Назар аударыңыз. Бұл материалды сайт қолданушысы жариялаған. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзса, осында жазыңыз. Біз ең жылдам уақытта материалды сайттан өшіреміз
Шағым жылдам қаралу үшін барынша толық ақпарат жіберіңіз
Сіздің сұранысыңыз сәтті жіберілді!
Жақын арада сайт әкімшілігі сізбен хабарласады
1 бонус = 1 теңге
Бонусты сайттағы қызметтерге жұмсай аласыз. Мысалы келесі материалды жеңілдікпен алуға болады
Бонусты жинап картаңызға (kaspi Gold, Halyk bank) шығарып аласыз
Түсінікті
Материалдар / Тақырып: "Ет және ет өнімдерінің ассортименті, оларды өндіріске енгізу."
2024-2025 оқу жылына арналған
қысқа мерзімді сабақ жоспарларын
Жүктеп алғыңыз келеді ме?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен жасалған
Тақырып: "Ет және ет өнімдерінің ассортименті, оларды өндіріске енгізу."
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып көруге болады
Қазақстан Республикасы Білім және Ғылым
министрлігі
Коммуналды мемлекеттік
қазыналық кәсіпорын
«Алматы сервистік қызмет
көрсету колледжі»
Алматы қаласының білім
басқармасы
КОЛЛЕДЖ СТУДЕНТТЕР
АРАСЫНДА ЕҢ ҮЗДІК
ҒЫЛЫМИ ЖОБА
САЙЫСЫ
Секция: Еркін
тақырып
Тақырып: «Ет және ет
өнімдерінің ассортименті, оларды өндіріске
енгізу.»
Жоба авторы: Нурпеисов
Жайнар
Топ: 28 БОП
Курс: 1
Мамандық: Тамақтандыруды
ұйымдастыру.
Ментор: Утамбетова
Д.Т
Алматы –
2018
МАЗМҰНЫ
НОРМАТИВТІК
СІЛТЕМЕЛЕР
5
АНЫҚТАМАЛАР
6
БЕЛГІЛЕУЛЕР МЕН
ҚЫСҚАРТУЛАР
7
КІРІСПЕ
8
1.1
Қазақстандағы құс
шаруашылығы
9
1.2
Құстардың биологиялық және
шаруашылықтық
ерекшеліктері
9
1.3
Құс етінің химиялық
құрамы
9
1.4
Құс етінің тағамдық
құндылығы
11
1.5
Коллаген құрылымының
теориялары
13
1.5.1
Проколлаген
13
1.5.2
1.6
Колластромин
Байланыстырушы ткань туралы
мәлімет
14
14
2
ЗЕРТТЕУ НЫСАНДАРЫ МЕН
ӘДІСТЕРІ
16
2.1
Құс етінің балаусалығын
органолептикалық, микроскопиялық және химиялық талдау әдісі арқылы
анықтау
16
2.2
Құс еті мен терісінің
биологиялық құндылығын анықтау әдістері
17
2.3
Құс еті мен терісі және дайын
өнімдегі кейбір ауру қоздырғыштарын анықтау
әдісі
17
2.4
Биурет әдісі арқылы құс еті
мен терісіндегі белокты анықтау
18
2.5
Физика-химиялық
әдіс
18
2.6
Құс етінен, терісінен және дайын өнімнен майды
экстракциялау
19
2.7
Газ хроматографиясы арқылы құс
етіндегі пестицидтерді анықтау
17
3.1
Құс еті мен терісі және дайын
өнімдегі кейбір ауру қоздырғыштарын анықтау
нәтижесі
20
3.2
Құс етінің құрамындағы В тобы
дәрумендерін анықтаудың нәтижесі
20
3.3
Сканерлеуші микроскоп
көмегімен дайын өнімнің минералдық заттардың құрамын
анықтау
21
3.4
3.5
Биурет әдісі арқылы құс еті
мен терісіндегі белокты 21
анықтау
нәтижесі
Құс еті мен өнімдерінің
құрамындағы су белсенділігінің
мөлшерінің нәтижесі
22
ҚОРЫТЫНДЫ
23
ПАЙДАЛАНЫЛҒАН ӘДЕБИЕТТЕР
ТІЗІМІ 24
ҚОСЫМША
25
АБСТРАКТ
Объем работы составляет - 25
страниц, 12-таблиц, 2-картин, 21 -используемых
литератур.
Ключевые слова: коллаген, мясо
птицы, белок, витамины, активность воды, пестицид, технология
приготовления,бактериоскопия,хроматография, микробиология,
сельскоехозяйство, безопасность.
Объект
исследования: Коллаген, мясо птицы и готовый
продукт.
Исследования были проведены
в лаборатории кафедры
«Технология продовольственных продуктов и пищевой безопасности»,
Казахстанско-Японском инновационном центре, а также были проведены
исследования по вопросам диссертации в Малайзии во время обучения в
университете Путра Малайзия (UPM). Было
анализировано большое количество источников и научной
литературы согласно теме диссертационной работы и патентное
соискание для достижения целей и задач и для выявления похожих
работ.
Цель и задача
исследования
Цель работы – использовать
коллагенсодержащегося сырья при производстве продуктов из мясо
птицы
В соответствии с целью исследования были
поставлены следующие задачи:
Анализ научно-технических
литератур
Использование
коллагенсодержащегося сырья и его основа
безопасности
Использовать методики
исследования мясо птицы.
Внедрить результаты теоретическихи
экспериментальных исследований в работу;
Keywords: collagen, poultry,
protein, vitamins, water activity, pesticide, cooking technique,
bacterioscopy, chromatography, microbiology, agriculture, and
sаfety.
Object of research:skin of
chicken, chicken meat and new product
Studies were conducted in the
laboratory of the Department "Technology of food products and food
safety" Kazakhstan-Japan Innovation Center, and conducted research
on the dissertation in Malaysia during training at the University
Putra Malaysia (UPM). Been analyzed so many sources and scientific
literature according to the theme of the thesis and patent
competition to achieve the goals and objectives and to identify
similar work.
The purpose and objectives
of the research
Purpose of work - To use
collagen raw material in the production of poultry
products
In accordance with the purpose
of the study were as follows:
1. Analysis of scientific
literature
2. Using collagen raw material
and its basis of safety
3. Use research methods
poultry
4. Implement the results of
theoretical and experimental research in the
thesis;
5. The analysis of the sources
of experimental
НOРМAТИВТIК
CIЛТEМEЛEР
Бұл жұмыcтa кeздeceтiн
ciлтeмeлeргe cәйкec кeлeci нoрмaтивтiк құжaттaр
қoлдaнылaды
Ашық сабақ, ҚМЖ, көрнекілік, презентация
жариялап табыс табыңыз!
Материалдарыңызды сатып, ақша табыңыз.
(kaspi Gold, Halyk bank)
Соңғы бір жылда:
45 000 000 ₸
Авторлар тапқан ақша
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материал іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз
Барлығы 663 959 материал жиналған
Жүктелуде...
Жүктелуде...
Жүктелуде...
Осы аптаның ең үздік материалдары
Педагогтардың біліктілігін арттыру курстары
Аттестацияда (ПББ) 100% келетін тақырыптармен дайындаймыз
Аттестацияда (ПББ) келетін тақырыптар бойынша жасалған тесттермен дайындалып, бізбен бірге тестілеуден оңай өтесіз
Өткен жылы бізбен дайындалған ұстаздар 50/50 жинап рекорд жасады