Қауымдастық
Жаңа
ЖИ көмекші
Жаңа
Хабарламалар
Менің курстарым
Менің олимпиадаларым
Дайын ҚМЖ
Менің материалдарым
Менің іс-шараларым
Менің байқауларым
Менің турнирлерлерім
Журнал
Курс Олимпиада Дайын ҚМЖ ЖИ көмекші Материалдар
Аттестация Іс-шаралар Байқау Турнир Орталық туралы
Материалдар Журнал Көпшілік талқылауына арналған
білім беру бағдарламаларының белсенді жобалары
Орталық туралы
ЖИ көмекші
Қауымдастық
0 / 1
Барлық 400 000 материалдарды тегін жүктеу үшін
Ұнаған тарифті таңдаңыз
Айлық
Жылдық
1 - күндік
Танысу
690 ₸ / 1 күнге
Таңдау
UstazTilegi AI - ЖИ арқылы тегін ҚМЖ, БЖБ, ТЖБ, тест, презентация, авторлық бағдарлама т.б.
  • 10 материал жасау
  • Материалдар бөлімі - Барлық 400 000 материалдарды тегін
  • 30 материал жүктеу
  • Аттестация ПББ тестеріне доступ аласыз
  • шексіз
  • Жеке ҚМЖ бөлімінде - дайын ҚМЖ-ларды, презентацияларды жүктеу
  • 5 файлды тегін жүктеу
  • Олимпиада, турнир, байқауларға 50% жеңілдік
    1 - айлық
    Стандарт
    2990 ₸ / айына
    UstazTilegi AI - ЖИ арқылы тегін ҚМЖ, БЖБ, ТЖБ, тест, презентация, авторлық бағдарлама т.б. жасау
  • 30 материал жасау
  • Материалдар бөлімі - Барлық 400 000 материалдарды тегін
  • 900 материал жүктеу
  • Аттестация ПББ тестеріне доступ аласыз
  • шексіз
  • Жеке ҚМЖ бөлімінде - дайын ҚМЖ-ларды, презентацияларды жүктеу
  • 150 файлды тегін жүктеу
  • Жинақталған ҚМЖ бөлімінде
  • 10 файлды тегін жүктеу
  • Олимпиада, турнир, байқауларға 50% жеңілдік
    Іс-шаралар (мини-курстар, семинарлар, конференциялар)
  • тегін қатысу
  • 1 - айлық
    Шебер
    7990 ₸ / айына
    Таңдау
    UstazTilegi AI - ЖИ арқылы тегін ҚМЖ, БЖБ, ТЖБ, тест, презентация, авторлық бағдарлама т.б. жасау
  • 150 материал жасау
  • Материалдар бөлімі - Барлық 400 000 материалдарды тегін
  • 900 материал жүктеу
  • Аттестация ПББ тестеріне доступ аласыз
  • шексіз
  • Жеке ҚМЖ бөлімінде - дайын ҚМЖ-ларды, презентацияларды жүктеу
  • 300 файлды тегін жүктеу
  • Жинақталған ҚМЖ бөлімінде
  • 50 файлды тегін жүктеу
  • Олимпиада, турнир, байқауларға 50% жеңілдік
    Іс-шаралар (мини-курстар, семинарлар, конференциялар)
  • тегін қатысу
  • Назар аударыңыз!
    Сіз барлық мүмкіндікті қолдандыңыз.
    Қалған материалдарды ертең жүктей аласыз.
    Ок
    Материалдың қысқаша нұсқасы



    Ұзақ мерзімді жоспар бөлімі:

    Тамақтану мәдениеті



    Мектеп: Сарысай негізгі орта мектебі

    Мұғалімнің аты жөні: Нұрымова Қызғалдақ

    Жұмағалиқызы


    Күні: 12.04.2019ж

    Сынып: 7


    Қатысқандар саны: 4

    Қатыспағандар саны: жоқ



    Сабақ тақырыбы:

    Қазақ халқының ұлттық тағамдары

    Оқу мақсаты:

    7.2.4.2-Әлем халықтарының және ұлттық тағамдардың жасалу технологияларын зерделеу және қолдану.

    Сабақ мақсаттары:

    Барлық оқушылар орындай алады: Қазақ халқының ұлттық тағамдарымен танысу.

    Көпшілік оқушылар орындай алады: Қазақ халқының ұлттық тағамдарын біледі, түсінеді.

    Қажетті азық-түліктерді қолдана алады, гигиеналық талаптарды сақтайды.

    Кейбір оқушылар орындай алады: Қазақ халқының ұлттық тағамдары туралы толық мәлімет алу, салыстыру Қазақ халқының ұлттық тағамдарын жасау.

