Ашық сабақ "Саңырауқұлақтар"
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
1 слайд
Саңырауқұлақтар
1 слайд
Саңырауқұлақтар
2 слайд
2 слайд
3 слайд
Қалпағы
ТүбіртегіЖемісті
денесі Қалпақ
асты
Белдеуше
сақинасы
Жіпшумағы
3 слайд
Қалпағы ТүбіртегіЖемісті денесі Қалпақ асты Белдеуше сақинасы Жіпшумағы
4 слайд
4 слайд
5 слайд
Түрлері
Пайдасы
Терекқұлақ
Аққұлақ
Қайыңқұлақ
Қозықұйрық
Түлкіжем
Түбіртек
Ашытқы
Пеницилл
Аспергилл Жеуге жарамды
Жеуге жарамды
Жеуге жарамды
Жеуге жарамды
Жеуге жарамды
Жеуге жарамды
Тамақ өнеркәсібінде
нанды ашытуға
Пенициллин дәрісін
алуға
Лимон қышқылын
алуға Пайдалы
саңырауқұлақтар
5 слайд
Түрлері Пайдасы Терекқұлақ Аққұлақ Қайыңқұлақ Қозықұйрық Түлкіжем Түбіртек Ашытқы Пеницилл Аспергилл Жеуге жарамды Жеуге жарамды Жеуге жарамды Жеуге жарамды Жеуге жарамды Жеуге жарамды Тамақ өнеркәсібінде нанды ашытуға Пенициллин дәрісін алуға Лимон қышқылын алуға Пайдалы саңырауқұлақтар
6 слайд
Майқұла
қ Қайыңқұ
лақ Түлкіже
м Қозықұйр
ық
Түбіртек Емен
құлақмайқұл
ақАқ
саңырауқұлақ
Бүріскі Терек
құлақ
6 слайд
Майқұла қ Қайыңқұ лақ Түлкіже м Қозықұйр ық Түбіртек Емен құлақмайқұл ақАқ саңырауқұлақ Бүріскі Терек құлақ
7 слайд
Түрлері
Зияны
Шыбынжұт
Көңілкеш
Боз арамқұлақ
Жалған түбіртек
Ақ зең немесе
мукор
Ақұнтақ
Қастауыш
Қаракүйе Улы,жеуге жарамсыз
Улы,жеуге жарамсыз
Улы,жеуге жарамсыз
Улы,жеуге жарамсыз
Тағамдарды бүлдіреді
Емен ағашын
зақымдайды
Бидайды зақымдайды
Жүгеріні зақымдайды Улы саңырауқұлақтар
7 слайд
Түрлері Зияны Шыбынжұт Көңілкеш Боз арамқұлақ Жалған түбіртек Ақ зең немесе мукор Ақұнтақ Қастауыш Қаракүйе Улы,жеуге жарамсыз Улы,жеуге жарамсыз Улы,жеуге жарамсыз Улы,жеуге жарамсыз Тағамдарды бүлдіреді Емен ағашын зақымдайды Бидайды зақымдайды Жүгеріні зақымдайды Улы саңырауқұлақтар
8 слайд
8 слайд
9 слайд
Ережелер:
1. Саңырауқұлақты тергенде,жіпшумақтарын зақымдамай,
түбіртегінің төменгі жағынан пышақпен кесіп алу керек.
2. Жеуге жарамды екенін анық білмесең алмаған жөн.
3. Асқа пайдаланар алдында екі рет қайнату керек.
4. Саңырауқұлақтан дайындалған тағамдарды бір тәуліктен
артық сақтауға болмайды.
Егер саңырауқұлақтан дайындалған тағамдарды жеген соң,
2-3 сағаттан кейін бас айналу, іш өту, жүрек айну, құсу
сияқты жайсыздықтар байқалса, дереу дәрігерге қаралу керек.
Бұл-уланудың белгісі.
9 слайд
Ережелер: 1. Саңырауқұлақты тергенде,жіпшумақтарын зақымдамай, түбіртегінің төменгі жағынан пышақпен кесіп алу керек. 2. Жеуге жарамды екенін анық білмесең алмаған жөн. 3. Асқа пайдаланар алдында екі рет қайнату керек. 4. Саңырауқұлақтан дайындалған тағамдарды бір тәуліктен артық сақтауға болмайды. Егер саңырауқұлақтан дайындалған тағамдарды жеген соң, 2-3 сағаттан кейін бас айналу, іш өту, жүрек айну, құсу сияқты жайсыздықтар байқалса, дереу дәрігерге қаралу керек. Бұл-уланудың белгісі.
10 слайд
қ е р е к қ а қ ұ
о т ұ й р ұ п т н
з ы қ а ы л е а қ
р е п с қ а н и ц
г и л л а қ ң л и
а ұ л т Ұ з е л ш
қ қ а қ ж н ы б ы
10 слайд
қ е р е к қ а қ ұ о т ұ й р ұ п т н з ы қ а ы л е а қ р е п с қ а н и ц г и л л а қ ң л и а ұ л т Ұ з е л ш қ қ а қ ж н ы б ы