Назар аударыңыз. Бұл материалды сайт қолданушысы жариялаған. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзса, осында жазыңыз. Біз ең жылдам уақытта материалды сайттан өшіреміз
Жақын арада сайт әкімшілігі сізбен хабарласады
Бонусты жинап картаңызға (kaspi Gold, Halyk bank) шығарып аласыз
"Carbohydrates.fats and proteins" 8 сынып
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады
Сабақ жоспары
ПЛАН УРОКА
LESSON PLAN
Teacher: Meiramgul Abikenova check/verified: ___________
Subject: |
Biology |
||||||||
Theme of the Lesson: |
Көмірсулар,майлар,ақуыздар. Carbohydrates, fats, proteins |
||||||||
Class: |
8 «А» |
||||||||
Date: |
21.09.2018 |
Time:40 min. |
|
||||||
Place: |
Taldykorgan city. School № 23 |
Number of students:8 |
present: |
|
|||||
absent: |
|
||||||||
Aim of the lesson: |
- Students understand biological function of carbohydrates, fats and proteins . - It tells about the benefits of the organism. |
||||||||
Language objectives: |
Оқушылар тақырыптағы жаңа ұғымдар мен термин сөздермен танысады. Pupils will be introduced the new terminology of the theme: Carbohydrate. Lipid. Fats. Glucose.Glycogen. Sucrose. Chitin. Protein.Amino acid.Denaturation.Starch.Wax |
||||||||
Expected results on the subject content: |
Мәтінмен жұмыс жасап, жасушаның химиялық құрамы мен қосылыстарын ажырата алады. Өзіндік пікір айтады. Working with the text you can divide the chemical composition and compounds of the cell. Your opinion. |
||||||||
Expected results in language skills: |
|
||||||||
Applied equipments: |
Whiteboard, slides, pictures, schemes, textbook, |
||||||||
Additional resources: |
Список литературы Biology textbook. Biology grade 8. Complete biology for Cambridge Secondary 1 Дополнительные рекомендованные ссылки на ресурсы сети Интернет Colour changing milk (dry food colour+oil-milk)
|
||||||||
Procedure |
|||||||||
Lesson stage |
Tasks and exercises |
Notes |
|||||||
I. Moment Organization 8 min
II. Learning new material. 23 min III. Fastening 5 min IV. Reflection 3 min V. Home task 1 min VI. Evaluation
|
Greetings / Warmup. Good day,everyone! How’s everyone feeling today? Play ‘Food words’. For example: sugar, bread, cake, milk,egg,candy,potato,meat,butter. Lesson opener queshion. “Brainstorm” Аnswer the question: Адам ағзасына көмірсулар мен липидтер не үшін маңызды? Жаңа туылған нәрестелерге емшек сүті керек. Олар оны бірнеше ай бойы ішуді жалғастырады. Неліктен сәбилерге сүт маңызды? Why are carbohydrates and lipids important for human body? Newborn babies need to drink breast milk. They continue drinking it for just a few months. Why is milk so important for babies? Introduction of the new material Facts. Қызығушылықты ояту 1.Fats can be good or bad for our health. Good fats are useful for your heart and clean blood vessels.Bad fats increase the risk of heart stroke by blocking blood vessels with fat. (Майлар денсаулығымыз үшін жақсы немесе жаман болуы мүмкін. Жақсы майлар сіздің жүрегіңізге және таза қан тамырларына пайдалы болып табылады. Майлар майларды қан тамырларын бітеп, жүрек соғу тәуекелін арттырады.)