    Бағалау критерийлері:

    Білу: Қазақ халқының ұлттық тағамдарын біледі.

    Түсіну: Ұлттық тағамдардың денсаулыққа пайдалы екендігін, қандай тамақ әзірлеуге болатынын түсінеді.

    Қолдану: Қазақ халқының ұлттық тағамдарын жасайды.

    Тілдік мақсаттар:

    Термин сөздер:

    Қонақжайлылық-гостееприимство-hosрitality

    Тамақ-пища, еда-food

    Нан-хлеб-nan

    Ет-мясо-meat

    Құрт-курт-kurt

    Шелпек-шелпек-shelpek

    Cүт-молоко-milk

    Диалог. Оқылым -айтылым, оқылым-жазылым, оқылым-тыңдалым

    Тыңдалым: Қазақ халқының ұлттық тағамдарының сөз тіркестерін тыңдады.

    Айтылым: Қазақтың ұлттық тағамдары туралы айтады

    Оқылым: Қазақ халқының ұлттық тағамдары туралы мәтінді оқиды.

    Жазылым:

    1. Қазақ халқының ұлттық тағамдары дегеніміз не?

    2. Ұлттық тағамдардың қандай түрлері бар?


    Құндылықтарды дарыту

    «Мәңгілік Ел» стратегиясы

    1. Оқушыларды бір-біріне құрмет көрсетуіне дағдыландыру

    2. Жаңа қазақстандық патриотизм
    3. Барлық этностар азаматтарының тең құқықтылығы
    4. Индустрияландыру мен инновацияларға негізделген экономикалық өнім

    Пәнаралық байланыстар

    Тарих –ұлттық тағамдардың тарихы, жаратылыстану,биология- тағамның құрамы, информатика

    АКТ қолдану дағдылары

    Ноутбук, интербелсенді тақта, ақпараттық-коммуникативтік сервистік қызметі

    Бастапқы білім



    Оқушылар қазақтың ұлттық тағамдары туралы толық мәлімет алды. Қазақтың ұлттық тағамдарын дайындауда қауіпсіздік техникасы ережелері қалыптасқан.

    Сабақ барысы

    Сабақтың жоспарланған кезеңдері

    Сабақтағы жоспарланған іс-әрекет


    Ресурстар


    Сабақтың басы

    5-мин


    Үй тапсырмасын сұрау: 3 мин



    Білу









    Белсенді оқыту әдісі:

    7 мин
























    Белсенді оқу

    Ұйымдастыру кезеңі.

    1.Оқушылармен амандасу

    2.Оқушыларды түгендеу

    Шаттық шеңберін құру. Бір-біріне тілек айту

    2 топқа бөлу

    1.Топ-Бауырсақ

    2.топ-Шелпек

    Үй тапсырмасы: Жиынтық құрастыру. Бөлшектерді пішу. Бұйымды әшекейлеу

    Белсенді оқу «Миға шабуыл» әдісі

    1.Топ «Бауырсақ»

    1. Жиынтық дегеніміз не?

    2. Бұйымды әшекейлеудегі қандай түрлерің қолдандың?

    2.топ «Шелпек»

    1. Бұйымды пішу үшін қандай құрал-жабдықтар керек?

    2. Модельдеу дегеніміз не?

    Кері байланыс:

    1. Бауырсақ дегеніміз не?

    2. Бауырсақтың қандай түрлерін білесің?

    3. Бауырсақты жасау үшін қандай құрал-жабдықтар болу керек?

    Білу: Бауырсақ дегеніміз не екенін білесің

    Түсіну: Бауырсақтың түрлерін түсінесің Қолдану: Бауырсақты жасау үшін құрал-жабдықтарды қолдана аласын.


    Жаңа сабақ

    Қазақ халқының ұлттық тағамдары. Оқушылардан ұлттық тағамдар туралы сұрау.

    Белсенді оқу. «Кластер» әдісі

    Оқушылар қазақ халқының ұлттық тағамдары туралы тірек сызба арқылы көрсетеді.

    Кері байланыс: Қазақтың ұлттық тағамдары туралы айту, түсіндіру.

    Қалыптастырушы бағалау «Үш шапалақ » әдісі


    Белсенді оқу. «Семантикалық карта» әдісі

    1. Қазақта ұлттық тағамдардың түрлері көп.

    2. Қымыз-түйенің сүтінен жасалады.

    3. Құрт-малдың сүтінен дайындалатын ұзақ уақыт сақтауға арналған тағам.

    Кері байланыс: Келісемін. Келіспеймін

    «Шапалақ ұру» әдісі


    Белсенді оқу. «Жалғасын тап» әдісі

    ..... биенің сүтінен денсаулыққа шипалы әрі жұғымды сусын.

    ..... қуырылған бидайдан, арпадан жүгеріден ұнтақтап дайындалады.

    .... жаңа төлденген малдың желініне жиналатын қою сүт.

    Кері байланыс: Берілген тапсырманың қандай тағамдар екенін айту.

    Қалыптастырушы бағалау: «Смайлик» әдісі

    Белсенді оқу. «Венн диаграммасы»

    Қымыз Шұбат

    Shape2 Shape1





    Дескриптор:

    Оқушылар венн диаграмасы бойынша қымыз бен шұбаттың денсаулыққа қандай пайдасы бар екенін айтты.

    Қымыз бен шұбаттың қандай айырмашылығы бар екенін тапты.

    Кері байланыс: Қымыз бен шұбаттың денсаулыққа пайдасы бар екенің білесің.

    Қымыз бен шұбаттың қандай айырмашылығы бар екенің түсінесің

    Қалыптастырушы бағалау. «Бағдаршам» әдісі

    Шаттық шеңбері



    https://ds04.infourok.ru/uploads

    /ex/0694/000536b3-81add2df/img4.jpg












    Интербелсенді тақта, тапсырма, слайд

















    Қазақ халқының ұлттық тағамдары туралы суреттер



    Қазақтың ұлттық тағамдары видио, слайд, постер қорғау

    https://ds04.infourok.ru/uploads

    /ex/1370/0014c067-d8672aa6/640/img5.jpg






    карточка, сұрақтар

    https://ds04.infourok.ruuploads

    /ex/097f/000f3836-e8bb2506/img14.jpg







    дәптермен жұмыс, қалам

    https://ds05.infourok.ru/uploads/ex/

    09d4/0005748b-3f11cd77/hello_html_m499

    200f5.png



















    Флипчарт, маркерлер, тақта

    https://ds04.infourok.ru/uploads

    /ex/0f55/000602c4-b34045fb/img10.jpg

    Сабақтың ортасы

    10-мин


    қолдану


    Пәнаралық байланыс:

    Қазақ тілі, тарих, жаратылыстану, информатика



    Үш деңгейлік тапсырма (А-қарапайым,

    Жүктеу
    ЖИ арқылы жасау
    ЖИ арқылы жасау
    bolisu
    Бөлісу
    1 - айлық
    Материал тарифі
    -96% жеңілдік
    00
    05
    00
    ҚМЖ
    Ашық сабақ
    Тәрбие сағаты
    Презентация
    БЖБ, ТЖБ тесттер
    Көрнекіліктер
    Балабақшаға арнарлған құжаттар
    Мақала, Эссе
    Дидактикалық ойындар
    және тағы басқа 400 000 материал
    Барлық 400 000 материалдарды шексіз
    жүктеу мүмкіндігіне ие боласыз
    1 990 ₸ 49 000₸
    1 айға қосылу
    Материалға шағымдану

    Бұл материал сайт қолданушысы жариялаған. Материалдың ішінде жазылған барлық ақпаратқа жауапкершілікті жариялаған қолданушы жауап береді. Ұстаз тілегі тек ақпаратты таратуға қолдау көрсетеді. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзған болса немесе басқа да себептермен сайттан өшіру керек деп ойласаңыз осында жазыңыз

    Жариялаған:
    Нұрымова Қызғалдақ Жұмағалиқызы
    17 Маусым 2019
    402
    Шағым жылдам қаралу үшін барынша толық ақпарат жіберіңіз

    Қазақ халқының ұлттық тағамдары 7 сынып

    Тақырып бойынша 11 материал табылды

    Қазақ халқының ұлттық тағамдары 7 сынып

    Материал туралы қысқаша түсінік
    қосымша мәлімет
    Материалдың қысқаша нұсқасы



    Ұзақ мерзімді жоспар бөлімі:

    Тамақтану мәдениеті



    Мектеп: Сарысай негізгі орта мектебі

    Мұғалімнің аты жөні: Нұрымова Қызғалдақ

    Жұмағалиқызы


    Күні: 12.04.2019ж

    Сынып: 7


    Қатысқандар саны: 4

    Қатыспағандар саны: жоқ



    Сабақ тақырыбы:

    Қазақ халқының ұлттық тағамдары

    Оқу мақсаты:

    7.2.4.2-Әлем халықтарының және ұлттық тағамдардың жасалу технологияларын зерделеу және қолдану.

