Назар аударыңыз. Бұл материалды сайт қолданушысы жариялаған. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзса, осында жазыңыз. Біз ең жылдам уақытта материалды сайттан өшіреміз
Жақын арада сайт әкімшілігі сізбен хабарласады
Бонусты жинап картаңызға (kaspi Gold, Halyk bank) шығарып аласыз
КТП 11 сынып химия
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады
«ХИМИЯ» ПӘНІНЕН 11 - СЫНЫПТЫҢ КҮНТІЗБЕЛІК-ТАҚЫРЫПТЫҚ ЖОСПАРЫ
68 сағат, аптасына 2 рет
№ |
Ауыспалы тақырыптар |
Сабақтардың тақырыптары |
Оқу мақсаттары |
Сағат саны |
Мерзімі |
Ескерту |
І-тоқсан 16-сағат |
||||||
1 |
11.1. Ароматты қосылыстар қатары |
Бензол молекуласының құрылысы. Бензол және оның гомологтарын алу |
11.4.2.17 - бензол молекуласының құрылымын түсіндіру 11.4.2.18 - бензол және оның гомологтарын алу реакцияларын құрастыру |
1 |
|
|
3 |
|
Бензол және оның гомологтарының химиялық қасиеттері. |
11.4.2.19 - электрондардың делокализациясы тұрғысынан бензол молекуласындағы байланыстардың түзілу және үзілу энергиясын түсіндіру; |
1 |
|
|
4 |
Бензол және оның гомологтарының химиялық қасиеттері. |
11.4.2.22 - органикалық қосылыстар синтезі үшін бензол реакциясының маңыздылығын түсіндіру; 11.4.2.23 - толуол молекуласындағы атомдардың өзара әсерлесуін түсіндіру |
1 |
|
|
|
5 |
11.1 Карбонилді қосылыстар 11.2 Тірі ағза химиясы |
Карбонильді қосылыстардың құрылысы және номенклатурасы |
11.4.2.1- альдегидтер және кетондардың функциональды топтарының құрылысын білу; 11.4.2.8 - альдегидтер және кетондардың құрылымдық формулаларынқұрастыру және оларды Теориялық және қолданбалы химияның халықаралық одағы бойынша атау |
1 |
|
|
6 |
Альдегидтер және кетондардың алынуы |
11.4.2.3 - альдегидтер және кетондарды алудың түрлі әдістерін түсіндіру |
1 |
|
|
|
7 |
Альдегидтер және кетондардың тотығу нуклеофильді қосылу реакциялары. |
11.4.2.11 - альдегидтер және кетондардың тотығу және тотықсыздану өнімдерінің реакция теңдеулерін құрастыру; 11.4.2.12 - альдегидтер және кетондардың нуклеофильді қосылу реакциясына мысалдар келтіру |
1 |
|
|
|
8 |
Карбон қышқылдарының қасиеттері. Зертханалық жұмыс №1 «Сірке қышқылының қасиеттерін зерттеу» |
11.4.2.4 - карбон қышқылдарының химиялық қасиеттерін сипаттайтын реакция теңдеулерін құрастыру |
1 |
|
|
|
9 |
Карбон қышқылдарының қасиеттері. БЖБ №1 |
11.4.2.5 карбон қышқылдарының физикалық қасиеттерін және алыну жолдарын түсіндіру |
1 |
|
|
|
10 |
Этерификация реакциясы. |
11.4.2.6 - карбон қышқылдары, күрделі эфирлер, сабын, синтетикалық жуғыш заттар және биодизельді отындардың қолданылу аймағын атау |
1 |
|
|
|
11 |
Күрделі эфирлер және сабын. |
11.4.2.6 - карбон қышқылдары, күрделі эфирлер, сабын, синтетикалық жуғыш заттар және биодизельді отындардың қолданылу аймағын атау |
1 |
|
|
|
12 |
Майлар. Майлардың құрылысы. |
11.4.2.7 Майлардың құрамы мен құрылысын білу |
1 |
|
|
|
13 |
Көмірсулар: глюкоза, фруктоза, рибоза, дезоксирибоза, сахароза, крахмал және целлюлоза |
11.5.1.10 глюкоза, фруктоза, рибоза, дезоксирибоза, сахароза, крахмал және целлюлозаның молекулаларының сызықты және циклді формасын құрастыру |
1 |
|
|
|
14 |
Құрылысы, қасиеттері және қолданылуы. №2 зертханалық тәжірибе «Альдегидоспирт ретінде глюкозаның химиялық қасиеттері. Крахмалға сапалық реакция» |
целлюлозаның құрылысын, қасиеттерін салыстыру |
1 |
|
|
|
15 |
|
Тоқсандық жиынтық бағалау |
|
1 |
|
|
16 |
|
Қорытынды сабақ |
|
1 |
|
|
ІІ-тоқсан 16-сағат |
||||||
17 |
11.2 Аминдер және амин-қышқылдар |
Аминдердің жіктелуі және номенклатурасы. Зертханалық жұмыс №3 «Аммиак және аминдер молекуласының модельдерін құрастыру» |
11.5.1.1 - аминдердің жіктелуін және номенклатурасын атау; 11.5.1.2 - аммиак және аминдер құрылымын салыстыру |
1 |
|
|
18 |
Аминдердің физикалық, химиялық қасиеттері және алынуы. |
11.5.1.3 – аминдердің химиялық және физикалық қасиеттерін түсіндіру; |
1 |
|
|
|
19 |
Аминқышқылдар: құрамы, құрылысы, биологиялық ролі Зертханалық жұмыс №4 «Аминқышқылы молекуласының модельдерін құрастыру және ассиметриялы көміртегі атомдарын анықтау» |
11.5.1.4 - аминқышқылдардың жүйелі және тривиальді аталуын атау; 11.5.1.5 - аминқышқылдардың құрамын, құрылысын сипаттау; 11.5.1.6 - алмастырылатын және алмастырылмайтын аминқышқылдардың биологиялық ролін түсіндіру |
1 |
|
|
|
20 |
Аминқышқылдар қасиеттері. Зертханалық тәжірибе №5 «Аминқышқылдар қасиеттері» |
11.5.1.7 аминқышқылдардың биполярлы иондар түзу қабілетін түсіндіру |
1 |
|
|
|
21 |
Пептидтік байланыс. Ақуыздың түзілуі БЖБ №1 |
11.5.1.8- α-аминқышқылдардан ақуыздар алу кезінде пептидтік байланыстардың түзілуін түсіндіру; 11.5.1.9 -ақуыздар гидролизнің реакция теңдеуін құрастыру |
1 |
|
|
|
22 |
11.2 Тірі ағза химиясы |
Көмірсулар: глюкоза, фруктоза, рибоза, дезоксирибоза,сахароза, крахмал және целлюлоза |
11.5.1.10 - глюкоза, фруктоза, рибоза, дезоксирибоза, сахароза, крахмал және целлюлозаның молекулаларының сызықты және циклді формасын құрастыру; |
1 |
|
|
23 |
Құрылысы, қасиеттері және қолданылуы. |
11.5.1.11 крахмалға сапалық реакция жүргізу 11.5.1.12 сахароза, крахмал, целлюлозаның гидролиз өнімдерін атау 11.5.1.13 крахмал және целлюлозаның құрылысын, қасиеттерін салыстыру |
1 |
|
|
|
24 |
Нәруыздар.Нәруыз молекулаларының құрылымы №1 практикалық жұмыс «Денатурация және нәруыздардың түсті реакциялары» |
11.5.1.14 өмір үшін нәруыздардың ролін сипаттау; 11.5.1.16 нәруыздың әр түрлі құрылымдарының пішінін анықтайтын факторларды атау |
1 |
|
|
|
25 |