2.Our muscles are mainly made of proteins; our hair and nails are made of protein keratin; our skin colour, hair and eye colours given by protein melanin. (Біздің бұлшықеттер негізінен ақуыздан жасалады; шаштарымыз бен тырнақтарымыз белок кератинінен жасалған;терінің түсі, шаш және көзіміздің түстері де ақуыз меланинінен) Whach the video Reading
Cyrbohydrates Lipids (Fats) Proteins
New vocabulary
Glucose-глюкоза-глюкоза Sucrose-сахароза-сахароза Starch-крахмал-крахмал Glycogen-гликоген-гликоген Carbohydrate-углеводы-көмірсулар Chitin-хитин-хитин Phospholipids-фосфолипид-фосфолипид Fats-жиры-майлар Under skin fat- Под жиром кожи -Тері майының астында Wax-воск-балауыз Amino acid-аминокислоты-аминқышқылдары Building blocks- Строительные блоки-құрылыстық блоктар Energy-энергия-қуат/энергия Pigment-пигменты-түсі Heart attack-инфаркт-жүрек талмасы Watch the video Warm up. ‘Give me 5’ The teacher calls out a student to give 5 things on a given category in 30 seconds! This is a good activity for reviewing vocabulary. 4.Activity. ‘Lost letters’
Reaserch time. To find or show starch in food iodine is use |
|
Short Term Plan
Қысқа мерзімді жоспар
Subject: Biology Пән: Биология Chapter 3.0 Diversity of living things Бөлім 3.0 Тірі ағзалардың көптүрлілігі |
School: №23 Мектеп № 23 Topic: Diversity of plants and kingdom fungi Тақырыбы: Өсімдіктер дүниесі және саңырауқұлақтар |
|||||||||||||||||
Date: Күні: |
Teacher s name: M.Abikenova Мұғалімнің аты- жөні: М.Әбікенова |
|||||||||||||||||
Grade: 8 Сынып: 8 |
Number present: Қатысқаны: |
absent: қатыспағаны: |
||||||||||||||||
The aim of the lesson Мақсаты |
Describe the peculiarities of plants on the example of algae, cobra, cabbage gum, open and closed. Description of the main features of mushrooms. |
|||||||||||||||||
Lesson objectives Сабақ мақсаты |
-You will be able to distinguish algae.mosses.ferns.angiosperms and gymnosperms from each other -You will learn characteristics of fungi |
|||||||||||||||||
Language objective Тілдік мақсат |
To use new terminology during the lesson Algae-балдырлар-водоросли Angiosperm-жабықтұқымды-покрытосеменное Fern-қырықжапырақ-папоротник Gymnosperm-ашықтұқымды-голосеменное Juniper-арша-можжевельник Moss-мүк-мох Pine-қарағай-сосна Champignon-қозықұйрық-шаминьон Chanterelle-түлкіжем-лисичка False chanterelle-жалған түлкіжем-ложная лисичка False honey agaric-жалған түбіртек-ложные опята Death cap-боз арамқұлақ-бледная поганка Decomposer-шірітуші,ыдыратушы-редуцент Honey agaric-түбіртек-опята Mold-зең саңырауқұлақ-плесень Toxin-токсин,у,уыт-токсин,яд |
|||||||||||||||||
Previous learning Алдыңғы білім |
plant |
|||||||||||||||||
Planned timings Уақыты |
Planned activities Жоспарланған іс-әрекет |
Resources Ресурстар |
||||||||||||||||
Start Басы 10 min Main Part Негізгі бөлім 20 min
5 min End Соңы 5 min |
Greeting -Hello, everybody! How are you? Checking your homework task terminology words I think you are ready for our lesson. Let s start new lesson! Warm-up activity Brainstorm Learners answer the mysterious 1.Ағайынды бәрі, Шықса жасыл,түссе-сары (жапырақ) 2.Қыста киімің тастайды, Көктемде қайта киіне бастайды (ағаш)
Аяғынан қаз тұрған,
Қалпағы бар антұрған.
(саңырауқұлақ) Work the book: ''Мағынаны тану'' Work in group with posters 1.Plant
2.Fungi Matching of terms work in pairs
Keys: 1.G 2A 3F 4D 5C 6E 7B
Research time Grow your own mold
Play “Give me 5 words”
Work in individual (жеке жұмыс) yes or no Қозықұйрық жеуге жарайды. Иә Шыбынжұт жеуге жарамды. Жоқ Ақ саңырауқұлақ жеуге жарамды. Иә Жерқұлақ жарамсыз. Жоқ Боз арамқұлақ жарамсыз. Иә |
card
mysterious
Book.text
Worksheet
Water.slice bread.jar |
||||||||||||||||
Assessment Бағалау |
Speaking Peer assessment |
|
||||||||||||||||
Homework Үйге тапсырма |
Learn by heart the terms. Write essay about importance 0f mold in nature as desomposers. |
presentation |
||||||||||||||||
Reflection Рефлексия |
|
|