Материалдар / Презентаций: "Ботқалар "

Презентаций: "Ботқалар "

Материал туралы қысқаша түсінік
"Тағам дайындау технологиясы"пәнінен
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
23 Сәуір 2019
1181
4 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материалдың қысқаша түсінігі
ТАҚЫРЫП: «БОТҚА ЛАР.БОТҚАДАН ӘЗІРЛЕНГЕН ТАҒАМДАР.САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТА ЛАПТАР» Дайындаған:Сулейменова Айсулу Батырбековн

1 слайд
ТАҚЫРЫП: «БОТҚА ЛАР.БОТҚАДАН ӘЗІРЛЕНГЕН ТАҒАМДАР.САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТА ЛАПТАР» Дайындаған:Сулейменова Айсулу Батырбековна арнайы пәндер оқытушысы.КММ №5Агротехникалық колледж і

1 слайд

ТАҚЫРЫП: «БОТҚА ЛАР.БОТҚАДАН ӘЗІРЛЕНГЕН ТАҒАМДАР.САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТА ЛАПТАР» Дайындаған:Сулейменова Айсулу Батырбековна арнайы пәндер оқытушысы.КММ №5Агротехникалық колледж і

САБАҚ МАҚСАТЫ:  Ботқа түрлері мен дайындау технологиясын,тағамдарды ұсыну мен әсемдеу ерекшеліктерін,сақтау мерзімі тәсілдері

2 слайд
САБАҚ МАҚСАТЫ:  Ботқа түрлері мен дайындау технологиясын,тағамдарды ұсыну мен әсемдеу ерекшеліктерін,сақтау мерзімі тәсілдері мен ережелерін үйретуде пәнге деген қызығушылығын дамыту. 

2 слайд

САБАҚ МАҚСАТЫ:  Ботқа түрлері мен дайындау технологиясын,тағамдарды ұсыну мен әсемдеу ерекшеліктерін,сақтау мерзімі тәсілдері мен ережелерін үйретуде пәнге деген қызығушылығын дамыту. 

ШЕШЕТІН СҰРАҚТАР  1.Ботқаларды дайындау технологиясы.  2.Сапасына қойылатын талаптар

3 слайд
ШЕШЕТІН СҰРАҚТАР  1.Ботқаларды дайындау технологиясы.  2.Сапасына қойылатын талаптар

3 слайд

ШЕШЕТІН СҰРАҚТАР  1.Ботқаларды дайындау технологиясы.  2.Сапасына қойылатын талаптар

ЖАРМАЛАРДЫ ӨҢДЕУ ЖармаларЖармалар Жармаларды Жармаларды алғашқы мехникалық алғашқы мехникалық өңдеу.өңдеу. сорттайдсорттайд ыы

4 слайд
ЖАРМАЛАРДЫ ӨҢДЕУ ЖармаларЖармалар Жармаларды Жармаларды алғашқы мехникалық алғашқы мехникалық өңдеу.өңдеу. сорттайдсорттайд ыы илейдіилейді жуадыжуады Кептіреді не Кептіреді не қуырадықуырады Суға Суға саладысалады ҚарақұмықҚарақұмық ++ -- -- ++ -- күрішкүріш ++ -- Жылы Жылы судасуда -- -- «Геркулес»«Геркулес» ++ -- -- ++ -- жүгеріжүгері ++ -- Жылы Жылы судасуда -- -- МанныйМанный -- ++ -- ++ -- арпаарпа ++ -- Жылы Жылы судасуда -- Салықн Салықн суда 2-суда 2- 3сағат3сағат

4 слайд

ЖАРМАЛАРДЫ ӨҢДЕУ ЖармаларЖармалар Жармаларды Жармаларды алғашқы мехникалық алғашқы мехникалық өңдеу.өңдеу. сорттайдсорттайд ыы илейдіилейді жуадыжуады Кептіреді не Кептіреді не қуырадықуырады Суға Суға саладысалады ҚарақұмықҚарақұмық ++ -- -- ++ -- күрішкүріш ++ -- Жылы Жылы судасуда -- -- «Геркулес»«Геркулес» ++ -- -- ++ -- жүгеріжүгері ++ -- Жылы Жылы судасуда -- -- МанныйМанный -- ++ -- ++ -- арпаарпа ++ -- Жылы Жылы судасуда -- Салықн Салықн суда 2-суда 2- 3сағат3сағат

Ботқаға май,жұмыртқа,қант қосады,ал тәтті өнімдерге – ванилин қосады. Ірімшіктен,жеміс- жидектерден тәтті не тұщы жарма пісірме

5 слайд
Ботқаға май,жұмыртқа,қант қосады,ал тәтті өнімдерге – ванилин қосады. Ірімшіктен,жеміс- жидектерден тәтті не тұщы жарма пісірмелерін дайындайды.. Ботқадан дайындалған тағамдардың дайындау технологиясы Сусымалы ботқа пісірме Пудинг Котлет, биточкилар Үзбелер

5 слайд

Ботқаға май,жұмыртқа,қант қосады,ал тәтті өнімдерге – ванилин қосады. Ірімшіктен,жеміс- жидектерден тәтті не тұщы жарма пісірмелерін дайындайды.. Ботқадан дайындалған тағамдардың дайындау технологиясы Сусымалы ботқа пісірме Пудинг Котлет, биточкилар Үзбелер

КҮРІШ,СӨК,ҰНТАҚ ПІСІРМЕСІ.  Дайындалған тұтқыр ботқаны 60С температураға дейн салқындатады.Оған шикі жұмыртқа,қант қосады.Со

6 слайд
КҮРІШ,СӨК,ҰНТАҚ ПІСІРМЕСІ.  Дайындалған тұтқыр ботқаны 60С температураға дейн салқындатады.Оған шикі жұмыртқа,қант қосады.Сонымен қатар жүзім,кепкен өрік,ванилина қосады.Араласытырлған массасны май жағылған және ұнтақталға кепкен нан себілген суырма табаға салады.Масса қабаты қалындығы 3-4см.Бетіне тегістейді,үстіне жұмыртқа мен қаймақ қоспасын жағады.  Сары май құйяды немесе тұздық тостаққа салып қаймақ береді.

6 слайд

КҮРІШ,СӨК,ҰНТАҚ ПІСІРМЕСІ.  Дайындалған тұтқыр ботқаны 60С температураға дейн салқындатады.Оған шикі жұмыртқа,қант қосады.Сонымен қатар жүзім,кепкен өрік,ванилина қосады.Араласытырлған массасны май жағылған және ұнтақталға кепкен нан себілген суырма табаға салады.Масса қабаты қалындығы 3-4см.Бетіне тегістейді,үстіне жұмыртқа мен қаймақ қоспасын жағады.  Сары май құйяды немесе тұздық тостаққа салып қаймақ береді.

КЕЗЕКТЕП КҮРІШТЕН ПІСІРІЛГЕН БОТҚА Сусымалы ботқа дайындау. 1 кезек

7 слайд
КЕЗЕКТЕП КҮРІШТЕН ПІСІРІЛГЕН БОТҚА Сусымалы ботқа дайындау. 1 кезек

7 слайд

КЕЗЕКТЕП КҮРІШТЕН ПІСІРІЛГЕН БОТҚА Сусымалы ботқа дайындау. 1 кезек

КЕЗЕКТЕП КҮРІШТЕН ПІСІРІЛГЕН БОТҚА Ботқаға шикі жұмыртқа,қант,ме йіз,өрік,ванилин ұнтағын қосады.2 кезек

8 слайд
КЕЗЕКТЕП КҮРІШТЕН ПІСІРІЛГЕН БОТҚА   Ботқаға шикі жұмыртқа,қант,ме йіз,өрік,ванилин ұнтағын қосады.2 кезек

8 слайд

КЕЗЕКТЕП КҮРІШТЕН ПІСІРІЛГЕН БОТҚА   Ботқаға шикі жұмыртқа,қант,ме йіз,өрік,ванилин ұнтағын қосады.2 кезек

КЕЗЕКТЕП КҮРІШТЕН ПІСІРІЛГЕН ПІСІРМЕ Арнайы қалыпқа салып.Бетін тегістейді,үстіне жұмыртқа мен қаймақ қоспасын жағады3Кезе

9 слайд
КЕЗЕКТЕП КҮРІШТЕН ПІСІРІЛГЕН ПІСІРМЕ Арнайы қалыпқа салып.Бетін тегістейді,үстіне жұмыртқа мен қаймақ қоспасын жағады3Кезек

9 слайд

КЕЗЕКТЕП КҮРІШТЕН ПІСІРІЛГЕН ПІСІРМЕ Арнайы қалыпқа салып.Бетін тегістейді,үстіне жұмыртқа мен қаймақ қоспасын жағады3Кезек

КЕЗЕКТЕП КҮРІШТЕН ПІСІРІЛГЕН ПІСІРМЕ Дайын пісірмені салқындатып,ұсынар да сары май құйяды немесе тұздық тостаққа салып қай

10 слайд
КЕЗЕКТЕП КҮРІШТЕН ПІСІРІЛГЕН ПІСІРМЕ Дайын пісірмені салқындатып,ұсынар да сары май құйяды немесе тұздық тостаққа салып қаймақ береді. 4Кезек