Полипептидтер құрылымын анықтау. Ферменттер ролі және қолданылуы ДНҚ және РНҚ құрылымы. № 6-зертханалық тәжірибесі «ДНҚ моделін жасау» |
11.5.1.15 нәруызға сапалық реакцияларды тәжірибе жүзінде жасау; 11.5.1.17 ингибирлі бәсекелестікті түсіндіру 11.5.1.18 ДНҚ құрылымының моделін сипаттау |
1 |
|
|
|
26 |
Биологиялық маңызды металдар Қоршаған ортаның ауыр металдармен ластануы Ауыр металдардың нәруызға әсері. |
11.5.1.19 биологиялық маңызды металдар: темір, магний, кальций, калий, натрийдің рөлін бағалау 11.5.1.20 қоршаған ортаның ауыр металдармен ластану көздерін атау 11.5.1.21 ауыр металдардың тірі ағзаға уытты әсерін түсіндіру |
1 |
|
|
|
27 |
11.5 Синтети-калық поли-мерлер |
Жоғары молекулалы қосылыстар химиясының негізгі ұғымдары Полимерлену реакциясы Зертханалық жұмыс №7 «Полимерлену реакциясы» |
11.4.2.10 - «мономер», «құрылымдық» «буын», «олигомер», «полимер», «полимерлену дәрежесі» негізгі ұғымдарын білу 11.4.2.11 - полимерлену реакциясы теңдеулерін құрастыру, поликонденсация реакциясы теңдеулерін құру; |
1 |
|
|
28 |
Поликонденсация реакциялары: полиамидтер мен полиэфирлер |
11.4.2.12 - поликонденсация реакциясы негізінде алынатын полимерлер гидролизденіп, биологиялық ыдырай алатынын түсіну |
1 |
|
|
|
29 |
Пластиктердің қолданылуы және қоршаған ортаға әсері. БЖБ №2 |
11.4.2.14 қоршаған ортаға пластиктер өндірісінің және қолданысының әсерін талдау; 11.4.2.15 полимерлерді утилизациялау процесін сипаттау |
1 |
|
|
|
30 |
Пластмассалар Практикалық жұмыс №2 «Пластмассаларды және талшықтарды тану» |
11.4.2.13 пластмасса және талшықтарды тәжірибе жүзінде анықтау |
1 |
|
|
|
31 |
Тоқсандық жиынтық бақылау |
|
1 |
|
|
|
32 |
Қорытындылау сабақ |
|
1 |
|
|
|
|
ІІІ-тоқсан 20 сағат |
|
|
|
||
33 |
11.3 Органи-калық синтез |
Органикалық қосылыстардағы негізгі функционалдық топтар. |
11.4.2.24 - сапалық реакциялар көмегімен функционалды топтарды анықтау; 11.4.2.25 - физикалық және химиялық сынақ көмегімен қосылыстарды анықтау |
1 |
|
|
34 |
Органикалық заттардың генетикалық байланысы. |
11.4.2.26 - органикалық қосылыстардың негізгі кластарының генетикалық байланысын сипаттау; 11.4.2.27 - қарапайым органикалық синтезді жүргізе алу және түзілген өнімнің шығымын бағалау; |
1 |
|
|
|
35 |
11.3 14-топ элементтері |
14 (ІV)топ элементтері қасиеттерінің өзгеруі |
11.2.1.1 - 14 (ІV) топ элементтерінің физикалық және химиялық қасиеттерінің өзгеру заңдылықтарын түсіндіру |
1 |
|
|
36 |
14(ІV) топ элементтері және олардың қосылыстарының химиялық қасиеттері. |
11.2.1.2 - 14 (ІV) элементтерінің және олардың қосылыстарының химиялық қасиеттерін сипаттайтын реакция теңдеулерін құрастыру; 11.2.2.1 - параллель жүретін реакциялар теңдеулері бойынша есептер шығару |
1 |
|
|
|
37 38 |
