Материалдар / Бракераж комиссиясының мектеп асханасын тексеру
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Бракераж комиссиясының мектеп асханасын тексеру

Материал туралы қысқаша түсінік
Бракераж - органолептикалық көрсеткіштер бойынша тамақ өнімдерінің және дайын тамақтардың сапасын бағалау
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
14 Сәуір 2022
1349
9 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады



___________________________________________________________________бойынша Ыстық тамақтың ұйымдастыруын бақылауға бракеражды комиссия және тамақтанудың сапасын тексеру

Актісі №

Мектеп асханасы және блогы тексеру акт құрылған күн:____________

Оқушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру үшін жағдайларды қамтамасыз ету мақсатында, сондай-ақ "Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитариялық қағидаларын бекіту туралы Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2021 жылғы 5 тамыздағы № ҚР ДСМ-76 бұйрығын іске асыру мақсатында төмендегі комиссия мүшелері

Төменде бракераж комиссия мүшелерінің аты-жөні:

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Жалпы мақсаты: жас ерекшелігіне байланысты граммға шаққандағы ұсынылатын массасын,асхананың және аспаздардың санитарлық жағдайда өнімдердің сақталуын.дайын астың сапасын және уақытылы берілуін қағалау.

Тексеру барысында мыналар анықталды:

Ас мәзірі:

Атауы

Мөлшері ( гр)


Бағасы


1-4

5-11




































Асхана, ас блогына келесі параметрлар бойынша тексеріс жүргізді:

Көрсеткіш

Сәйкес келеді (бар)

Сәйкес келмейді (жоқ)

Талап етіледі

Ескерту

1

Тамақ өнімдерінің сапасын бақылау





2

Тағамдардың дайындау технологиясын, тағамды дайындау кезіндегі санитарлық-эпидимиологиялық нормативтік актінің талаптарының сақталуы





3

Тамақ өнімдерінің жарамдылық мерзімдері және оларды сақтау шарттары өндіруші (дайындаушы) белгілеген жарамдылық мерзімдеріне сәйкестігі






4

Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі






5

Тағамның дұрыс пісірілуін және сынамасын уақытында алып отырылуы





6

Келген өнімдерді сақтайтын қойма орындары мен тоңазытқыштың температурасы мен тазалығы





7

Асханадағы ыдыстардың дұрыс жуылуын және сынған, жарылған ыдыстардың қолданылмауын тексеру





8

Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы





9

Асхана қызметкерлерінің арнайы жұмыс киімдерінің болуы





10

Ауыз-су режимінің ұйымдастырылуы





11

Дайындалған өнімнің органолептикалық қасиеті





12

Тыйым салынған тамақтарды алынуын тексеру





Тексеру нәтижесінде айтылған ұсынымдар:

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ұсыныс:____________________________________________________________________________________________________________________________________________



Бракераждық комиссия мүшелерінің қолы:

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________





































Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!