10 слайд

КЕЗЕКТЕП КҮРІШТЕН ПІСІРІЛГЕН ПІСІРМЕ Дайын пісірмені салқындатып,ұсынар да сары май құйяды немесе тұздық тостаққа салып қаймақ береді. 4Кезек

ҚАРАҚҰМЫҚ КРУПЕНИГІ  Дайындалған жұмсақ сусыма ботқаға қант,жұмыртқа,біраз қаймақ,үгілгне ірімшік қосып барлығын араластырад

11 слайд
ҚАРАҚҰМЫҚ КРУПЕНИГІ  Дайындалған жұмсақ сусыма ботқаға қант,жұмыртқа,біраз қаймақ,үгілгне ірімшік қосып барлығын араластырады.Майланған және кепкен нан себілген суырма табаға салады,бетін тегістейді,қаймақ жағады.Салқындатып сыбағаларға бөледі.Әр кесектің массасы 250гр.Ұснарда май құйяды немесе тұздық тостақта қаймақ пен қоса береді.

11 слайд

ҚАРАҚҰМЫҚ КРУПЕНИГІ  Дайындалған жұмсақ сусыма ботқаға қант,жұмыртқа,біраз қаймақ,үгілгне ірімшік қосып барлығын араластырады.Майланған және кепкен нан себілген суырма табаға салады,бетін тегістейді,қаймақ жағады.Салқындатып сыбағаларға бөледі.Әр кесектің массасы 250гр.Ұснарда май құйяды немесе тұздық тостақта қаймақ пен қоса береді.

КЕЗЕКТЕП КРУПЕНИК ПІСІРУ Үгілмелі қарақұмық ботқасын дайындау. 1Кезек

12 слайд
КЕЗЕКТЕП КРУПЕНИК ПІСІРУ Үгілмелі қарақұмық ботқасын дайындау. 1Кезек

12 слайд

КЕЗЕКТЕП КРУПЕНИК ПІСІРУ Үгілмелі қарақұмық ботқасын дайындау. 1Кезек

КЕЗЕКТЕП КРУПЕНИК ПІСІРУ 2Кезек Ботқаға қант,жұмыртқа,қайм ақ,үгілген ірімшік қосып барлығын араластырады.

13 слайд
КЕЗЕКТЕП КРУПЕНИК ПІСІРУ 2Кезек Ботқаға қант,жұмыртқа,қайм ақ,үгілген ірімшік қосып барлығын араластырады.

13 слайд

КЕЗЕКТЕП КРУПЕНИК ПІСІРУ 2Кезек Ботқаға қант,жұмыртқа,қайм ақ,үгілген ірімшік қосып барлығын араластырады.

КЕЗЕКТЕП КРУПЕНИК ПІСІРУ 3Кезек Майланған және кепкен нан себілген суырма табаға салады,бетін тегістейді,қаймақ жағады.

14 слайд
КЕЗЕКТЕП КРУПЕНИК ПІСІРУ 3Кезек Майланған және кепкен нан себілген суырма табаға салады,бетін тегістейді,қаймақ жағады.

14 слайд

КЕЗЕКТЕП КРУПЕНИК ПІСІРУ 3Кезек Майланған және кепкен нан себілген суырма табаға салады,бетін тегістейді,қаймақ жағады.

КЕЗЕКТЕП КРУПЕНИК ПІСІРУ 4Кезек Салқындатып сыбағаларға бөледі.Әр кесектің массасы 250гр.Ұснарда май құйяды немесе тұздық

15 слайд
КЕЗЕКТЕП КРУПЕНИК ПІСІРУ 4Кезек Салқындатып сыбағаларға бөледі.Әр кесектің массасы 250гр.Ұснарда май құйяды немесе тұздық тостақта қаймақ пен қоса береді.

15 слайд

КЕЗЕКТЕП КРУПЕНИК ПІСІРУ 4Кезек Салқындатып сыбағаларға бөледі.Әр кесектің массасы 250гр.Ұснарда май құйяды немесе тұздық тостақта қаймақ пен қоса береді.

ҰНТАҚ ЖАРМАДАН КОТЛЕТТЕР МЕН БИТОЧКИ 60С –қа дейін салқындатылған тұтқыр ботқаға қант,шикі жұмыртқа қосып,жақсылап араластыр

16 слайд
ҰНТАҚ ЖАРМАДАН КОТЛЕТТЕР МЕН БИТОЧКИ 60С –қа дейін салқындатылған тұтқыр ботқаға қант,шикі жұмыртқа қосып,жақсылап араластырады.Әзірге 40-45С температурадағы жылы күйіндегі массаны сыбағаларға өлшеп,бөліп котлет формасын беріп кепкен нан аунатпасында аунатады.Әр сыбағаға 2 данадан,тәтті тқздықпен не кисельмен ұсынады.