Әр түрлі тотығу дәрежелерін көрсететін 14 (ІV) -топ элементтері оксидтерінің қасиеттері Жай заттардың табиғатта таралу түрлері және алыну әдістері БЖБ №1 |
11.2.1.3 - 14 (ІV) топ элементтерінің +2 және +4 тотығу дәрежелі оксидтерінің қасиеттерін түсіндіру; 11.2.1.4 14 (ІV) топ элементтерінің жай заттары және химиялық қосылыстарының алыну әдістерінің реакция теңдеулерін құру |
1 1 |
|
|
|
39 |
11.3 Азот және күкірт |
Азот молекуласы құрылысының ерекшеліктері мен қасиеттері |
11.2.1.5 - азот молекуласының химиялық белсенділігінің төменділігін түсіндіру |
1 |
|
|
40 |
Аммиак және аммоний тұздары. |
11.2.1.6 - аммоний ионындағы байланыстардың түзілу механизмін ажырату; |
1 |
|
|
|
41 |
Азотты тыңайтқыштардың өнеркәсіптік алынуы |
11.2.1.7 - азот тыңайтқыштары өндірісі үдерісінің химизмін түсіндіру |
1 |
|
|
|
42 |
Азот оксидтері және нитраттарының қоршаған ортаға экологиялық әсері. |
11.2.1.8 - азот оксидтерінің атмосфераға, нитраттардың топыраққа және су ресурстарына әсерін талдау; 11.2.1.9 - азот қосылыстарының қоршаған ортаға әсерін азайту мәселелерін шешудің жолдарын ұсыну |
1 |
|
|
|
43 |
Күкірттісутек және сульфидтер. |
11.2.1.10 - күкіртсутектің тотықсыздандырғыш қасиеттерін түсіндіру; 11.2.1.11 - сульфид ‑ ионын тәжірибе жүзінде анықтау |
1 |
|
|
|
44 |
Күкірт диоксиді және қышқыл жаңбырлар. |
11.2.1.12 - атмосфераның күкірт диоксидімен ластану көздерін атау және қышқыл жаңбырдың түзілу мәселелерін сипаттау; |
1 |
|
|
|
45 |
Тағам өнеркәсібінде күкірт диоксидін қолдану. Көрсетілім «Күкірт және азот қышқылдарының тотықтырғыш қасиеттері» БЖБ №2 |
11.2.1.13 - тағам өнеркәсібінде күкірт диоксиді қолданылу аймағын атау; |
1 |
|
|
|
46 |
Күкірт қышқылын алудың контакт әдісі |
11.2.1.14 - күкірт қышқылын жанасу әдісімен алу процесін түсіндіру; 11.2.1.15 - күкірт қышқылының қолданылу аймағын атау; |
1 |
|
|
|
47 |
11.3 Қышқыл және негіз ерітінділері |
Қышқыл-негіздік теория |
11.3.4.1 - Аррениус, Льюис және Бренстед-Лоури теорияларын және олардың қолдану шектерін сипаттау |
1 |
|
|
48 |
Судың иондық көбейтіндісі. |
11.3.4.2 - судың иондық көбейтіндісін білу; |
1 |
|
|
|
49 |
Сутектік көрсеткіш БЖБ №3 |
11.3.4.3 - күшті қышқыл және күшті негіздің pH‑ін есептеу |
1 |
|
|
|
50 |
Буферлі ерітінділер. |
11.3.4.4 - буферлі ерітінділердің қолдану аймағын атау |
1 |
|
|
|
51 |
Тоқсандық жиынтық бақылау |
Қайталау |
1 |
|
|
|
52 |
Қорытынды сабақ |
|
1 |
|
|
|
|
ІҮ-тоқсан 20 сағат |
|
|
|
||
53 |
11.4 Металдар өндірісі |
Металдар және құймаларды алу. Металдар және құймаларды алу. |
11.2.3.1 - металдарды алудың маңызды әдістерін талдау: гидрометаллургия, пирометаллургия, электрометаллургия және олардың артықшылықтары мен кемшіліктерін бағалау; 11.2.3.2 - ғылымда, техникада және тұрмыста қолданылатын маңызды құймалардың құрамын атау: шойын, болат, жез, қола, мельхиор, дюралюминий; 11.2.3.3 - шойын және болатты алу әдістерін және қасиеттерін сипаттау |
