№,
р/с
|
Ұзақ мерзімді жоспардың
бөлімдері
|
Тақырыптар/ Ұзақ мерзімді
жоспардың мазмұны
|
Оқу
мақсаты
|
Cағат
саны
|
Мерзімі
|
Ескерту
|
1-тоқсан
|
1
|
Ароматты қосылыстар
қатары
|
Бензол және оның гомологтарын
алу
|
11.4.2.7 бензол және оның гомологтарын алу
реакцияларын құрастыру
|
1
|
1.09
|
|
2
|
Бензол және оның гомологтарын
алу
|
11.4.2.7 бензол және оның гомологтарын алу
реакцияларын құрастыру
|
1
|
07.09
|
|
3
|
Бензол және оның
гомологтарының химиялық
қасиеттері.
|
11.4.2.8 толуол
молекуласындағы атомдардың өзара әсерлесуін
түсіндіру
|
1
|
08.09
|
|
4
|
|
Бензол және оның
гомологтарының химиялық
қасиеттері.
|
11.4.2.8 толуол
молекуласындағы атомдардың өзара әсерлесуін
түсіндіру
|
1
|
14.09
|
|
5
|
Карбонилді
қосылыстар
|
Карбонильді қосылыстардың құрылысы және
номенклатурасы
|
11.4.2.1
альдегидтер және
кетондардың; карбонды қышқылдар функциональды топтарының құрылысын білу;
|
1
|
15.09
|
|
6
|
Карбонильді қосылыстардың құрылысы және
номенклатурасы
|
11.4.2.2 альдегидтер және кетондардың, карбонды
қышқылдардың құрылымдық формулаларын құрастыру және оларды
Теориялық және қолданбалы химияның халықаралық одағы бойынша
атау
|
1
|
21.09
|
|
7
|
Альдегидтер және кетондардың
алынуы
|
11.4.2.3 альдегидтер және кетондарды алудың түрлі
әдістерін түсіндіру
|
1
|
22.09
|
|
8
|
|
Карбон қышқылдарының қасиеттері. №1 зертханалық тәжірибе: "Сірке қышқылының қасиеттерін зерттеу"
|
11.4.2.4
карбон қышқылдарының химиялық қасиеттерін сипаттайтын реакция теңдеулерін құрастыру
11.4.2.5 карбон қышқылдарының физикалық қасиеттерін және
алыну жолдарын түсіндіру
|
1
|
28.09
|
|
9
|
|
Этерификация
реакциясы.
|
11.4.2.6 карбон қышқылдары, күрделі эфирлер,
сабын, синтетикалық жуғыш заттар және биодизельді отындардың
қолданылу аймағын атау
|
1
|
29.09
|
|
10
|
|
Күрделі эфирлер және
сабын.
|
11.4.2.6 карбон қышқылдары, күрделі эфирлер,
сабын, синтетикалық жуғыш заттар және биодизельді отындардың
қолданылу аймағын атау
|
1
|
05.10
|
|
11
|
|
Майлар.
|
11.4.2.7 майлардың құрамы мен
құрылысын білу
|
1
|
06.10
|
|
12
|
|
Майлардың құрылысы мен
қасиеттеріБЖБ1
|
11.4.2.7 майлардың құрамы мен
құрылысын білу
|
1
|
12.10
|
|
13
|
Тірі ағза
химиясы
|
Көмірсулар: глюкоза, фруктоза,
рибоза, дезоксирибоза, сахароза, крахмал және
целлюлоза
|
11.5.1.10 глюкоза, фруктоза,
рибоза, дезоксирибоза, сахароза, крахмал және целлюлозаның
молекулаларының сызықты және циклді формасын
құрастыру
|
1
|
13.10
|
|
14
|
|
Көмірсулар: глюкоза, фруктоза,
рибоза, дезоксирибоза, сахароза, крахмал және
целлюлоза
|
11.5.1.10 глюкоза, фруктоза,
рибоза, дезоксирибоза, сахароза, крахмал және целлюлозаның
молекулаларының сызықты және циклді формасын
құрастыру
|
1
|
19.10
|
|
15
|
|
1 тоқсандық бағалау
жұмысы
|
|
1
|
20.10
|
|
16
|
|
Құрылысы, қасиеттері және
қолданылуы.