16 слайд

ҰНТАҚ ЖАРМАДАН КОТЛЕТТЕР МЕН БИТОЧКИ 60С –қа дейін салқындатылған тұтқыр ботқаға қант,шикі жұмыртқа қосып,жақсылап араластырады.Әзірге 40-45С температурадағы жылы күйіндегі массаны сыбағаларға өлшеп,бөліп котлет формасын беріп кепкен нан аунатпасында аунатады.Әр сыбағаға 2 данадан,тәтті тқздықпен не кисельмен ұсынады.

КЕЗЕКТЕП ҰНТАҚ БИТОЧАКАСЫН ДАЙЫНДАУ Ұнтақ ботқасын дайындау.1кезектеп

17 слайд
КЕЗЕКТЕП ҰНТАҚ БИТОЧАКАСЫН ДАЙЫНДАУ Ұнтақ ботқасын дайындау.1кезектеп

17 слайд

КЕЗЕКТЕП ҰНТАҚ БИТОЧАКАСЫН ДАЙЫНДАУ Ұнтақ ботқасын дайындау.1кезектеп

КЕЗЕКТЕП КҮРІШ БОТҚАСЫН ДАЙЫНДАУ Шикі жұмыртқа қосып араластырамыз 2Кезек

18 слайд
КЕЗЕКТЕП КҮРІШ БОТҚАСЫН ДАЙЫНДАУ Шикі жұмыртқа қосып араластырамыз 2Кезек

18 слайд

КЕЗЕКТЕП КҮРІШ БОТҚАСЫН ДАЙЫНДАУ Шикі жұмыртқа қосып араластырамыз 2Кезек

КЕЗЕКТЕП КҮРІШ БОТҚАСЫН ДАЙЫНДАУ Пішінін келтіріп,кепкен нан айнатпасында аунату.3Кезек

19 слайд
КЕЗЕКТЕП КҮРІШ БОТҚАСЫН ДАЙЫНДАУ Пішінін келтіріп,кепкен нан айнатпасында аунату.3Кезек

19 слайд

КЕЗЕКТЕП КҮРІШ БОТҚАСЫН ДАЙЫНДАУ Пішінін келтіріп,кепкен нан айнатпасында аунату.3Кезек

КЕЗЕКТЕП КҮРІШ БОТҚАСЫН ДАЙЫНДАУ Таба қызыл қабық пайда болғанша екі жағынан қуыру.4Кезек

20 слайд
КЕЗЕКТЕП КҮРІШ БОТҚАСЫН ДАЙЫНДАУ Таба қызыл қабық пайда болғанша екі жағынан қуыру.4Кезек

20 слайд

КЕЗЕКТЕП КҮРІШ БОТҚАСЫН ДАЙЫНДАУ Таба қызыл қабық пайда болғанша екі жағынан қуыру.4Кезек

КЕЗЕКТЕП КҮРІШ БОТҚАСЫН ДАЙЫНДАУ Әр сыбағаға 2 данадан,тәтті тқздықпен не кисельмен ұсынады .5Кезек

21 слайд
КЕЗЕКТЕП КҮРІШ БОТҚАСЫН ДАЙЫНДАУ Әр сыбағаға 2 данадан,тәтті тқздықпен не кисельмен ұсынады .5Кезек

21 слайд

КЕЗЕКТЕП КҮРІШ БОТҚАСЫН ДАЙЫНДАУ Әр сыбағаға 2 данадан,тәтті тқздықпен не кисельмен ұсынады .5Кезек

САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТАЛАПТАР № Та ғам түрлері консист енциясы иісі дәмі түсі Тұздық түрі

22 слайд
САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТАЛАПТАР № Та ғам түрлері консист енциясы иісі дәмі түсі Тұздық түрі

22 слайд

САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТАЛАПТАР № Та ғам түрлері консист енциясы иісі дәмі түсі Тұздық түрі

САҚТАУ МЕРЗІМІ  Дайын котлеттер мен биточкилерді дайын болғаннан кейін 3 сағат сақтайды.

23 слайд
САҚТАУ МЕРЗІМІ  Дайын котлеттер мен биточкилерді дайын болғаннан кейін 3 сағат сақтайды.

23 слайд

САҚТАУ МЕРЗІМІ  Дайын котлеттер мен биточкилерді дайын болғаннан кейін 3 сағат сақтайды.

Осы аптаның ең үздік материалдары
Педагогтардың біліктілігін арттыру курстары
Аттестацияда (ПББ) 100% келетін
тақырыптармен дайындаймыз
Аттестацияда (ПББ) келетін тақырыптар бойынша жасалған тесттермен дайындалып, бізбен бірге тестілеуден оңай өтесіз
Өткен жылы бізбен дайындалған ұстаздар 50/50 жинап рекорд жасады
Толығырақ