Материалдар / "Әртүрлі тәсілдерді пайдалана отырып өнімдерді жылумен аспаздық өңдеуді орындау"

"Әртүрлі тәсілдерді пайдалана отырып өнімдерді жылумен аспаздық өңдеуді орындау"

Материал туралы қысқаша түсінік
Әртүрлі тәсілдерді пайдалана отырып, өнімдерді жылумен аспаздық өңдеуді дұрыс орындау. Тамақтандыруды ұйымдастыру" мамандығының арнайы пән мұғалімдеріне арналған. «Калькуляция және есеп бойынша практикум»
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
27 Қараша 2018
1171
5 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасының













Перспективті – тақырыптық жоспар

КМ 03 Әртүрлі тәсілдерді пайдалана отырып өнімдерді жылумен аспаздық өңдеуді орындауМамандығы: 0508000 – «Тамақтандыруды ұйымдастыру»Біліктілігі: 0508012 – АспазОқу нысаны-күндізгі жалпы орта білім базасында

Құрастырған: арнайы пән оқытушысы Шамбетова И.Б





















Түсіндірме жазба
Бақылау нұсқасы:
Нұсқа нөмірі:

Құрылған мерзімі:

Оқу семестрі/ сағат саны:
Семестр _3_:

Семестр 4_:34
Курс:ІІ
Тобы:

Оқу жұмыс жоспары және үлгілік бағдарлама бойынша берілген жалпы сағат саны:
Барлығы:34Теориялық сабақ:14Практикалық сабақ:20
Бақылау түрі:Бақылау жұмысы-1
Оқыту кезеңі:
Басталу күні:

Аяқталу күні:

Өтілетін орны:

Қажетті оқыту құралдары, құрал-жабдықтар және ұйымдастыру процестері
-Оқулықтар;-Электронды оқулықтар;- Интерактивті тақта;- Видео фильмдері;

Қосымша көздері (әдебиеттер тізімі):
  • Л.М.Богданова,Н.М.Мифтахудинова «Основы калькуляции и учета на предприятиях общественного питания»
  • Т.Стасевич,Қ.Байманова «Калькуляция және есеп бойынша практикум»


  • Оқытушы жайында ақпарат:
    Аты-жөні: Тел.: E-mail:




    ПЕРСПЕКТИВАЛЫҚ-ТАҚЫРЫПТЫҚ ЖОСПАРДЫҢ МАЗМҰНЫ
    Сабақ№Бөлімдер мен тақырыптар атауыСағат саныӨткізілу күніСабақтың түрі(өткізілу формасы)Сабаққа қажетті көрнекі құралдар мен оқу әдістемелік материалдарЖұмыс оқу жоспарына сәйкес бағалау критерийлеріТексеру сынағы
    1Бухгалтерлік есеп міндетіне,есепке, есептің түрлеріне қойылатын талаптар2

    Жаңа білімді алғашқы қабылдау сабағыКөрнекі құралдар, интерактивті тақтаКонспектілеуТексеру сұрақтары
    2Есеп құжаттары туралы түсінік; құжаттардың жіктелуі.2

    Аралас сабақКөрнекі құралдар, интерактивті тақтаКонспектілеу,

    Тексеру сұрақтары
    3Микрокалькулятормен жұмыс істеу принциптері. Пайыздық қосынды сандар мен бастапқы сандарды есептеу2

    Тәжірибелік сабақКөрнекі құралдар, интерактивті тақтаЕсептер шығару,тап-сырмалар орындауТексеру сұрақтары, зертханалық тапсырма
    4Пайыздық таксаларды есептеу2

    Тәжірибелік сабақКөрнекі құралдар, интерактивті тақтаЕсептер шығару,тап-сырмалар орындауТексеру сұрақтары, зертханалық тапсырма
    5Пропорционалды бөлу2

    Тәжірибелік сабақКөрнекі құралдар, интерактивті тақтаЕсептер шығару,тап-сырмалар орындауТексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма
    6Орташа аймақты табу2

    Тәжірибелік сабақКөрнекі құралдар, интерактивті тақтаЕсептер шығару,тап-сырмалар орындауТексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма
    7Микрокалькулятордың көмегімен жаттығулар орындау. Тест.2

    Тәжірибелік сабақКөрнекі құралдар, интерактивті тақтаТесттік тап-сырма орындау Тексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма


    8
    Аспаздық тағамдар мен өнімдердің рецептуралар жиынтығы: орналасу принципі,негізгі бөлімдері2

    Аралас сабақСынып,ИА тақталар, компьютерРецептуралар жиынтығының құрылымымен танысуТексеру сұрақтары
    9

    Шикізаттардың шығымын есептеу
    2

    Тәжірибелік сабақСынып,ИА тақталар, компьютерКонспектілеу, рецептуралар жиынтығының құрылымымен танысуТексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма
    10Бағалар, сауда жеңілдіктері мен үстеме бағалар2

    Тәжірибелік сабақСынып тақтасы, ИАТ, компьютерКонспектілеу, тапсырмаларорындауТексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма
    11Орташа өлшенген бағаны есептеу2

    Тәжірибелік сабақСынып тақтасы, ИАТ, компьютер, калькулятор,калькуляциялық карталарПрактикуммен жұмыс істеуТексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма
    12Дайын тағамдар мен өнімдерге сату бағаларын белгілеу тәртібі. Өнімнің сату бағаларын есептеу2

    Тәжірибелік сабақСынып тақтасы, ИАТ, компьютер, калькулятор,калькуляциялық карталарКалькуляция-лық карталар толтыруТексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма
    13Жоспар-мәзірдің дайындалу ережесі2

    Тәжірибелік сабақСынып тақтасы, ИАТ, компьютер, калькуля-тор,калькуляциялық карталарТақырыпты конспектілеуТексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма
    14Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы бағаның қалыптасуы және калькуляция 2

    Аралас сабақСынып тақтасы, ИАТ, компьютер, калькулятор,калькуляциялық карталарҚорытынды сұрақтарға жауап беруТексеру сұрақтары
    15Өндірістен дайын өнімдерді буфеттерге,филиалдарға, үлестіруге өткізуді құжаттамалық ресімдеу2

    Тәжірибелік сабақСынып тақтасы, ИАТ, компьютер, калькулятор,калькуляциялық карталарНормативтік құжаттармен жұмысТексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма
    16Бұзылған азықтар мен дайын өнімдерді шығынға жазу. Бақылау жұмысы2

    Тәжірибелік сабақСынып тақтасы, ИАТ, компьютер, калькулятор,калькуляциялық карталар. Бұзылған азықтар мен дайын өнімдер ді шығынға жазу келісімдемесін (акт)жасауТексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма
    17Түгендеп-тізімдеуді жүргізу мерзімдері мен тәртібі, міндеттері. Бақылау жұмысы2

    Аралас сабақСынып тақтасы, ИАТ, компьютер, калькулятор,калькуляциялық карталар. ТестТүгендеу тізімін жасау тәртібімен танысуТексеру сұрақтары






    Ресми байқаулар тізімі
    Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
    Осы аптаның ең үздік материалдары
    Педагогтардың біліктілігін арттыру курстары
    Аттестацияда (ПББ) 100% келетін
    тақырыптармен дайындаймыз
    Аттестацияда (ПББ) келетін тақырыптар бойынша жасалған тесттермен дайындалып, бізбен бірге тестілеуден оңай өтесіз
    Өткен жылы бізбен дайындалған ұстаздар 50/50 жинап рекорд жасады
    Толығырақ