Материалдар / "Carbohydrates.fats and proteins" 8 сынып
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

"Carbohydrates.fats and proteins" 8 сынып

Материал туралы қысқаша түсінік
8 сыныпта биология пәнін ағылшын тілінде оқыту бойынша қысқа мерзімді жоспар үлгісі
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
16 Қазан 2018
783
1 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Сабақ жоспары

ПЛАН УРОКА

LESSON PLAN

Teacher: Meiramgul Abikenova check/verified: ___________


Subject:

Biology

Theme of the Lesson:

Көмірсулар,майлар,ақуыздар.

Carbohydrates, fats, proteins

Class:

8 «А»

Date:

21.09.2018

Time:40 min.


Place:


Taldykorgan city.

School № 23

Number of students:8

present:


absent:


Aim of the lesson:

  • оқушылар көмірсулардың,майлардың,ақуыздардың құрылысы мен атқаратын қызметтерін түсінеді.

  • Ағзаға тигізер пайдасы туралы айтады.

- Students understand biological function of carbohydrates, fats and proteins .

- It tells about the benefits of the organism.

Language objectives:

Оқушылар тақырыптағы жаңа ұғымдар мен термин сөздермен танысады.

Pupils will be introduced the new terminology of the theme:

Carbohydrate. Lipid. Fats. Glucose.Glycogen. Sucrose. Chitin. Protein.Amino acid.Denaturation.Starch.Wax

Expected results on the subject content:

Мәтінмен жұмыс жасап, жасушаның химиялық құрамы мен қосылыстарын ажырата алады. Өзіндік пікір айтады.

Working with the text you can divide the chemical composition and compounds of the cell. Your opinion.

Expected results in language skills:

  1. Pupils will get acquainted with new terminology on the new theme.

  2. Pupils will be able to use new words in their oral and written speech.

Applied equipments:

Whiteboard, slides, pictures, schemes, textbook,

Additional resources:

Спи­сок ли­те­ра­ту­ры

Biology textbook. Biology grade 8. Complete biology for Cambridge Secondary 1

До­пол­ни­тель­ные ре­ко­мен­до­ван­ные ссыл­ки на ре­сур­сы сети Ин­тер­нет

Colour changing milk (dry food colour+oil-milk)


https://youtu.be/Hr6dZ6aWpE4


Procedure

Lesson stage

Tasks and exercises

Notes

I. Moment Organization

8 min



















II. Learning new material.


23 min













































III. Fastening


5 min






IV. Reflection

3 min






V. Home task

1 min

VI. Evaluation



Greetings / Warmup.

Good day,everyone! How’s everyone feeling today?

Play ‘Food words’. For example: sugar, bread, cake, milk,egg,candy,potato,meat,butter.


Lesson opener queshion. “Brainstorm” Аnswer the question:


Адам ағзасына көмірсулар мен липидтер не үшін маңызды?

Жаңа туылған нәрестелерге емшек сүті керек. Олар оны бірнеше ай бойы ішуді жалғастырады. Неліктен сәбилерге сүт маңызды?


Why are carbohydrates and lipids important for human body?

Newborn babies need to drink breast milk. They continue drinking it for just a few months. Why is milk so important for babies?


Introduction of the new material


Facts. Қызығушылықты ояту

1.Fats can be good or bad for our health. Good fats are useful for your heart and clean blood vessels.Bad fats increase the risk of heart stroke by blocking blood vessels with fat.

(Майлар денсаулығымыз үшін жақсы немесе жаман болуы мүмкін. Жақсы майлар сіздің жүрегіңізге және таза қан тамырларына пайдалы болып табылады. Майлар майларды қан тамырларын бітеп, жүрек соғу тәуекелін арттырады.)


2.Our muscles are mainly made of proteins; our hair and nails are made of protein keratin; our skin colour, hair and eye colours given by protein melanin.

(Біздің бұлшықеттер негізінен ақуыздан жасалады; шаштарымыз бен тырнақтарымыз белок кератинінен жасалған;терінің түсі, шаш және көзіміздің түстері де ақуыз меланинінен)

Whach the video

Reading

  1. Read the first sentences of every paragraph to understand the general meaning of the text.

  2. Read the text

Cyrbohydrates

Lipids (Fats)

Proteins


New vocabulary

  1. Find the words in a bold type and translate into Kazakh or Russian.

Glucose-глюкоза-глюкоза

Sucrose-сахароза-сахароза

Starch-крахмал-крахмал

Glycogen-гликоген-гликоген

Carbohydrate-углеводы-көмірсулар

Chitin-хитин-хитин

Phospholipids-фосфолипид-фосфолипид

Fats-жиры-майлар

Under skin fat- Под жиром кожи -Тері майының астында

Wax-воск-балауыз

Amino acid-аминокислоты-аминқышқылдары

Building blocks- Строительные блоки-құрылыстық блоктар

Energy-энергия-қуат/энергия

Pigment-пигменты-түсі

Heart attack-инфаркт-жүрек талмасы

Watch the video

Warm up. ‘Give me 5’ The teacher calls out a student to give 5 things on a given category in 30 seconds! This is a good activity for reviewing vocabulary.

