презентация қуырдақ

Тақырып бойынша 11 материал табылды

презентация қуырдақ

Материал туралы қысқаша түсінік
"ұлттық тағам" және "тағам дайындау технологиясы" пәнінен қажет болады.
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
1.Кеспек етті массасы қанша грамм болу тиіс? А.10-15 В.15-25 С.20-30+ Д.4-5 2.Азу тағамының құрамына кіреді? А.балғын қияр В.қ

#1 слайд
1.Кеспек етті массасы қанша грамм болу тиіс? А.10-15 В.15-25 С.20-30+ Д.4-5 2.Азу тағамының құрамына кіреді? А.балғын қияр В.қызылша С.Бұршақ Д.Тұздалған қияр+ 3.Бұқтырылған ет тағамдарын неше әдіспен дайындайды? А.2+ В.3 С.4 Д.5

1 слайд

1.Кеспек етті массасы қанша грамм болу тиіс? А.10-15 В.15-25 С.20-30+ Д.4-5 2.Азу тағамының құрамына кіреді? А.балғын қияр В.қызылша С.Бұршақ Д.Тұздалған қияр+ 3.Бұқтырылған ет тағамдарын неше әдіспен дайындайды? А.2+ В.3 С.4 Д.5

4.Бұқтыру аяқталуға неше минут қалғанда дәмдіктер мен көктерді салады? А.5-10 минут В.5минут С.10-15 минут+ Д.10минут 5.Азу тағ

#2 слайд
4.Бұқтыру аяқталуға неше минут қалғанда дәмдіктер мен көктерді салады? А.5-10 минут В.5минут С.10-15 минут+ Д.10минут 5.Азу тағамына етті қалай турайды? А.сабаншалап В.томарша+ С.сақиналап Д.қиғаштап 6.Турам ет тағамына ұсынарда не себеді? А.нан ұнтағын себеді В.көк себеді+ С.Ірімшік ұнтағын Д.май құйяды.

2 слайд

4.Бұқтыру аяқталуға неше минут қалғанда дәмдіктер мен көктерді салады? А.5-10 минут В.5минут С.10-15 минут+ Д.10минут 5.Азу тағамына етті қалай турайды? А.сабаншалап В.томарша+ С.сақиналап Д.қиғаштап 6.Турам ет тағамына ұсынарда не себеді? А.нан ұнтағын себеді В.көк себеді+ С.Ірімшік ұнтағын Д.май құйяды.

Үй қуырдағы

#3 слайд
Үй қуырдағы

3 слайд

Үй қуырдағы

Құрамы:  Сиыр еті  Картоп  Мал майы  басты пияз  Томат пюресі  көктер

#4 слайд
Құрамы:  Сиыр еті  Картоп  Мал майы  басты пияз  Томат пюресі  көктер

4 слайд

Құрамы:  Сиыр еті  Картоп  Мал майы  басты пияз  Томат пюресі  көктер

№ 289 рецептурасы. Үй қуырдағы А зық-түлік Салмағы, г Брутто гр. Нетто гр. Сиыр еті Картоп Басты пияз Мал майы Томат пюре

#5 слайд
№ 289 рецептурасы. Үй қуырдағы А зық-түлік Салмағы, г Брутто гр. Нетто гр. Сиыр еті Картоп Басты пияз Мал майы Томат пюресі Бұқтырылған ет Дайын көкөністер 107 267 24 10 12 - - 79 200 20 10 12 50 250 Шығымы: - 300

5 слайд

№ 289 рецептурасы. Үй қуырдағы А зық-түлік Салмағы, г Брутто гр. Нетто гр. Сиыр еті Картоп Басты пияз Мал майы Томат пюресі Бұқтырылған ет Дайын көкөністер 107 267 24 10 12 - - 79 200 20 10 12 50 250 Шығымы: - 300

Дайындау технологиясы 1. Етті бір сыбағаға 30…40г, 2-4 кесектен турайды.

#6 слайд
Дайындау технологиясы 1. Етті бір сыбағаға 30…40г, 2-4 кесектен турайды.

6 слайд

Дайындау технологиясы 1. Етті бір сыбағаға 30…40г, 2-4 кесектен турайды.

2. Картоп пен пиязд бөлшектеп турайды.Картоп Басты пияз

#7 слайд
2. Картоп пен пиязд бөлшектеп турайды.Картоп Басты пияз

7 слайд

2. Картоп пен пиязд бөлшектеп турайды.Картоп Басты пияз

3. Ет пен көкөністерді жеке қуырады

#8 слайд
3. Ет пен көкөністерді жеке қуырады

8 слайд

3. Ет пен көкөністерді жеке қуырады

Ет пен көкөністерді қабаттап салады, еттің ортасында көкөністер болу тиіс тұз,бұрыш,сорпа қосады.

#9 слайд
Ет пен көкөністерді қабаттап салады, еттің ортасында көкөністер болу тиіс тұз,бұрыш,сорпа қосады.

9 слайд

Ет пен көкөністерді қабаттап салады, еттің ортасында көкөністер болу тиіс тұз,бұрыш,сорпа қосады.

Ас дәмді болсын!

#10 слайд
Ас дәмді болсын!

10 слайд

Ас дәмді болсын!

