Тақырыбы:«Нан неден жасалады»

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Тақырыбы:«Нан неден жасалады»

Материал туралы қысқаша түсінік
«Нан неден жасалады»
Материалдың қысқаша нұсқасы

ҰОҚ конспектісі

Күні: 12.04.2019 жыл

Білім беру саласы: Таным

Бөлімі: Жаратылыстану

Тақырыбы: «Нан неден жасалады?»

Мақсаты:

Білімділік: Нан- бұл адам өміріндегі ең басты тағамның бірі екендігі және оны өсірудің өте қиын екендігі жайлы түсіндіру
Дамытушылық: Нанның дастарқанға қалай келетіні туралы түсінік беру.Балалардың ұн тағамдары туралы білімдерін толықтыру.Балалардың ойлау қабілеттерін, тілдерін дамыту.
Тәрбиелік: Нанды қастерлеп ұстау керектігін ұғындыру. Адам еңбегіне және нанға деген құрметке тәрбиелеу.

Қостілділік компонет: бидай- зерно, тоқаш- булочка, ұн- мука, ұн тағамдары- мучные изделия.

Сөздік жұмыс: диірмен, ұн тағамдары, ору, комбайн

Қызмет кезеңдері


Тәрбиешінің қызметі

Мотивациялық −

қозғаушылық

Ш.ш: Салем аспан

Салем жер

Салем балабақшам

Салем мен

Ұйымдастыру −

іздестіру

Түсіндіру, сұрақ−жауап:

менің сендерге арнаған жұмбағым бар:

Күрең қызыл түсi бар,

Тағамдардың асылы.

Қуат берер күшi бар.

Ол не екен?   (Таба нан)

Дұрыс айтасыңдар, балалар, ол нан.

Тосын сәт: Қонаққа әже келеді. Балалармен амандасады. Балалардан көмек сұрайды:

Әже:Балалар мен тоқаш пісірейін деген едім, соған маған көмектессіндер ме?

Тәрбиеші: Әжей сіз жоғары шығыныз, біздің балалар сізге көмектеседі.

Балалар тәтті тоқашты жасау үшін бізге бірінші ұн, су, ашытқы, тұз қажет. Ұнды қайдан алатынына назар аударайық. Бірінші егістікті жыртады сосын егін егеді, одан кейін күзде егінді жинап, жиналған егінді диірменмен тартады. Көрдіндер ме балалар нан бізге қандай еңбекпен келетінің.

Сергіту сәті:

Нан қиқымын шашпаңдар,
Жерде жатса баспаңдар.
Теріп алып қастерлеп,
Торғайларға тастаңдар.

Рефлексиялық − түзетушілік

Қорытындылау.

Ой толғаныс. Біз не білдік?
1. Нанның бидайдан өсетінін.
2. Нанды қастерлеу керектігін.
3. Ұннан әртүрлі тағам түрлері әзірленетінін.
4. Нан - адамның тіршілік қорегі.
5. Нан - дастарханға еңбекпен келеді.















Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
doc
10.04.2019
1532
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі