Микробиология, тамақтану физиологиясы мен санитария негіздері

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Микробиология, тамақтану физиологиясы мен санитария негіздері

Материал туралы қысқаша түсінік
Тағам өндіріснің микробиологиясы
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
Пән: Микробиология, тамақтану физиологиясы мен санитария негіздері Тақырып: Тағам өндіріснің микробиологиясы

#1 слайд
Пән: Микробиология, тамақтану физиологиясы мен санитария негіздері Тақырып: Тағам өндіріснің микробиологиясы Дайындаған: Сейсембекова А.Б.

1 слайд

Пән: Микробиология, тамақтану физиологиясы мен санитария негіздері Тақырып: Тағам өндіріснің микробиологиясы Дайындаған: Сейсембекова А.Б.

Жоспар  1. Микробиология ғылым ретінде қалыптасуы. Микробиологияның зерттеу нысандары. Мақсаты мен міндеттері. 2. Микробиологи

#2 слайд
Жоспар  1. Микробиология ғылым ретінде қалыптасуы. Микробиологияның зерттеу нысандары. Мақсаты мен міндеттері. 2. Микробиологияның түрлері. 3. Микробиология дамуының тарихи кезендері 4. Тағам өндіріснің микробиологиясы. 5. Микроорганизмдердің жалпы қасиеттері. 6. Медициналық микробиология.

2 слайд

Жоспар  1. Микробиология ғылым ретінде қалыптасуы. Микробиологияның зерттеу нысандары. Мақсаты мен міндеттері. 2. Микробиологияның түрлері. 3. Микробиология дамуының тарихи кезендері 4. Тағам өндіріснің микробиологиясы. 5. Микроорганизмдердің жалпы қасиеттері. 6. Медициналық микробиология.

 БАКТЕРИИ - ең көне организмдер пайда болған шамамен 3,5 млрд. жыл бұрын (архейде).  МИКРОБИОЛОГИЯ (грек сөзі « micros» - кіш

#3 слайд
 БАКТЕРИИ - ең көне организмдер пайда болған шамамен 3,5 млрд. жыл бұрын (архейде).  МИКРОБИОЛОГИЯ (грек сөзі « micros» - кіші, « bios» тіршілік, « logos» - ғылым) - өздерінің микроскопиялық пішініне байланысты микроорганизмдер (микробтар) деп аталатын, оптикалық құралмен қарамаса жай көзге көрінбейтін организмдерді зерттейтін ғылым саласы.  Жалпы микробиологияның негізгі бөлімдері  Цитология  Морфология  Генетика  Систематика  Микроорганизмдердің көбеюі  Микроорганизмдердің биохимиясы  Микроорганизмдердің экологиясы  Микроорганизмдердің биотехнологиясы

3 слайд

 БАКТЕРИИ - ең көне организмдер пайда болған шамамен 3,5 млрд. жыл бұрын (архейде).  МИКРОБИОЛОГИЯ (грек сөзі « micros» - кіші, « bios» тіршілік, « logos» - ғылым) - өздерінің микроскопиялық пішініне байланысты микроорганизмдер (микробтар) деп аталатын, оптикалық құралмен қарамаса жай көзге көрінбейтін организмдерді зерттейтін ғылым саласы.  Жалпы микробиологияның негізгі бөлімдері  Цитология  Морфология  Генетика  Систематика  Микроорганизмдердің көбеюі  Микроорганизмдердің биохимиясы  Микроорганизмдердің экологиясы  Микроорганизмдердің биотехнологиясы

Пәннің Мақсаты мен міндеті  Мақсаты: микроорганизмдердің және олардың қоршаған ортадағы рөлін, ішкі ұйымдастыру, микроорганизмд

#4 слайд
Пәннің Мақсаты мен міндеті  Мақсаты: микроорганизмдердің және олардың қоршаған ортадағы рөлін, ішкі ұйымдастыру, микроорганизмдердің метаболизм, азық-түлік өнімдерінің микробиологиясын, атап айтқанда, ет және ет өнімдері, балық және балық өнімдерін микробиологиясын, осы өнімдерге қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптарды қалыптастыруды үйрету болып табылады; тамақ аурулары мен тағамдық улануды туғызатын патогенді микроорганизмдермен танысу, микробтық бүлінуге байланысты азық-түлік қауіпсіздігін мен тұтастығын сақтау маманының рөлін түсіндіру болып табылады. • Міндеттері: -микро-организмдер мен жұмыс істеу әдістерін білу; микроорганизмдердің барлық топтарының морфологиясымен таныстыру; -Микроорганизмдердің физиологиясы және биохимиясына түсінік беру, сондай-ақ олардың тіршілік ету қабілетіне қоршаған орта факторларының әсерлері туралы түсінік беру; • -Ет және балық өнімдерінің микробиология сын үйрету; -Зертханалық зерттеулерде микробиологиялық көрсеткіштерге байланысты тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылау әдістерін үйрету.

4 слайд

Пәннің Мақсаты мен міндеті  Мақсаты: микроорганизмдердің және олардың қоршаған ортадағы рөлін, ішкі ұйымдастыру, микроорганизмдердің метаболизм, азық-түлік өнімдерінің микробиологиясын, атап айтқанда, ет және ет өнімдері, балық және балық өнімдерін микробиологиясын, осы өнімдерге қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптарды қалыптастыруды үйрету болып табылады; тамақ аурулары мен тағамдық улануды туғызатын патогенді микроорганизмдермен танысу, микробтық бүлінуге байланысты азық-түлік қауіпсіздігін мен тұтастығын сақтау маманының рөлін түсіндіру болып табылады. • Міндеттері: -микро-организмдер мен жұмыс істеу әдістерін білу; микроорганизмдердің барлық топтарының морфологиясымен таныстыру; -Микроорганизмдердің физиологиясы және биохимиясына түсінік беру, сондай-ақ олардың тіршілік ету қабілетіне қоршаған орта факторларының әсерлері туралы түсінік беру; • -Ет және балық өнімдерінің микробиология сын үйрету; -Зертханалық зерттеулерде микробиологиялық көрсеткіштерге байланысты тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылау әдістерін үйрету.

Микроорганизмдер табиғатта кең тараған және кез-келген субстраттарда, тіпті күрделі құрылысты жануарлар және өсімдіктер организм

#5 слайд
Микроорганизмдер табиғатта кең тараған және кез-келген субстраттарда, тіпті күрделі құрылысты жануарлар және өсімдіктер организмдерінде тіршілік етуге қабілетті. Микроорганизмдер барлық климат белдеулерінде, барлық жерлерде, адам организмінде де тіршілік етеді. Микробиология микроорганизмдердің морфологиясын, олардың даму заңдылықтары мен тіршілік ету ортасында тудыратын процесстерін, сонымен қатар адамзат тіршілігі мен табиғаттағы рөлін зерттейді. Микроорганизмдердің белгілі бір қоректік ортаға ұзақ уақыт аралығында бейімделуі, микроәлемнің әртүрлі класс өкілдерінің спецификалық белсенділігін тудырады. Олар өлген жануарлар мен өсімдіктер қалдықтарын ыдыратып, қоршаған ортаны қорғауға атсалысады. Микроорганизмдердің өміршеңдігінен пайдалы қазбалардың түзілуі, топырақтың құнарлылығы, су қоймаларының өздігінен тазалануы, т.с.с байланысты. Микроорганизмдердің пайдалы қасиеттері көптеген тағам өнімдерінің, әртірлі биологиялық белсенді заттар (ферменттер, амин қышқылдары,витаминдер, антибиотиктер және т.б) өндірісінің технологияларында қолданылады.

5 слайд

Микроорганизмдер табиғатта кең тараған және кез-келген субстраттарда, тіпті күрделі құрылысты жануарлар және өсімдіктер организмдерінде тіршілік етуге қабілетті. Микроорганизмдер барлық климат белдеулерінде, барлық жерлерде, адам организмінде де тіршілік етеді. Микробиология микроорганизмдердің морфологиясын, олардың даму заңдылықтары мен тіршілік ету ортасында тудыратын процесстерін, сонымен қатар адамзат тіршілігі мен табиғаттағы рөлін зерттейді. Микроорганизмдердің белгілі бір қоректік ортаға ұзақ уақыт аралығында бейімделуі, микроәлемнің әртүрлі класс өкілдерінің спецификалық белсенділігін тудырады. Олар өлген жануарлар мен өсімдіктер қалдықтарын ыдыратып, қоршаған ортаны қорғауға атсалысады. Микроорганизмдердің өміршеңдігінен пайдалы қазбалардың түзілуі, топырақтың құнарлылығы, су қоймаларының өздігінен тазалануы, т.с.с байланысты. Микроорганизмдердің пайдалы қасиеттері көптеген тағам өнімдерінің, әртірлі биологиялық белсенді заттар (ферменттер, амин қышқылдары,витаминдер, антибиотиктер және т.б) өндірісінің технологияларында қолданылады.

ЖАЛ П Ы Морфология(микробтардың құрылымы)  Микробтардың физиологиясы  Микробтардың биохимиясы  Микробтардың генетикасы  Мик

#6 слайд
ЖАЛ П Ы Морфология(микробтардың құрылымы)  Микробтардың физиологиясы  Микробтардың биохимиясы  Микробтардың генетикасы  Микробтардың экологиясы  Микробтардың эволюциясы  Медициналық: бактериология; вирусология; микология; протозоология; санитарлық микробиология;  Ветеринарлық  Ауыл шаруашылықтық  Санитарлық және тағамдық микробиология  Теңіздік  Ғарыштық  Техникалық (биотехнология) ЖЕ КЕ МикробиологияОның кұрылымы

6 слайд

ЖАЛ П Ы Морфология(микробтардың құрылымы)  Микробтардың физиологиясы  Микробтардың биохимиясы  Микробтардың генетикасы  Микробтардың экологиясы  Микробтардың эволюциясы  Медициналық: бактериология; вирусология; микология; протозоология; санитарлық микробиология;  Ветеринарлық  Ауыл шаруашылықтық  Санитарлық және тағамдық микробиология  Теңіздік  Ғарыштық  Техникалық (биотехнология) ЖЕ КЕ МикробиологияОның кұрылымы

МИКРОБИОЛОГ ИЯ Жалпы Жеке Ветеринарл ық Ауыл шаруашылықтықТехникалық (тағамдық)Медициналық Әдістерді өңдеу профилактикасы н,

#7 слайд
МИКРОБИОЛОГ ИЯ Жалпы Жеке Ветеринарл ық Ауыл шаруашылықтықТехникалық (тағамдық)Медициналық Әдістерді өңдеу профилактикасы н, диагностикасын және санитарлық бақлау Нәтижесі: 1.Ашыту өнімдері (спирттер және т.б.) 2.ақуыздар 3.витаминдер 4.антибиотикте р Топырақтың өнім беру қабілетінің жоғарылауы. Әдістерді өңдеу профилактикасын, диагностикасын, өсімдіктердің ауруларын емдеу.Әдістердіөңдеу профилактикасын, диагностикасын және жануарларды емдеуМикроорганизмдердің биологиялық қасиеттерін зерттеу Теориялық зерттеулер Практикад ағы мәніТүрлер і

7 слайд

МИКРОБИОЛОГ ИЯ Жалпы Жеке Ветеринарл ық Ауыл шаруашылықтықТехникалық (тағамдық)Медициналық Әдістерді өңдеу профилактикасы н, диагностикасын және санитарлық бақлау Нәтижесі: 1.Ашыту өнімдері (спирттер және т.б.) 2.ақуыздар 3.витаминдер 4.антибиотикте р Топырақтың өнім беру қабілетінің жоғарылауы. Әдістерді өңдеу профилактикасын, диагностикасын, өсімдіктердің ауруларын емдеу.Әдістердіөңдеу профилактикасын, диагностикасын және жануарларды емдеуМикроорганизмдердің биологиялық қасиеттерін зерттеу Теориялық зерттеулер Практикад ағы мәніТүрлер і