    Сабақ мақсаттары:

    Барлық оқушылар орындай алады: Қазақ халқының ұлттық тағамдарымен танысу.

    Көпшілік оқушылар орындай алады: Қазақ халқының ұлттық тағамдарын біледі, түсінеді.

    Қажетті азық-түліктерді қолдана алады, гигиеналық талаптарды сақтайды.

    Кейбір оқушылар орындай алады: Қазақ халқының ұлттық тағамдары туралы толық мәлімет алу, салыстыру Қазақ халқының ұлттық тағамдарын жасау.

    Бағалау критерийлері:

    Білу: Қазақ халқының ұлттық тағамдарын біледі.

    Түсіну: Ұлттық тағамдардың денсаулыққа пайдалы екендігін, қандай тамақ әзірлеуге болатынын түсінеді.

    Қолдану: Қазақ халқының ұлттық тағамдарын жасайды.

    Тілдік мақсаттар:

    Термин сөздер:

    Қонақжайлылық-гостееприимство-hosрitality

    Тамақ-пища, еда-food

    Нан-хлеб-nan

    Ет-мясо-meat

    Құрт-курт-kurt

    Шелпек-шелпек-shelpek

    Cүт-молоко-milk

    Диалог. Оқылым -айтылым, оқылым-жазылым, оқылым-тыңдалым

    Тыңдалым: Қазақ халқының ұлттық тағамдарының сөз тіркестерін тыңдады.

    Айтылым: Қазақтың ұлттық тағамдары туралы айтады

    Оқылым: Қазақ халқының ұлттық тағамдары туралы мәтінді оқиды.

    Жазылым:

    1. Қазақ халқының ұлттық тағамдары дегеніміз не?

    2. Ұлттық тағамдардың қандай түрлері бар?


    Құндылықтарды дарыту

    «Мәңгілік Ел» стратегиясы

    1. Оқушыларды бір-біріне құрмет көрсетуіне дағдыландыру

    2. Жаңа қазақстандық патриотизм
    3. Барлық этностар азаматтарының тең құқықтылығы
    4. Индустрияландыру мен инновацияларға негізделген экономикалық өнім

    Пәнаралық байланыстар

    Тарих –ұлттық тағамдардың тарихы, жаратылыстану,биология- тағамның құрамы, информатика

    АКТ қолдану дағдылары

    Ноутбук, интербелсенді тақта, ақпараттық-коммуникативтік сервистік қызметі

    Бастапқы білім



    Оқушылар қазақтың ұлттық тағамдары туралы толық мәлімет алды. Қазақтың ұлттық тағамдарын дайындауда қауіпсіздік техникасы ережелері қалыптасқан.

    Сабақ барысы

    Сабақтың жоспарланған кезеңдері

    Сабақтағы жоспарланған іс-әрекет


    Ресурстар


    Сабақтың басы

    5-мин


    Үй тапсырмасын сұрау: 3 мин



    Білу









    Белсенді оқыту әдісі:

    7 мин
























    Белсенді оқу

    Ұйымдастыру кезеңі.

    1.Оқушылармен амандасу

    2.Оқушыларды түгендеу

    Шаттық шеңберін құру. Бір-біріне тілек айту

    2 топқа бөлу

    1.Топ-Бауырсақ

    2.топ-Шелпек

    Үй тапсырмасы: Жиынтық құрастыру. Бөлшектерді пішу. Бұйымды әшекейлеу

    Белсенді оқу «Миға шабуыл» әдісі

    1.Топ «Бауырсақ»

    1. Жиынтық дегеніміз не?

    2. Бұйымды әшекейлеудегі қандай түрлерің қолдандың?

    2.топ «Шелпек»

    1. Бұйымды пішу үшін қандай құрал-жабдықтар керек?

    2. Модельдеу дегеніміз не?

    Кері байланыс:

    1. Бауырсақ дегеніміз не?

    2. Бауырсақтың қандай түрлерін білесің?

    3. Бауырсақты жасау үшін қандай құрал-жабдықтар болу керек?

    Білу: Бауырсақ дегеніміз не екенін білесің

    Түсіну: Бауырсақтың түрлерін түсінесің Қолдану: Бауырсақты жасау үшін құрал-жабдықтарды қолдана аласын.


    Жаңа сабақ

    Қазақ халқының ұлттық тағамдары. Оқушылардан ұлттық тағамдар туралы сұрау.

    Белсенді оқу. «Кластер» әдісі

    Оқушылар қазақ халқының ұлттық тағамдары туралы тірек сызба арқылы көрсетеді.

    Кері байланыс: Қазақтың ұлттық тағамдары туралы айту, түсіндіру.