|
11.5.1.11 крахмалға сапалық реакция жүргізу
11.5.1.12 сахароза, крахмал, целлюлозаның гидролиз өнімдерін
атау
|
1
|
26.10
|
|
17
|
|
№2 зертханалық тәжірибе
"Альдегидоспирт ретінде глюкозаның химиялық қасиеттері. Крахмалға
сапалық реакция"
|
11.5.1.13 крахмал және
целлюлозаның құрылысын, қасиеттерін
салыстыру
|
1
|
27.10
|
|
2-тоқсан
|
18
|
Аминдер және
амин-қышқылдар
|
Аминдердің жіктелуі және
номенклатурасы. №3 зертханалық тәжірибе "Аммиак және аминдер
молекуласының модельдерін
құрастыру"
|
11.5.1.1 аминдердің жіктелуін
және номенклатурасын атау
11.5.1.2 аммиак және аминдер құрылымын
салыстыру
|
1
|
9.11
|
|
19
|
Аминдердің физикалық, химиялық
қасиеттері және алынуы.
|
11.5.1.3 аминдердің физикалық қасиеттерін
түсіндіру
|
1
|
10.11
|
|
20
|
Аминқышқылдар: құрамы,
құрылысы, биологиялық ролі. №4 зертханалық тәжірибе "Аминқышқылы
молекуласының модельдерін құрастыру және ассиметриялы көміртегі
атомдарын анықтау"
|
11.5.1.4 аминқышқылдардың
жүйелі және тривиальді аталуын атау
11.5.1.5 аминқышқылдардың құрамын, құрылысын сипаттау;
11.5.1.6 алмастырылатын және алмастырылмайтын аминқышқылдардың
биологиялық ролін түсіндіру
|
1
|
16.11
|
|
21
|
|
Аминқышқылдар қасиеттері. №5
зертханалық тәжірибе "Аминқышқылдар
қасиеттері"
|
11.5.1.7 аминқышқылдардың
биполярлы иондар түзу қабілетін
түсіндіру
|
1
|
17.11
|
|
22
|
Пептидтік байланыс. Нәруыздың
түзілуі БЖБ2
|
11.5.1.8 -аминқышқылдардан нәруыздар алу кезінде
пептидтік байланыстардың түзілуін түсіндіру
11.5.1.9 нәруыздар гидролизнің реакция теңдеуін
құрастыру
|
1
|
23.11
|
|
23
|
Тірі
ағза химиясы
|
нәруыздар.Нәруыз молекулаларының
құрылымы
|
11.5.1.14 өмір үшін нәруыздардың ролін
сипаттау;
11.5.1.16 нәруыздың әр түрлі құрылымдарының пішінін анықтайтын
факторларды атау
|
1
|
24.11
|
|
24
|
Полипептидтер құрылымын
анықтау.№1 практикалық жұмыс "Денатурация және нәруыздардың түсті
реакциялары"
|
11.5.1.15 нәруызға сапалық
реакцияларды тәжірибе жүзінде
жасау;
|
1
|
30.11
|
|
25
|
Ферменттер ролі және
қолданылуы
|
11.5.1.17 ингибирлі бәсекелестікті
түсіндіру
|
1
|
01.12
|
|
26
|
ДНҚ және РНҚ құрылымы.
№ 6-зертханалық тәжірибесі "ДНҚ моделін
жасау"
|
11.5.1.18 ДНҚ құрылымының моделін
сипаттау
|
1
|
07.12
|
|
27
|
Биологиялық маңызды металдар Қоршаған ортаның
ауыр металдармен ластануы
|
11.5.1.19 биологиялық маңызды металдар: темір,
магний, кальций, калий, натрийдің рөлін бағалау11.5.1.20 қоршаған
ортаның ауыр металдармен ластану көздерін
атау
|
1
|
08.12
|
|
28
|
Ауыр металдардың нәруызға
әсері. БЖБ 3
|
11.5.1.21 ауыр металдардың тірі ағзаға уытты
әсерін түсіндіру
|
1
|
14.12
|
|
29
|
Синтетикалық
полимерлер
|
Жоғары молекулалы
қосылыстар
|
11.4.2.10 "мономер", "құрылымдық" "буын",
"олигомер", "полимер", "полимерлену дәрежесі" негізгі ұғымдарын
білу
|
1
|
15.12
|
|