1 |
|
|
54 |
|
Электролизді өнеркәсіпте қолдану. |
11.2.3.4 - металдарды электролизбен алу әдісін түсіндіру; 11.2.3.5 - гальваностегия, гальванопластика процестерін ажырату; 11.2.3.6 - коррозиядан қорғау және декоративті мақсаттар үшін гальваникалық жабындарды қолдану принциптерін зерделеу |
1 |
|
|
55 |
Металл өндірісі кезіндегі қоршаған ортаны қорғау проблемалары БЖБ №1 |
11.2.3.7 - металлургия өнеркәсібінің экологиялық проблемаларын түсіндіру |
1 |
|
|
|
56 |
11.4 Ауыспалы металдар |
Ауыспалы металдардың жалпы сипаттамасы. |
11. 2.1.16 - ауыспалы элементтер айнымалы тотығу дәрежесін көрсететінін білу; 11.2.1.17 - атомдар құрылысы негізінде ауыспалы металдардың физикалық және химиялық қасиеттерін түсіндіру; |
1 |
|
|
57 |
|
Кешенді қосылыстар. |
11.2.1.18 - комплексті қосылыстарының химиялық қасиеттерін сипаттау |
1 |
|
|
58 |
Ауыспалы металдардың биологиялық ролі. |
11.2.1.19 - гемоглобин құрамында темір (+2) кешенінің болатынын түсіндіру және оттегін тасымалдаудағы оның ролін түсіну; 11.2.1.20 - иіс газымен улану қалай жүретіндігін түсіндіру және алғашқы көмек көрсету әдісін сипаттау; |
1 |
|
|
|
59 |
11.4 Жаңа заттарды және мате-риалдарды өндіру |
Жаңа материалдар |
11.4.2.16 - жаңа материалдарды жасаумен және өндірумен айналысатын ғылымдар саласын білу |
1 |
|
|
60 |
Физиологиялық белсенді табиғи және синтетикалық қосылыстар |
11.4.2.17 - аспиринді, таксолды физиологиялық белсендігі жоғары табиғи және синтетикалық қосылыстардың өкілдері ретінде атау; |
1 |
|
|
|
61 |
Дәрілік препараттарды синтездеу және өндіру |
11.4.2.18 - синтетикалық дәрілік препарат үлгісі ретінде аспиринді алу процесін сипаттау; 11.4.2.19 - дәрілік заттарды өндіру проблемаларын тізімдеу |
1 |
|
|
|
62 |
Нанотехнология. |
11.4.2.20 - «нанохимия» және «нанотехнология» ұғымдарының физикалық мәнін түсіндіру; |
1 |
|
|
|
63 |
|
Нанокөміртекті бөлшектердің құрылымы БЖБ №2 |
11.4.2.23 - наноматериалдардың ерекшеліктерін сипаттау; |
1 |
|
|
64 |
11.4 «Жасыл химия» |
«Жасыл химияның» 12 принципі. Атмосфера, гидросфера, литосфераның ластануы |
11.4.1.1 «Жасыл химияның» 12 принципін атау және оны түсіндіру 11.4.1.2 атмосфера, гидросфера және литосфераның ластану масштабын түсіндіру |
1 |
|
|
65 |
Жердің озон қабатының бұзылуы |
11.4.1.3 - озон қабатының бұзылу себептерін зерделеу |
1 |
|
|
|
66 |
Ғаламдық жылыну |
11.4.1.4 - «парникті эффектінің» әсерін болжау; 11.4.1.5 - ғаламдық мәселелерді шешудің жолдарын бағалау |
1 |
|
|
|
67 |
|
Тоқсандық жиынтық бақылау |
|
1 |
|
|
68 |
Қорытынды |
|
1 |
|
|
|
Зертханалық жұмыс 7 Практикалық жұмыс 2 |