамды дайындау кезіндегі
санитарлық-эпидимиологиялық нормативтік актінің талаптарының
сақталуы
|
|
|
|
|
3
|
Тамақ өнімдерінің жарамдылық
мерзімдері және оларды сақтау шарттары өндіруші (дайындаушы)
белгілеген жарамдылық мерзімдеріне
сәйкестігі
|
|
|
|
|
4
|
Күнделікті мәзірдің
перспективалық мәзірге
сәйкестігі
|
|
|
|
|
5
|
Тағамның дұрыс пісірілуін және
сынамасын уақытында алып
отырылуы
|
|
|
|
|
6
|
Келген өнімдерді сақтайтын
қойма орындары мен тоңазытқыштың температурасы мен
тазалығы
|
|
|
|
|
7
|
Асханадағы ыдыстардың дұрыс
жуылуын және сынған, жарылған ыдыстардың қолданылмауын
тексеру
|
|
|
|
|
8
|
Асхананың жұмыс кестесінің
сақталуы
|
|
|
|
|
9
|
Асхана қызметкерлерінің арнайы
жұмыс киімдерінің болуы
|
|
|
|
|
10
|
Ауыз-су режимінің
ұйымдастырылуы
|
|
|
|
|
11
|
Дайындалған өнімнің
органолептикалық қасиеті
|
|
|
|
|
12
|
Тыйым салынған
тамақтарды алынуын тексеру
|
|
|
|
|
Тексеру нәтижесінде
айтылған ұсынымдар:
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ұсыныс:____________________________________________________________________________________________________________________________________________
Бракераждық комиссия
мүшелерінің қолы:
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________