Микробиологи яның кезеңдеріЭмпирикал ық Морфология лық Иммуналогия лық Физиология лық Антибиотиктерді ң ашылуыЗаманау Молекула

#8 слайд
Микробиологи яның кезеңдеріЭмпирикал ық Морфология лық Иммуналогия лық Физиология лық Антибиотиктерді ң ашылуыЗаманау Молекула лы- генетикал ы

8 слайд

Микробиологи яның кезеңдеріЭмпирикал ық Морфология лық Иммуналогия лық Физиология лық Антибиотиктерді ң ашылуыЗаманау Молекула лы- генетикал ы

МИКРОБИОЛОГИЯ ДАМУЫНЫҢ ТАРИХИ САТЫЛАРЫ: 1. Морфологиялық кезең. 2. Физиологиялық кезең. 3. Заманауи молекулалық- генетикалық ке

#9 слайд
МИКРОБИОЛОГИЯ ДАМУЫНЫҢ ТАРИХИ САТЫЛАРЫ: 1. Морфологиялық кезең. 2. Физиологиялық кезең. 3. Заманауи молекулалық- генетикалық кезең.

9 слайд

МИКРОБИОЛОГИЯ ДАМУЫНЫҢ ТАРИХИ САТЫЛАРЫ: 1. Морфологиялық кезең. 2. Физиологиялық кезең. 3. Заманауи молекулалық- генетикалық кезең.

1675 жылы Антони ван Левенгук – микроәлемді алғаш рет ашты. Ол 150—300 есе үлкейтетін, екіжақты ісінген линзаларды даярлай алды.

#10 слайд
1675 жылы Антони ван Левенгук – микроәлемді алғаш рет ашты. Ол 150—300 есе үлкейтетін, екіжақты ісінген линзаларды даярлай алды. Левенгук өзі анықтаған микроскопиялық тірі ағзаларды «өте ұсақ жануарлар» деп санады және оларға қарапайым жануарларға тән құрылыс ерекшеліктері мен тәртіптерді сәйкес деп санады.

10 слайд

1675 жылы Антони ван Левенгук – микроәлемді алғаш рет ашты. Ол 150—300 есе үлкейтетін, екіжақты ісінген линзаларды даярлай алды. Левенгук өзі анықтаған микроскопиялық тірі ағзаларды «өте ұсақ жануарлар» деп санады және оларға қарапайым жануарларға тән құрылыс ерекшеліктері мен тәртіптерді сәйкес деп санады.

ОРЫС МИКРОБИОЛОГТАРЫ Ценковский Л. С. (1802-1887) орыс ботанигі, протозоолог пен бактериолог,төменгі өсімдіктер мен төменгі жану

#11 слайд
ОРЫС МИКРОБИОЛОГТАРЫ Ценковский Л. С. (1802-1887) орыс ботанигі, протозоолог пен бактериолог,төменгі өсімдіктер мен төменгі жануарларды зерттеудегі онтогенетикалық әдістің негізін қалаушылардың бірі, өсімдік және жануар әлемінің генетикалық бірлігі туралы көзқарасты дамытты.

11 слайд

ОРЫС МИКРОБИОЛОГТАРЫ Ценковский Л. С. (1802-1887) орыс ботанигі, протозоолог пен бактериолог,төменгі өсімдіктер мен төменгі жануарларды зерттеудегі онтогенетикалық әдістің негізін қалаушылардың бірі, өсімдік және жануар әлемінің генетикалық бірлігі туралы көзқарасты дамытты.

Виноградский С.Н. (1856 – 1953) Орыс микробиологы, эколог, топырақ танушы, микроағзалар экологиясы мен топырақ микробиологияс

#12 слайд
Виноградский С.Н. (1856 – 1953) Орыс микробиологы, эколог, топырақ танушы, микроағзалар экологиясы мен топырақ микробиологиясының негізін салушы. Гамалея Н. Ф. (1859 – 1949) К еңес уақытының орыс микробиологғалымы, эпидемиолог, дәрігер.