Қуырдақ Қуырдақты жаңа сойылған малдың өкпе-бауырынан, мойын, төстік етінен, жүрек бүйрегінен, сондай-ақ ішек- қарнынан ұсақтап

#11 слайд
Қуырдақ Қуырдақты жаңа сойылған малдың өкпе-бауырынан, мойын, төстік етінен, жүрек бүйрегінен, сондай-ақ ішек- қарнынан ұсақтап әзірлейді. Ол үшін қазанға іш майды немесе құйрық майды турап салып шыжғырып алады да, алдымен үстіне туралған өкпе, жүректі, ішек-қарынды, мойын, төстік еттерін салып, қазанның отын қатты жағып 15-20 минут қуырады. Содан кейін бауырды салып, үстіне бүрыш, пияз қосып, әбден піскенше қуырады. Тұзды татымына қарай салады. Әбден піскен қуырдақты табаққа салып, дастарқанға қояды. Қуырдаққа : 1 кг ет, 500 г өкпе, 500 г бауыр, 300 г жүрек, 200 г бүйрек, 300 г құйрық май, 2 бас пияз, 1 шай қасық бұрыш, 1 ас қасық тұз қажет. Картоп қосқан қуырдаққа : сиыр еті 100г, майы 60г, пияз 150г. Қара қуырдақты кілең өкпе мен бауырдан, жүрек пен бүйректен әзірленеді. Бауыр тез пісетін болғандықтан, кешірек салынады.

11 слайд

Қуырдақ Қуырдақты жаңа сойылған малдың өкпе-бауырынан, мойын, төстік етінен, жүрек бүйрегінен, сондай-ақ ішек- қарнынан ұсақтап әзірлейді. Ол үшін қазанға іш майды немесе құйрық майды турап салып шыжғырып алады да, алдымен үстіне туралған өкпе, жүректі, ішек-қарынды, мойын, төстік еттерін салып, қазанның отын қатты жағып 15-20 минут қуырады. Содан кейін бауырды салып, үстіне бүрыш, пияз қосып, әбден піскенше қуырады. Тұзды татымына қарай салады. Әбден піскен қуырдақты табаққа салып, дастарқанға қояды. Қуырдаққа : 1 кг ет, 500 г өкпе, 500 г бауыр, 300 г жүрек, 200 г бүйрек, 300 г құйрық май, 2 бас пияз, 1 шай қасық бұрыш, 1 ас қасық тұз қажет. Картоп қосқан қуырдаққа : сиыр еті 100г, майы 60г, пияз 150г. Қара қуырдақты кілең өкпе мен бауырдан, жүрек пен бүйректен әзірленеді. Бауыр тез пісетін болғандықтан, кешірек салынады.

❶ № 1 Өкпені жақсылап жуамыз да қайнатамыз . Қайнаған соң , жақсылап жуамыз , ыстық су құйып тағы 20-25 мин қайнатамыз .

#12 слайд
❶   № 1 Өкпені жақсылап жуамыз да қайнатамыз . Қайнаған соң , жақсылап жуамыз , ыстық су құйып тағы 20-25 мин қайнатамыз . Тағыда жуып текшелеп тураймыз.

12 слайд

❶   № 1 Өкпені жақсылап жуамыз да қайнатамыз . Қайнаған соң , жақсылап жуамыз , ыстық су құйып тағы 20-25 мин қайнатамыз . Тағыда жуып текшелеп тураймыз.

❷ № 2 Қышқыл дәмін жою үшін бүйректі сүтке саламыз .

#13 слайд
❷   № 2 Қышқыл дәмін жою үшін бүйректі сүтке саламыз .

13 слайд

❷   № 2 Қышқыл дәмін жою үшін бүйректі сүтке саламыз .

❸ № 3 Жуып,текшелеп турап өкпемен бірге қуырамыз .

#14 слайд
❸   № 3 Жуып,текшелеп турап өкпемен бірге қуырамыз .

14 слайд

❸   № 3 Жуып,текшелеп турап өкпемен бірге қуырамыз .

❹ № 4 Пиязды сақиналап турап қазанға салып 10-15 мин қуырамыз , содан кейін қақпағын жауып 1 сағат бұқтырамыз. ❺ № 5 Қал

#15 слайд
❹ № 4 Пиязды сақиналап турап қазанға салып 10-15 мин қуырамыз , содан кейін қақпағын жауып 1 сағат бұқтырамыз. ❺   № 5 Қалған пиязды қосып,тұздап,бұрыштап,лавыр жапырағын қосып 15-20 мин. Күтеміз. ❻  № 6 Бауырды турап,араластырамыз, 5 минут бұқтырып,отты сөндіреміз.  Қуырдаққа гарнир ретінде пісірілген күріш не картоп ұсынуға болады. Немесе пісуіне 20минут қалғанда текшелеп туралған картоп қосуға болады.

15 слайд

❹ № 4 Пиязды сақиналап турап қазанға салып 10-15 мин қуырамыз , содан кейін қақпағын жауып 1 сағат бұқтырамыз. ❺   № 5 Қалған пиязды қосып,тұздап,бұрыштап,лавыр жапырағын қосып 15-20 мин. Күтеміз. ❻  № 6 Бауырды турап,араластырамыз, 5 минут бұқтырып,отты сөндіреміз.  Қуырдаққа гарнир ретінде пісірілген күріш не картоп ұсынуға болады. Немесе пісуіне 20минут қалғанда текшелеп туралған картоп қосуға болады.

Файл форматы:
ppt
23.04.2019
1343
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі