Материалдар / "Әртүрлі тәсілдерді пайдалана отырып өнімдерді жылумен аспаздық өңдеуді орындау"
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

"Әртүрлі тәсілдерді пайдалана отырып өнімдерді жылумен аспаздық өңдеуді орындау"

Материал туралы қысқаша түсінік
Әртүрлі тәсілдерді пайдалана отырып, өнімдерді жылумен аспаздық өңдеуді дұрыс орындау. Тамақтандыруды ұйымдастыру" мамандығының арнайы пән мұғалімдеріне арналған. «Калькуляция және есеп бойынша практикум»
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
27 Қараша 2018
1191
5 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасының









Перспективті – тақырыптық жоспар


КМ 03 Әртүрлі тәсілдерді пайдалана отырып өнімдерді жылумен аспаздық өңдеуді орындау

Мамандығы: 0508000 – «Тамақтандыруды ұйымдастыру»

Біліктілігі: 0508012 – Аспаз

Оқу нысаны-күндізгі жалпы орта білім базасында


Құрастырған: арнайы пән оқытушысы Шамбетова И.Б












Түсіндірме жазба

Бақылау нұсқасы:

Нұсқа нөмірі:


Құрылған мерзімі:


Оқу семестрі/ сағат саны:

Семестр _3_:


Семестр 4_:

34

Курс:

ІІ

Тобы:


Оқу жұмыс жоспары және үлгілік бағдарлама бойынша берілген жалпы сағат саны:

Барлығы:

34

Теориялық сабақ:

14

Практикалық сабақ:

20

Бақылау түрі:

Бақылау жұмысы-1

Оқыту кезеңі:

Басталу күні:


Аяқталу күні:


Өтілетін орны:


Қажетті оқыту құралдары, құрал-жабдықтар және ұйымдастыру процестері

-Оқулықтар;

-Электронды оқулықтар;

- Интерактивті тақта;

- Видео фильмдері;


Қосымша көздері (әдебиеттер тізімі):

  • Л.М.Богданова,Н.М.Мифтахудинова «Основы калькуляции и учета на предприятиях общественного питания»

  • Т.Стасевич,Қ.Байманова «Калькуляция және есеп бойынша практикум»


Оқытушы жайында ақпарат:

Аты-жөні:

Тел.:

E-mail:




ПЕРСПЕКТИВАЛЫҚ-ТАҚЫРЫПТЫҚ ЖОСПАРДЫҢ МАЗМҰНЫ

Сабақ№

Бөлімдер мен тақырыптар атауы

Сағат саны

Өткізілу күні

Сабақтың түрі

(өткізілу формасы)

Сабаққа қажетті көрнекі құралдар мен оқу әдістемелік материалдар

Жұмыс оқу жоспарына сәйкес бағалау критерийлері

Тексеру сынағы

1

Бухгалтерлік есеп міндетіне,есепке, есептің түрлеріне қойылатын талаптар

2


Жаңа білімді алғашқы қабылдау сабағы

Көрнекі құралдар, интерактивті тақта

Конспектілеу

Тексеру сұрақтары

2

Есеп құжаттары туралы түсінік; құжаттардың жіктелуі.

2


Аралас сабақ

Көрнекі құралдар, интерактивті тақта

Конспектілеу,


Тексеру сұрақтары

3

Микрокалькулятормен жұмыс істеу принциптері. Пайыздық қосынды сандар мен бастапқы сандарды есептеу

2


Тәжірибелік сабақ

Көрнекі құралдар, интерактивті тақта

Есептер шығару,тап-

сырмалар орындау

Тексеру сұрақтары, зертханалық тапсырма

4

Пайыздық таксаларды есептеу

2


Тәжірибелік сабақ

Көрнекі құралдар, интерактивті тақта

Есептер шығару,тап-

сырмалар орындау

Тексеру сұрақтары, зертханалық тапсырма

5

Пропорционалды бөлу

2


Тәжірибелік сабақ

Көрнекі құралдар, интерактивті тақта

Есептер шығару,тап-

сырмалар орындау

Тексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма

6

Орташа аймақты табу

2


Тәжірибелік сабақ

Көрнекі құралдар, интерактивті тақта

Есептер шығару,тап-

сырмалар орындау

Тексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма

7

Микрокалькулятордың көмегімен жаттығулар орындау. Тест.

2


Тәжірибелік сабақ

Көрнекі құралдар, интерактивті тақта

Тесттік тап-сырма орындау

Тексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма


8

Аспаздық тағамдар мен өнімдердің рецептуралар жиынтығы: орналасу принципі,негізгі бөлімдері

2


Аралас сабақ

Сынып,ИА тақталар, компьютер

Рецептуралар жиынтығының құрылымымен танысу

Тексеру сұрақтары

9


Шикізаттардың шығымын есептеу

2


Тәжірибелік сабақ

Сынып,ИА тақталар, компьютер

Конспектілеу, рецептуралар жиынтығының құрылымымен танысу

Тексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма

10

Бағалар, сауда жеңілдіктері мен үстеме бағалар

2


Тәжірибелік сабақ

Сынып тақтасы, ИАТ, компьютер

Конспектілеу, тапсырмалар

орындау

Тексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма

11

Орташа өлшенген бағаны есептеу

2


Тәжірибелік сабақ

Сынып тақтасы, ИАТ, компьютер, калькулятор,калькуляциялық карталар

Практикуммен жұмыс істеу

Тексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма

12

Дайын тағамдар мен өнімдерге сату бағаларын белгілеу тәртібі. Өнімнің сату бағаларын есептеу

2


Тәжірибелік сабақ

Сынып тақтасы, ИАТ, компьютер, калькулятор,калькуляциялық карталар

Калькуляция-лық карталар толтыру

Тексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма

13

Жоспар-мәзірдің дайындалу ережесі

2


Тәжірибелік сабақ

Сынып тақтасы, ИАТ, компьютер, калькуля-тор,калькуляциялық карталар

Тақырыпты конспектілеу

Тексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма

14

Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы бағаның қалыптасуы және калькуляция

2


Аралас сабақ

Сынып тақтасы, ИАТ, компьютер, калькулятор,калькуляциялық карталар

Қорытынды сұрақтарға жауап беру

Тексеру сұрақтары

15

Өндірістен дайын өнімдерді буфеттерге,филиалдарға, үлестіруге өткізуді құжаттамалық ресімдеу

2


Тәжірибелік сабақ

Сынып тақтасы, ИАТ, компьютер, калькулятор,калькуляциялық карталар

Нормативтік құжаттармен жұмыс

Тексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма

16

Бұзылған азықтар мен дайын өнімдерді шығынға жазу. Бақылау жұмысы

2


Тәжірибелік сабақ

Сынып тақтасы, ИАТ, компьютер, калькулятор,калькуляциялық карталар.

Бұзылған азықтар мен дайын өнімдер ді шығынға жазу келісімдемесін (акт)жасау

Тексеру сұрақтары және зертханалық тапсырма

17

Түгендеп-тізімдеуді жүргізу мерзімдері мен тәртібі, міндеттері. Бақылау жұмысы

2


Аралас сабақ

Сынып тақтасы, ИАТ, компьютер, калькулятор,калькуляциялық карталар. Тест

Түгендеу тізімін жасау тәртібімен танысу

Тексеру сұрақтары







Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!