Назар аударыңыз. Бұл материалды сайт қолданушысы жариялаған. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзса, осында жазыңыз. Біз ең жылдам уақытта материалды сайттан өшіреміз
Жақын арада сайт әкімшілігі сізбен хабарласады
Бонусты жинап картаңызға (kaspi Gold, Halyk bank) шығарып аласыз
Тамақтану мәдениеті
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады
Ұзақ мерзімді жоспар бөлімі: Тамақтану мәдениеті |
Мектеп: №18 орта мектеп КММ |
|||||
Сабақ тақырыбы: Қазақтың ұлттық тағамдары. |
||||||
Пән мұғалімі:Консбаева Жанылай Дусенбаевна |
||||||
Сынып : |
Қатысқандар саны |
Қатыспағандар саны |
||||
Осы сабақта қол жеткізілетін оқу мақсаттары (оқу бағдарламасына сілтеме) |
7.2.4.2. Әлем халықтарының және ұлттық тағамдардың жасалу технологияларын зерделеу және қолдану. |
|||||
Сабаққа негізделген оқу мақсаты |
|
|||||
Сабақ мақсаттары: |
Барлық оқушылар:ұлттық тағамдар түрлерін біледі. |
|||||
Оқушылардың басым бөлігі:ұлттық тағамдардың мағыналарын, қай өңірге тиесілі екенін біледі. |
||||||
Кейбір оқушылар:ұлттық тағамдардың құрамын, әзірлеу жолдарын біледі. |
||||||
Бағалау критерийлері: |
|
|||||
Тілдік мақсаттар |
Оқушылар:
Тілдік мақсатқа байланысты талқылауға арналған сұрақтар:
|
|||||
Құндылықтар-ғабаулу |
|
|||||
Педагогиқалық технология |
Міндетті нәтижелерге негізделген деңгейлік саралап оқыту технологиясы. |
|||||
Пәнаралық байланыс |
Биология, жаратылыстану, химия-тағам өнімдерінің құрамы мен ерекшеліктері, пайдалы және зиянды тағамдарды талқылау. |
|||||
АКТ қолдану дағдылары |
Тақырып бойынша қажетті ақпараттарды іздеу, өңдеу. Презентация жасау барысында АКТ құрылғыларына жүгіну және топта немесе жұпта бөлісу. |
|||||
Алдыңғы сабақ |
Қайталау |
|||||
Жоспар |
||||||
Жоспарл уақыты |
Жоспарланған жаттығулар |
Ресурстар |
||||
Сабақтың басы 7 мин |
І топ – Баурсақ тобы; ІІ топ – Қымыз тобы; ІІІ топ – Қазы тобы. Өзін-өзі бағалау парақшасы және сабақ барысында қолданылатын бар-лық тапсырмалардың дискрипторлары таратылады. Алдыңғы сабақ қай-талау болғандықтан жаңа сабаққа біртіндеп кірісіп кетемін, яғни та-ғамдардың түрлерін санау арқылы бастаймын. Оқушылар білген тағам-дарын айтады. |
|
||||
Сабақтың ортасы 7 мин Деңгейлік тапсырма (жеке орындауға) 15 мин
|
Топтық тапсырма №1 Әр топқа бірнеше тағамдардың суреттерін беремін. Оқушыларға өзде-рінің топтарында берілген суреттер бойынша тағамдарды топтастыру-ды тапсырамын. Ет тағамдары, ұнан жасалынған тағамдар, дәнді-да-қылдан жасалған тағамдар және сусындар деп топтастырулары керек. Бағалау критерийлері:
Топтық тапсырма №2 Топтастырылған тағамдардың ішінен ұлттық тағамдарды ажыратып алуларын тапсырамын. Оқушылар өздерінің топ мүшелерімен ойласа отырып тағамдардың ұлттық тағамдарды ажыратып алады. Неліктен екенін түсіндіру сұралады. Бағалау критерийлері:
Практикалық жұмыс: Оқушылар ашытқы дайындау технологиялық үрдісіне эксперимент өткізеді.
Бағалау критерийлері: Оқушылар эксперимент кезінде барлық байқаған үдерістерін сұрақтар қоя отырып қорғайды.
Қорытынды жасайды |
Суреттер, бағалау дискрип-торлар |
||||
Сабақтың соңы 8 минут Кері байланыс 3мин |
Сабақты аяқтағалы кезеңде оқушыларға интербелсенді тақтада тізбек-тей жалғанған шеңбер көрсетіледі және тақтада көрсетілген тапсырма-ның көшірмесі әр топқа үлестіріледі. Тапсырма қазының жасалу әдісін тізбектей орын-орнына жазулары тиіс болатын. Оқушылар топпен жұ-мыс жасай отырып рет-ретімен өз ойларын тиісті шеңберге жазып шы-ғады. Үйге тапсырма: Қазақтың ұлттық тағамдарына эссе жазып келу. «Желкенді қайық»стартегиясы арқылы кері байланыс жасаймын.
|
|
||||
Қосымша ақпарат |
||||||
Саралау-Сіз қосымша көмек көрсетуді қалай жоспарлайсыз? Қабілеті жоғары оқушыларға қандай міндет қоюды жоспарлайсыз? |
Қабілеті жоғары оқушылар Зерттеу жұмысын толық әрі нақты орындайды. Қосымша ақпараттар қолданады. |
|||||
Бағалау - Оқушылардың үйренгенін, материалды меңгергенін тексеруді қалай жоспарлайыз? |
Қалыптастырушы бағалау Өзара бағалау |
|||||
Денсаулық және қауіпсіздік техникасы-ның сақталуы |
Ноутбук немесе компьютермен жұмыс жасаған соң міндет-ті түрде өшіру. Сергіту сәті ретінде сабақ ортасында оқу-шыларға жаттығу жасатуға немесе бір-біріне жақсы тілек-тер айтқызуға болады |
|||||
Қорытынды бағамдау |
||||||
Қандай екі нәрсе табысты болды (оқытуды да, оқуды да ескеріңіз)? 1. 2. Қандай екі нәрсе сабақты жақсарта алады (оқытуды да, оқуды да ескеріңіз)? 1. 2. Сабақ барысында сынып немесе жекелеген оқушылардың жетістіктері/қиындықтары туралы не білдім? Менің келесі сабағымды жетілдіруге не көмектеседі, неге көңіл бө-лу керек? 1. 2. |