12 слайд

Виноградский С.Н. (1856 – 1953) Орыс микробиологы, эколог, топырақ танушы, микроағзалар экологиясы мен топырақ микробиологиясының негізін салушы. Гамалея Н. Ф. (1859 – 1949) К еңес уақытының орыс микробиологғалымы, эпидемиолог, дәрігер.

Тағам өндірісінің микробиологиясы Тағам өндірісінің микробиологиясы т ехникалық (өндірістік): микробиологияға жатады; о л

#13 слайд
Тағам өндірісінің микробиологиясы Тағам өндірісінің микробиологиясы т ехникалық (өндірістік): микробиологияға жатады; о л микроорганизмдерді пайдаланып, әртүрлі тағам өнімдерін: шарап, сыра, нан, спирт, сүтқышқылды өнімдер, сыр, ашытылған көкөністер және т.б өндіру әдістерін зерттейді. Тағам өндірісінің м икробиологиясы тағам өндірісіне кері әсерін тигізетін микроорганизмдердің физиологиясын да зерттейді. Тағам өнімдерін өндіру және тасымалдау кезінде алдын ала шаралар қолданып, осы микроорганизмдердің тіршілігін т ежеуге болады. Қ оршаған ортаның ё ртүрлі объектілерінен микроорганизмдердің таза культураларын бөліп алу, олардың селлекциясы, өнімділігі жоғары мутагенді штаммдарды алу, микроорганизмдерді культивирлеудің негізгі параметрлерін қолайландыру пайдалы микрофлораның өміршеңдігіне негізделген технологиялық процесстердің қарқындылығын арттыруға мүмкіндік береді.

13 слайд

Тағам өндірісінің микробиологиясы Тағам өндірісінің микробиологиясы т ехникалық (өндірістік): микробиологияға жатады; о л микроорганизмдерді пайдаланып, әртүрлі тағам өнімдерін: шарап, сыра, нан, спирт, сүтқышқылды өнімдер, сыр, ашытылған көкөністер және т.б өндіру әдістерін зерттейді. Тағам өндірісінің м икробиологиясы тағам өндірісіне кері әсерін тигізетін микроорганизмдердің физиологиясын да зерттейді. Тағам өнімдерін өндіру және тасымалдау кезінде алдын ала шаралар қолданып, осы микроорганизмдердің тіршілігін т ежеуге болады. Қ оршаған ортаның ё ртүрлі объектілерінен микроорганизмдердің таза культураларын бөліп алу, олардың селлекциясы, өнімділігі жоғары мутагенді штаммдарды алу, микроорганизмдерді культивирлеудің негізгі параметрлерін қолайландыру пайдалы микрофлораның өміршеңдігіне негізделген технологиялық процесстердің қарқындылығын арттыруға мүмкіндік береді.

• Т ехникалық пайдалы микроорганизмдердің белсенділігін арттыру- өз кезеңіндезиянды микрофлораның тіршілігін т ежейді жә

#14 слайд
• Т ехникалық пайдалы микроорганизмдердің белсенділігін арттыру- өз кезеңіндезиянды микрофлораның тіршілігін т ежейді және тағам өнімерінің сапасын жақсартады. • Тағам өндірісі микробиологиясының негізгі мақсаттарының бірі тұтынушылар денсаулығына қауіпсіз тағам өнімдерін өндіру болып табылады. Ол ү шін тағам өнімдерінің әртүрлі топтарының микробиологиялық қауіпсіздік критерийлерін білу және санитарлы- эпидемиологиялық ережелер мен н ормативтерге сәйкес микробиологиялық бақылау ж үргізу ке рек.

14 слайд

• Т ехникалық пайдалы микроорганизмдердің белсенділігін арттыру- өз кезеңіндезиянды микрофлораның тіршілігін т ежейді және тағам өнімерінің сапасын жақсартады. • Тағам өндірісі микробиологиясының негізгі мақсаттарының бірі тұтынушылар денсаулығына қауіпсіз тағам өнімдерін өндіру болып табылады. Ол ү шін тағам өнімдерінің әртүрлі топтарының микробиологиялық қауіпсіздік критерийлерін білу және санитарлы- эпидемиологиялық ережелер мен н ормативтерге сәйкес микробиологиялық бақылау ж үргізу ке рек.