4.Activity.

Lost letters’

  1. reinpot _________

  2. menliars _________

  3. tivanmi _________

  4. bocatradhyer _________

  5. nitesturn _________

  6. tfa _________


Reaserch time.

To find or show starch in food iodine is use



















































































Short Term Plan

Қысқа мерзімді жоспар

Subject: Biology

Пән: Биология

Chapter 3.0 Diversity of living things

Бөлім 3.0 Тірі ағзалардың көптүрлілігі

School: №23 Мектеп № 23


Topic: Diversity of plants and kingdom fungi

Тақырыбы: Өсімдіктер дүниесі және саңырауқұлақтар

Date:

Күні:

Teacher s name: M.Abikenova

Мұғалімнің аты- жөні: М.Әбікенова

Grade: 8

Сынып: 8

Number present:

Қатысқаны:

absent:

қатыспағаны:

The aim of the lesson

Мақсаты

Describe the peculiarities of plants on the example of algae, cobra, cabbage gum, open and closed.

Description of the main features of mushrooms.

Lesson objectives

Сабақ мақсаты

-You will be able to distinguish algae.mosses.ferns.angiosperms and gymnosperms from each other

-You will learn characteristics of fungi

Language objective

Тілдік мақсат

To use new terminology during the lesson

Algae-балдырлар-водоросли

Angiosperm-жабықтұқымды-покрытосеменное

Fern-қырықжапырақ-папоротник

Gymnosperm-ашықтұқымды-голосеменное

Juniper-арша-можжевельник

Moss-мүк-мох

Pine-қарағай-сосна

Champignon-қозықұйрық-шаминьон

Chanterelle-түлкіжем-лисичка

False chanterelle-жалған түлкіжем-ложная лисичка

False honey agaric-жалған түбіртек-ложные опята

Death cap-боз арамқұлақ-бледная поганка

Decomposer-шірітуші,ыдыратушы-редуцент

Honey agaric-түбіртек-опята

Mold-зең саңырауқұлақ-плесень

Toxin-токсин,у,уыт-токсин,яд

Previous learning

Алдыңғы білім

plant

Planned timings

Уақыты

Planned activities

Жоспарланған іс-әрекет

Resources

Ресурстар

Start

Басы

10 min












Main Part

Негізгі бөлім

20 min





















5 min




End

Соңы

5 min



Greeting

-Hello, everybody! How are you?

Checking your homework task terminology words

I think you are ready for our lesson. Let s start new lesson!

Warm-up activity

Brainstorm

Learners answer the mysterious

1.Ағайынды бәрі,

Шықса жасыл,түссе-сары (жапырақ)

2.Қыста киімің тастайды,

Көктемде қайта киіне бастайды (ағаш)

  1. Тасқа шығар көк, Бірақ тамыры жоқ. (Қына)

Аяғынан қаз тұрған, Қалпағы бар антұрған. (саңырауқұлақ)

Work the book: ''Мағынаны тану''



Work in group with posters

Divide two groups

1.Plant

2.Fungi

Watch the video about classification plants

Matching of terms work in pairs

1 algae

A.қырықжапырақ

2.fern

B. төменгі сатыдағы өсімдіктер

3. gymnosperm

C.мүк

4.angiosperm

D. жабықтұқымды

5.moss

E.жоғары сатыдағы өсімдіктер

6.higer order plants

F.ашықтұқымды

7.lower ordered plants

G.балдырлар

Keys: 1.G 2A 3F 4D 5C 6E 7B


Research time

Grow your own mold


Play “Give me 5 words”


Work in individual (жеке жұмыс) yes or no

Қозықұйрық жеуге жарайды. Иә

Шыбынжұт жеуге жарамды. Жоқ

Ақ саңырауқұлақ жеуге жарамды. Иә

Жерқұлақ жарамсыз. Жоқ

Боз арамқұлақ жарамсыз. Иә



card








mysterious








Book.text







Worksheet












Water.slice bread.jar

Assessment

Бағалау

Speaking

Peer assessment


Homework

Үйге тапсырма

Learn by heart the terms.

Write essay about importance 0f mold in nature as desomposers.

presentation

Reflection

Рефлексия



































Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!