    Қалыптастырушы бағалау «Үш шапалақ » әдісі


    Белсенді оқу. «Семантикалық карта» әдісі

    1. Қазақта ұлттық тағамдардың түрлері көп.

    2. Қымыз-түйенің сүтінен жасалады.

    3. Құрт-малдың сүтінен дайындалатын ұзақ уақыт сақтауға арналған тағам.

    Кері байланыс: Келісемін. Келіспеймін

    «Шапалақ ұру» әдісі


    Белсенді оқу. «Жалғасын тап» әдісі

    ..... биенің сүтінен денсаулыққа шипалы әрі жұғымды сусын.

    ..... қуырылған бидайдан, арпадан жүгеріден ұнтақтап дайындалады.

    .... жаңа төлденген малдың желініне жиналатын қою сүт.

    Кері байланыс: Берілген тапсырманың қандай тағамдар екенін айту.

    Қалыптастырушы бағалау: «Смайлик» әдісі

    Белсенді оқу. «Венн диаграммасы»

    Қымыз Шұбат

    Shape2 Shape1





    Дескриптор:

    Оқушылар венн диаграмасы бойынша қымыз бен шұбаттың денсаулыққа қандай пайдасы бар екенін айтты.

    Қымыз бен шұбаттың қандай айырмашылығы бар екенін тапты.

    Кері байланыс: Қымыз бен шұбаттың денсаулыққа пайдасы бар екенің білесің.

    Қымыз бен шұбаттың қандай айырмашылығы бар екенің түсінесің

    Қалыптастырушы бағалау. «Бағдаршам» әдісі

    Шаттық шеңбері



    https://ds04.infourok.ru/uploads

    /ex/0694/000536b3-81add2df/img4.jpg












    Интербелсенді тақта, тапсырма, слайд

















    Қазақ халқының ұлттық тағамдары туралы суреттер



    Қазақтың ұлттық тағамдары видио, слайд, постер қорғау

    https://ds04.infourok.ru/uploads

    /ex/1370/0014c067-d8672aa6/640/img5.jpg






    карточка, сұрақтар

    https://ds04.infourok.ruuploads

    /ex/097f/000f3836-e8bb2506/img14.jpg







    дәптермен жұмыс, қалам

    https://ds05.infourok.ru/uploads/ex/

    09d4/0005748b-3f11cd77/hello_html_m499

    200f5.png



















    Флипчарт, маркерлер, тақта

    https://ds04.infourok.ru/uploads

    /ex/0f55/000602c4-b34045fb/img10.jpg

    Сабақтың ортасы

    10-мин


    қолдану


    Пәнаралық байланыс:

    Қазақ тілі, тарих, жаратылыстану, информатика



    Үш деңгейлік тапсырма (А-қарапайым,

    Жүктеу
    bolisu
    Бөлісу
    ЖИ арқылы жасау
    Файл форматы:
    docx
    Технология Сабақ жоспары Барлық сыныптар
    17.06.2019
    402
    Жүктеу
    ЖИ арқылы жасау
    Жариялаған:
    Нұрымова Қызғалдақ Жұмағалиқызы
    Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
    шағым қалдыра аласыз
    Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
    Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
    Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
    Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
    Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
    Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
    Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
    Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
    Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
    Министірлікпен келісілген курстар тізімі

    Химия пәні

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Тарих пәні

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Биология пәні

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Ағылшын тілі пәні

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    География пәні

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Информатика пәні

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Мектепке дейінгі білім беру

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    «Қазақ тілі» жəне «Қазақ əдебиеті»

    бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Дене шынықтыру

    пәні бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Білім алушылардың білім сапасын арттыру

    мақсатында сабақта цифрлық технологияларды қолдану
    80/108 сағат
    Толығырақ

    Инклюзивті білім беру

    жүйесінде ерекше білім беру қажеттілігі бар білім алушыға психологиялық-педагогикалық қолдау көрсету бойынша педагогтердің кәсіби және пәндік құзыреттіліктерін дамыту
    80/108 сағат
    Толығырақ
    Ғылыми-әдістемелік орталығы
    Редакциямен байланыс
    +7 (771) 234-55-99
    Жұмыс кестесі: Дүйсенбі –
    жұма, 9:00 – 18:00
    Мекенжай:
    Қазақстан, Алматы, Гоголья 86,
    4 этаж, 406-кабинет
    Электронды пошта
    ustaztilegi@gmail.com
    Сведения об организации
    Сайт Peaksoft веб-студиясында жасалған - Peaksoft.kz
    Политика конфиденциальности
    Сведения об организации