• Микроорганизмдердің қасиеттерін зерттеу арқасында қалдықсыз технологиялық процесстерді құрастыру мүмкін болды. Ол

#15 слайд
• Микроорганизмдердің қасиеттерін зерттеу арқасында қалдықсыз технологиялық процесстерді құрастыру мүмкін болды. Ол процесстердің негізінде: қалдықтарды қайта өңдеу немесе өндірістің келесі к езеңдерінде қолдану жатады. Осылайша м икробиология көмегімен қоршаған ортаны қорғау мәселелері оңтайлы шешіледі. • Қазіргі кезде көптеген тағам өндірсінің ірі тармақтарының микробиологиялық зертханалары, ғ ылыми-зерттеу институттары ж ұмыс істейді. Микробиологиялық зертханалар тағам өндірісі о рындарында шикізат пен дайын өнім сапасын Б ақылап отырады.

15 слайд

• Микроорганизмдердің қасиеттерін зерттеу арқасында қалдықсыз технологиялық процесстерді құрастыру мүмкін болды. Ол процесстердің негізінде: қалдықтарды қайта өңдеу немесе өндірістің келесі к езеңдерінде қолдану жатады. Осылайша м икробиология көмегімен қоршаған ортаны қорғау мәселелері оңтайлы шешіледі. • Қазіргі кезде көптеген тағам өндірсінің ірі тармақтарының микробиологиялық зертханалары, ғ ылыми-зерттеу институттары ж ұмыс істейді. Микробиологиялық зертханалар тағам өндірісі о рындарында шикізат пен дайын өнім сапасын Б ақылап отырады.

Медициналық микробиология • Медициналық микробиология келесідей : бактериология, вирусология, микология, иммунология, протоз

#16 слайд
Медициналық микробиология • Медициналық микробиология келесідей : бактериология, вирусология, микология, иммунология, протозоология болып ажыратылады . • Медициналық микробиология адамның инфекциялық ауруларының қоздырғыштарын, олардың морфологиясы, физиологиясы, экологиясын, биологиялық және генетикалық сипаттамаларын зерттейді, оларды баптау мен идентификациялаудың әдістерін, оларды диагностикалаудың, емдеу мен алдын алудың арнайы әдістерін жасап шығарады.

16 слайд

Медициналық микробиология • Медициналық микробиология келесідей : бактериология, вирусология, микология, иммунология, протозоология болып ажыратылады . • Медициналық микробиология адамның инфекциялық ауруларының қоздырғыштарын, олардың морфологиясы, физиологиясы, экологиясын, биологиялық және генетикалық сипаттамаларын зерттейді, оларды баптау мен идентификациялаудың әдістерін, оларды диагностикалаудың, емдеу мен алдын алудың арнайы әдістерін жасап шығарады.

Басты терминдер 1. Микроорганизм 2. Жалпы микробиология 3. Техникалық микробиология 4. Медициналық микробиология 5 Ветеринарлық

#17 слайд
Басты терминдер 1. Микроорганизм 2. Жалпы микробиология 3. Техникалық микробиология 4. Медициналық микробиология 5 Ветеринарлық микробиология 6. Санитарлық микробиология 7. Тағамдық микробиология 8. Патогендық микроорганизмдер 9. Бактериология; 10. Вирусология; 11. Микология; 12. Протозоология;

17 слайд

Басты терминдер 1. Микроорганизм 2. Жалпы микробиология 3. Техникалық микробиология 4. Медициналық микробиология 5 Ветеринарлық микробиология 6. Санитарлық микробиология 7. Тағамдық микробиология 8. Патогендық микроорганизмдер 9. Бактериология; 10. Вирусология; 11. Микология; 12. Протозоология;

Назарларыңызға рахмет!

#18 слайд
Назарларыңызға рахмет!

18 слайд

Назарларыңызға рахмет!

Файл форматы:
pptx
13.11.2020
1083
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі