Материалдар / Дұрыс тамақтанудың негіздері. Ас мәзірін әзірлеу
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Дұрыс тамақтанудың негіздері. Ас мәзірін әзірлеу

Материал туралы қысқаша түсінік
Дұрыс және тиімді тамақтанудың ережелерін сипаттау.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
15 Қараша 2020
732
0 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

АВТОР:АКСАНОВА ГҮЛМИРАШ ИСАЕВНА

Маңғыстау облысы, Ақтау қаласы “Исатай
Сүйеубаев атындағы №8 жалпы білім беру орта
мектебі” КММ

ТАҚЫРЫБЫ: ДҰРЫС
ТАМАҚТАНУДЫҢ НЕГІЗДЕРІ.

АС МӘЗІРІН ӘЗІРЛЕУ

ОҚУ МАҚСАТТАРЫ:
5.2.4.1-дұрыс және тиімді тамақтанудың
ережелерін сипаттау.
 5.2.4.2- дұрыс және тиімді тамақтанудың мәзірін
құрастыру.
 5.1.3.1-шығармашылық идеяны зерттеу мен
дамыту үшін АКТ қолдану


САБАҚТЫҢ МАҚСАТЫ:
1.Тамақтану негізіне байланысты ақпарат
көздерімен танысу
 2.Адам ағзасы үшін пайдалы және
пайдасыз тағамдарды ажырата алу
 3.Ақпарат іздеуде АКТ тиімді пайдаланау


ТАМАҚТАНУ – АДАМ ӨМІРІН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУДІҢ БАСТЫ НЕГІЗДЕРІНІҢ
БІРІ.
ДҰРЫС ӘРІ НӘРЛІ ТАМАҚТАНУ- САЛАУАТТЫ ӨМІР САЛТЫНЫҢ МАҢЫЗДЫ
БІР ЭЛЕМЕНТІ.ДҰРЫС ТАМАҚТАНУДЫҢ БАСТЫ ҚАҒИДАТТАРЫ БҮКІЛ
ЖАНҰЯ ҮШІН БІРДЕЙ.
ӘРТҮРЛІ ДӘРУМЕНДЕРГЕ БАЙ ,ЖАҢА ПІСКЕН КӨКӨНІСТЕРГЕ АСКӨК
ҚОСЫП,ЖИІРЕК САЛАТ ЖАСАУ ҚАЖЕТ.
ДӘРУМЕНДЕР -ДЕНСАУЛЫҚ ҮШІН МАҢЫЗДЫ,АҒЗАНЫҢ АУРУҒА
ҚАРСЫЛАСУЫН АРТТЫРАДЫ.

ТАҒАМ

Тиімді тамақтанунәрлі,дұрыс,саналы,
өз уақытында
тамақтану.Ол
«энергетикалық
тееп-теңдік» , «
тамақтану кестесі» ,
« әртүрлі ,аралас
тамақтану» сияқты
түсініктерден
тұрады.

ТАПСЫРМАЛАР

БЕКІТУ СҰРАҚТАРЫ
1.Тағамның ағзаға қажетті негізгі бөліктерін атап
өтіңдер.
 2. Дәрумендердің мыңызын қалай түсіндірер едіңдер?
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!