
АВТОР:АКСАНОВА ГҮЛМИРАШ ИСАЕВНА
Маңғыстау облысы, Ақтау қаласы “Исатай
Сүйеубаев атындағы №8 жалпы білім беру орта
мектебі” КММ

ТАҚЫРЫБЫ:ДҰРЫС
ТАМАҚТАНУДЫҢНЕГІЗДЕРІ.
АСМӘЗІРІНӘЗІРЛЕУ

ОҚУМАҚСАТТАРЫ:
5.2.4.1-дұрыс және тиімді тамақтанудың
ережелерін сипаттау.
5.2.4.2-дұрыс және тиімді тамақтанудың мәзірін
құрастыру.
5.1.3.1-шығармашылық идеяны зерттеу мен
дамыту үшін АКТ қолдану

САБАҚТЫҢ МАҚСАТЫ:
1.Тамақтану негізіне байланысты ақпарат
көздерімен танысу
2.Адам ағзасы үшін пайдалы және
пайдасыз тағамдарды ажырата алу
3.Ақпарат іздеуде АКТ тиімді пайдаланау

ТАМАҚТАНУ–АДАМӨМІРІНҚАМТАМАСЫЗ ЕТУДІҢБАСТЫНЕГІЗДЕРІНІҢ
БІРІ.
ДҰРЫСӘРІНӘРЛІТАМАҚТАНУ-САЛАУАТТЫ ӨМІРСАЛТЫНЫҢ МАҢЫЗДЫ
БІРЭЛЕМЕНТІ.ДҰРЫСТАМАҚТАНУДЫҢ БАСТЫҚАҒИДАТТАРЫ БҮКІЛ
ЖАНҰЯҮШІНБІРДЕЙ.
ӘРТҮРЛІДӘРУМЕНДЕРГЕ БАЙ,ЖАҢАПІСКЕНКӨКӨНІСТЕРГЕ АСКӨК
ҚОСЫП,ЖИІРЕКСАЛАТЖАСАУҚАЖЕТ.
ДӘРУМЕНДЕР-ДЕНСАУЛЫҚ ҮШІНМАҢЫЗДЫ,АҒЗАНЫҢАУРУҒА
ҚАРСЫЛАСУЫН АРТТЫРАДЫ.


Т
А
Ғ
АМ
Тиімді тамақтану-
нәрлі,дұрыс,саналы,
өз уақытында
тамақтану.Ол
«энергетикалық
тееп-теңдік» , «
тамақтану кестесі» ,
« әртүрлі ,аралас
тамақтану» сияқты
түсініктерден
тұрады.

ТАПСЫРМАЛАР

БЕКІТУСҰРАҚТАРЫ
1.Тағамның ағзаға қажетті негізгі бөліктерін атап
өтіңдер.
2. Дәрумендердің мыңызын қалай түсіндірер едіңдер?

жүктеу мүмкіндігіне ие боласыз
Бұл материал сайт қолданушысы жариялаған. Материалдың ішінде жазылған барлық ақпаратқа жауапкершілікті жариялаған қолданушы жауап береді. Ұстаз тілегі тек ақпаратты таратуға қолдау көрсетеді. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзған болса немесе басқа да себептермен сайттан өшіру керек деп ойласаңыз осында жазыңыз
Дұрыс тамақтанудың негіздері. Ас мәзірін әзірлеу
Дұрыс тамақтанудың негіздері. Ас мәзірін әзірлеу

АВТОР:АКСАНОВА ГҮЛМИРАШ ИСАЕВНА
Маңғыстау облысы, Ақтау қаласы “Исатай
Сүйеубаев атындағы №8 жалпы білім беру орта
мектебі” КММ

ТАҚЫРЫБЫ:ДҰРЫС
ТАМАҚТАНУДЫҢНЕГІЗДЕРІ.
АСМӘЗІРІНӘЗІРЛЕУ

ОҚУМАҚСАТТАРЫ:
5.2.4.1-дұрыс және тиімді тамақтанудың
ережелерін сипаттау.
5.2.4.2-дұрыс және тиімді тамақтанудың мәзірін
құрастыру.
5.1.3.1-шығармашылық идеяны зерттеу мен
дамыту үшін АКТ қолдану

САБАҚТЫҢ МАҚСАТЫ:
1.Тамақтану негізіне байланысты ақпарат
көздерімен танысу
2.Адам ағзасы үшін пайдалы және
пайдасыз тағамдарды ажырата алу
3.Ақпарат іздеуде АКТ тиімді пайдаланау

ТАМАҚТАНУ–АДАМӨМІРІНҚАМТАМАСЫЗ ЕТУДІҢБАСТЫНЕГІЗДЕРІНІҢ
БІРІ.
ДҰРЫСӘРІНӘРЛІТАМАҚТАНУ-САЛАУАТТЫ ӨМІРСАЛТЫНЫҢ МАҢЫЗДЫ
БІРЭЛЕМЕНТІ.ДҰРЫСТАМАҚТАНУДЫҢ БАСТЫҚАҒИДАТТАРЫ БҮКІЛ
ЖАНҰЯҮШІНБІРДЕЙ.
ӘРТҮРЛІДӘРУМЕНДЕРГЕ БАЙ,ЖАҢАПІСКЕНКӨКӨНІСТЕРГЕ АСКӨК
ҚОСЫП,ЖИІРЕКСАЛАТЖАСАУҚАЖЕТ.
ДӘРУМЕНДЕР-ДЕНСАУЛЫҚ ҮШІНМАҢЫЗДЫ,АҒЗАНЫҢАУРУҒА
ҚАРСЫЛАСУЫН АРТТЫРАДЫ.


Т
А
Ғ
АМ
Тиімді тамақтану-
нәрлі,дұрыс,саналы,
өз уақытында
тамақтану.Ол
«энергетикалық
тееп-теңдік» , «
тамақтану кестесі» ,
« әртүрлі ,аралас
тамақтану» сияқты
түсініктерден
тұрады.

ТАПСЫРМАЛАР

БЕКІТУСҰРАҚТАРЫ
1.Тағамның ағзаға қажетті негізгі бөліктерін атап
өтіңдер.
2. Дәрумендердің мыңызын қалай түсіндірер едіңдер?

шағым қалдыра аласыз













